Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
Здравейте колеги. Имам серия от въпроси.
Взех си този сладур SONY KDL-42W805ABAE2
За сега имам няколко прости въпроса.
1. Има ли начин да записвам какво цъкам на плейстейшъна на външният хард диск който съм закачил? И има ли начин да записвам от цифровата телевизия?
Проблема е в това, че като се опитам да запиша нещо и ми казва "Recording is available only with digital broadcasts." Няма ли начин да се записват не дигитален контент.
2.Как да си регистрирам телевизора? Влизам в SEN и не ми излиза нито Activate Product нито нищо... През сайта на сони пишеше да си намеря кода в телевизора през SEN ама не мога да го открия.
3. Ако имам напълно форматиран NTFS хард диск, каква папка трябва да направя в него за да качвам филмите и те да ми излизат в Media Player?
Телевизора е ъпдейтнат до
PKG4.101EUA
и има постоянна връзка с интернет. (ако това има някакво значение)
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ivan Roshav Stoychev
1. Има ли начин да записвам какво цъкам на плейстейшъна на външният хард диск който съм закачил? И има ли начин да записвам от цифровата телевизия?
Проблема е в това, че като се опитам да запиша нещо и ми казва "Recording is available only with digital broadcasts." Няма ли начин да се записват не дигитален контент.
Може да записваш само от вграденият тунер - цифрова телевизия.
Направено е с цел защита от копиране на видеосъдържание - Блу-рей, ДВД...
@Ivan Roshav
Серийният номер го има отзад на капака, също от бутона "Options" най - отдолу има меню "Информация".
Като закачиш харда към телевизора, ще го видиш от менюто "Свързани устройства".
Цитат:
hristoslav2
Може да записваш само от вграденият тунер - цифрова телевизия.
Направено е с цел защита от копиране на видеосъдържание - Блу-рей, ДВД...
А няма ли примерно някакъв хак или експлойт както при андроид устройствата, при което да се избегне това? Или да питам директно в XDA...
Цитат:
javorenator
@Ivan Roshav
Серийният номер го има отзад на капака, също от бутона "Options" най - отдолу има меню "Информация".
Като закачиш харда към телевизора, ще го видиш от менюто "Свързани устройства".
Благодарности! Просто съм се опитвал да го регистрирам по грешният начин преди това :)
Цитат:
Ivan Roshav Stoychev
А няма ли примерно някакъв хак или експлойт както при андроид устройствата, при което да се избегне това? Или да питам директно в XDA...
Не знам за такова нещо..:rolleyes:
http://www.digitalversus.com/tv-tele...ml#full-review
Цитат:
vipservice
Здравейте....
...След размисъл и четене на отговори, стигнах до извода, че нещо с тока не е наред и сработва защита. Днес сутринта изобщо нищо не светеше по телевизора, макар, че снощи е изкючен нормално. Изключих го от контакта и след малко обърнах щепсела и хоп телевизора работи. Въпроса ми е дали нещата ще се пооправят ако се сложи стабилизатор на напрежението или няма смисъл от него?
Все пак имам съмнение за софтуерен бъг, но първо замери напрежението в мрежата у вас.
http://www.expertreviews.co.uk/tvs/1...s-new-for-2014
Цитат:
hristoslav2
Все пак имам съмнение за софтуерен бъг, но първо замери напрежението в мрежата у вас.
OK,...Ще проверя версиите на софтуера в тв-то и в сайта на Сони. Имам и стабилизатор Искра 60 (друго не ми идва на ум), за всеки случай. Ще мерна напрежението също.
Какъв формат трябва да са ми субтитрите, за да може телевизора ми да ги разчита?
Пробвал съм .srt и .txt
Името на субтитрите са абсолютно еднакви с филма до точката.
Пробвам с два вида филм:
.mkv и .avi
Пробвах и да вградя субтитрите, но разширението на файла става .divx и не ми излизат опции за субтитри. Някакви идей?
Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
Трябва да е *.srt . При мен се получава понякога да не тръгнат, но като спра и пусна отново филма си тръгват.
Когато пробвах телевизорите в магазина на всякъде (sony-та) тръгваха с *.srt, само на един KDL 46W805 не искаха да тръгнат, явно беше някакъв бъг.
Цитат:
kaizera
Трябва да е *.srt . При мен се получава понякога да не тръгнат, но като спра и пусна отново филма си тръгват.
Когато пробвах телевизорите в магазина на всякъде (sony-та) тръгваха с *.srt, само на един KDL 46W805 не искаха да тръгнат, явно беше някакъв бъг.
Не става...
Цитат:
Ivan Roshav Stoychev
Какъв формат трябва да са ми субтитрите, за да може телевизора ми да ги разчита?
Пробвал съм .srt и .txt
Името на субтитрите са абсолютно еднакви с филма до точката.
Пробвам с два вида филм:
.mkv и .avi
Пробвах и да вградя субтитрите, но разширението на файла става .divx и не ми излизат опции за субтитри. Някакви идей?
Като си пуснеш филма, от 'Options' бутона има опция да включиш субтитрите и трябва да посочиш 1251 за encoding.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
javorenator
Като си пуснеш филма, от 'Options' бутона има опция да включиш субтитрите и трябва да посочиш 1251 за encoding.
Прикачен файл 12538
Седи ми така в сиво и не може да се натисне?
Махнах .nfo файла и се оправи... може и да не е от това де, ама все пак...
някой успял ли е да калибрира W905?
Вече се чувствам пълен глупак... Мислех си, че поне нещо разбирам от технологии при положение, че се занимавам вече 8 години с хакване на телефони и конзоли, но явно просто телевизорите са нещо ново за мен...
Дали е възможно някой да ми обясни къде се намира пустия App Market на телевизора ми? Един познат ми каза да търся в Connected TV приложението но нямам такова, друг ми каза да търся Yahoo! Connected TV но и такова нещо нямам. И App Market нямам никъде или просто аз не го виждам...