-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Филма трябва да е в MPEG4 за да имаш и картина. /при MPEG2 ще имаш само звук/
Понеже серии BX300 и EX400 плейват DivX, но не поддържат *.sub и *.srt файлове през USB ,се налага да вграждаш субтитрите във филма с тази програма - AVIAddXSubs
http://www.download.bg/index.php?cls=program&id=520767
Някой не знае ли нещо по останалите въпроси на koko_ronaldo ? Помагайте :help
-
Здравейте, търся си TV 32 инча и се спрях на KDL-32EX500. Обаче много противоречива информацията за него. Навсякъде, освен у нас, характеристиките му са 120Hz и BRAVIA ENGINE 2, тук са съответно 100Hz и BRAVIA ENGINE 3. Кое е вярно или има някакви разновидности, но като гледам разлика в означенията на модела няма. Благодаря предварително за помоща.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Emperor80
Здравейте, търся си TV 32 инча и се спрях на KDL-32EX500. Обаче много противоречива информацията за него. Навсякъде, освен у нас, характеристиките му са 120Hz и BRAVIA ENGINE 2, тук са съответно 100Hz и BRAVIA ENGINE 3. Кое е вярно или има някакви разновидности, но като гледам разлика в означенията на модела няма. Благодаря предварително за помоща.
Може би защото гледаш информация за американските модели. Европейските са със 100Hz и поне в България с BE3.
-
Здр кажете как да вградя субтитри в филм с една от програмите: AviAddSub или Avi ReComp....................
-
Здравейте , и за много години!
От два дни и аз съм вече в Сони сектата, сдобихме се с 32ЕХ500 . Чесно казано останах впечатлен, очаквах по лошо предаване на SD -сигнал. Картината е много добра, а на HD сигнал просто е картичка. Но кабеларките имат и кофти канали. Подкарах и DLNA с медия сървър. Та за сега само положителни качества!
-
hristoslav2 Разликата между SONY KDL-46EX700 и SONY KDL-46EX710 само в матриците ли е за първия Шарп, а за втория Самсунг? Или имат и други различия във функционалноста, менютата, вградения плеър за видео, контраст, картина и т.н. А да и втория е по-нов като модел.
-
TODD
Разликата е само в дизайна и поставената матрица.
46EX700/703 - LCD PANEL Sharp LK460D3LA8S Sharp
46EX700 - LCD PANEL Samsung LTY[Z]460HJ02-001
46EX710 - LCD PANEL AUO T460HW04
Процесора и шасито са си едни и същи.
Renesas(NEC)EMMA3TL2 (MC-10157) http://www2.renesas.com/digital_av/e.../emma3tl2.html
https://ibiss.crse.com/cse-extended-...sTm4y2t1QACLt8
-
hristoslav2 Благодаря! За теб кой от двата е по-добрата покупка?
-
Няма кой знае каква съществена разлика.
46EX700 - ако го намериш със Samsung панел е добре. Не знам само ,дали ще можеш да видиш през решетките отзад стикера залепен на видеопанела.
46EX710 - този ми харесва повече като цветове.
Добре е да го провериш за неравномерна подсветка още първата вечер като го вземеш за да може евентуално да го подмениш /ако има петна/ в 3-дневният срок.
-
Здравейте
Дали KDL ??EX500 е поселдният модел без LED подсветка ?
от гледна точка на сигурност на технологиите дали е по добре да не се хвърлям на LED ??
гледам и телевизорите на Филипс / зная че темата е за СОНИ / кои са последните модели 32 и 40 инча без LED подсветка ??
-
Ако имаш в предвид серията EX - отговорът е ДА . Среща се и в модели EX300, EX400, EX40B(с вграденият Blu-ray player).
Иначе CCFL подсветка има и в модели HX700,NX500 и цялата серия BX
Тази година също ще има модели с CCFL подсветка.
Philips 42PFL5405 и 32PFL5405
-
Благодаря за бързия отговор
От прочетените повече от 100 страници имам впечатлението че Сони с моделите си , не са спечелили уважението ти
а аз се боря с глупавия предрасъдък, че ако не е Сони няма да е достатъчно добро.
и вероятно ще е филипс - макар да са с по-висока цена
направи ми впечатление че за модела 40ЕХ508 двете вериги ТМ и ТП предлагат противоположни цени 1500 и 1700
някакъв коментар ?
и последно 40ЕХ500 40ЕХ508 или 40ЕХ40В ?
-
В действителност няма марка която да е спечелила уважението ми.... :)
Имаше един ред в каталога на сони....
" Всяка фирма, произвеждаща аудио техника, може да постигне приличен звук с неограничени средства. Гениални са тези, които постигат съвършен звук с минимални ресурси."
Същото важи и при производството на телевизори....При тази криза и ценовата борба с новопоявилите се китайски производители на пазара....А като имаш в предвид и лошото финансово състояние на Сони през последните 2 години-сега гледат да минат колкото се може с по-евтини компоненти в телевизорите си-така не се постига добра картина.
Филипс и те не са цвете за мирисане....Липсват допълнителни подробни настройки.
Разликата в цената може да е обусловена от това колко бройки, кога и при какъв курс на долара са закупени от съответната търговска верига. /повече бройки по-голяма отстъпка/
Вземи си 40ЕХ500 или 40ЕХ508 - в зависимост от това ,кое ти е приоритет като сигнал/кабелен или сателитен/.
-
-
Да попитам, има ли начин сигнала който идва от приемника на БС-ком да влезне направо в телевизора без да се използва техния приемник? Телевизора е Сони ЕХ500 32