Страница 1 от 92 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 1379

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Мнения и Избор на Sony телевизори.
    Нови модели.

Ако сега правите своя избор, посетете тема за избор на телевизори:
    Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
    Мнения и Избор на 3D телевизор
    Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Линкове към старите теми
    Sony телевизори - част 1

Здравейте колеги, изчетох доста от темата, но уви съм малко лайк с новите технологии. Та наскоро направих една импулсивна покупка на един телевизор сони модел ЕХ500 и ми е интересно да науча повече за него. Направо ще попитам за нещата които ми правят впечатление.
    1. Прави ми впечатление, че лицата са много розави и не мога да настроя телевизора да ми допадат.
    2. Доколкото разбирам, с тънките субове няма управия - така ли е?
    3. Като цяло картината ми допада доста като изключим едно назъбване около букви и логата на телевизиите. Това на някакви настройки ли се дължи?
    4. Имам компютър с DVI изход от видео картата (7600GS), мога ли от него да прехвърля към HDMI и да гледам филми на HD?
    5. От къде и на каква цена мога да си закупя юсб устройство с което да хващам домашната ми безжична мрежа?
    6. Каква е възможноста да ползвам телевизора като монитор на компютъра ми който е в другата стая. Ще мога ли при свързване с компютър да плейвам филми директно от компютъра и с НОРМАЛНИ субтитри?
    7. Какви са Ви впечатленията като цяло от телевизора?
    8. Добра ли е цената от 1200 лв. за него?
    9. Гледам телевизора в спалнята и гледната точка към телевизора е малко по ниско от средата му. На това ли се дължи една сива отенка все едно контраста му е увеличен? С настройките не мога нещо да го направя да не се вижда този ефект.
    Та това е, ако някой може да ми отговори на въпросите ще съм благодарен.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Здравейте, пред закупуване на 40''/42'' телевизор съм и фаворитите ми са 40EX500/508 и 42LD750 на LG ще се радвам ако ми помогнете в избора ако някой може да сподели предимствата и недостатъците на EX500/508 пред LG'то освен проблема със субтитрите при гледане на филми през USB. Благодаря

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от yanko78
    Здравейте колеги, изчетох доста от темата, но уви съм малко лайк с новите технологии. Та наскоро направих една импулсивна покупка на един телевизор сони модел ЕХ500 и ми е интересно да науча повече за него. Направо ще попитам за нещата които ми правят впечатление.
    1. Прави ми впечатление, че лицата са много розави и не мога да настроя телевизора да ми допадат.
    2. Доколкото разбирам, с тънките субове няма управия - така ли е?
    3. Като цяло картината ми допада доста като изключим едно назъбване около букви и логата на телевизиите. Това на някакви настройки ли се дължи?
    4. Имам компютър с DVI изход от видео картата (7600GS), мога ли от него да прехвърля към HDMI и да гледам филми на HD?
    5. От къде и на каква цена мога да си закупя юсб устройство с което да хващам домашната ми безжична мрежа?
    6. Каква е възможноста да ползвам телевизора като монитор на компютъра ми който е в другата стая. Ще мога ли при свързване с компютър да плейвам филми директно от компютъра и с НОРМАЛНИ субтитри?
    7. Какви са Ви впечатленията като цяло от телевизора?
    8. Добра ли е цената от 1200 лв. за него?
    9. Гледам телевизора в спалнята и гледната точка към телевизора е малко по ниско от средата му. На това ли се дължи една сива отенка все едно контраста му е увеличен? С настройките не мога нещо да го направя да не се вижда този ефект.
    Та това е, ако някой може да ми отговори на въпросите ще съм благодарен.
    1. Това е въпрос на настройки. За съжаление баланса на бялото се прави трудно на око /да не кажа невъзможно/. Придържай се към режим Cinema и ще си максимално близко.
    2. Няма оправяне от телевизора.
    3. Назъбването се дължи на нетолкова добри резултати на процесинга на телевизора. Сони не се славят с най-добрата обработка на SD сигнал, но тези дефектни присъстват и при другите марки и модели.
    4. Можеш да го свържеш и направо си е задължително.
    5. Не знам с кой модел адаптер става, но съм почти сигурен, че трябва да е оригиналния на Сони, който е скъп.
    6. Точно това е едно от предназначенията на телевизора. Ти му подай сигнал и той ще го покаже. Каквото си му задал да показва, това ще виждаш. Стига да е във спецификациите на телевизора.
    7. Това е един от най-добрите модели в средния клас.
    8. Цената му е малко висока. За близка сума се купува подобен 40-42 инча телевизор.
    9. Това е минус на LCD технологията и е добре да го гледаш фронтално. Всеко по-голямо изместване води до драстичен спад в качеството. Все пак зависи и от поставената матрица. При различните типове се държи различно под ъгъл.

5. Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от yanko78
    Единствено работи с оргиналния адаптер
    http://www.onlinetrading.bg/product/...ri-bravia.html

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    5. Не знам с кой модел адаптер става, но съм почти сигурен, че трябва да е оригиналния на Сони, който е скъп.
    Интересува ме когато го свържа с този адаптер ще мога ли да си споделям файлове в шерната папка на домашния компютър и от там да си плейвам филми примерно? Ако става по този начин ще излизат ли нормално субтитирите защото така тънки направо не си става за гледане? Благодаря предварително!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Стандартното пускане няма да проемени шрифта, а в зависимост как го пускаш може и изобщо да няма.
    За да имаш по-читави субтитри ще трябва да транскодираш филмите в реално време на компютъра и да вграждаш субтитри.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010

Ако има някой, който си е взел от промоцията телевизор Sony, към който върви и PlayStation 3 и съответно не иска конзолата или е готов да се раздели с нея, да ми пише.

10. Тук е от
    Nov 2007

Опитах да включа лаптоп с карта ATI X1800 с телевизор SONY EX508. С преход DVI/HDMI и кабел HDMI/HDMI направих връзката, но телевизора не отчете сигнал. Трябва ли да се пипне нещо в настройките на видеокартата. Моля за съдействие!

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от bym1
    Опитах да включа лаптоп с карта ATI X1800 с телевизор SONY EX508. С преход DVI/HDMI и кабел HDMI/HDMI направих връзката, но телевизора не отчете сигнал. Трябва ли да се пипне нещо в настройките на видеокартата. Моля за съдействие!
    Трябва да активираш втория дисплей (телевизора) от Displays Manager-a на видеокартата. Имаш два режима: Extended и Clone.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

Здравейте,
    имам SONY 46EX500 и цифрова телевизия от булсатком.
    Понеже използвам само дистанционното на булсат, на ТВ след определен период от време излиза съобщение, че
    "ТВ ще се изключи, понеже не се използва" и трябва да натисна някое копче от дистанц. на SONY-то, за да се прекрати функцията.
    Прерових цялото меню, намерих "автоматични изк. на ТВ", но там настройката е OFF.
    Има ли някъде допълнителни настройки...?

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Влез в "Еко" настройките и сложи всичко на off.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

От кой , от известните ни магазини е по сигурно да се закупи LCD SONY?

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Навсякъде са едни и същи.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

Благодаря за отговора Momchil

18. Тук е от
    Jul 2009

Моля ви за помощ.Имам SONY-40EX508 ползвам сат тунера на телевизора всичко е наред с избора на спътник сканира всички трансподери проблема е когато искам ръчно да вкарам трансподер със скорост на предаване по малка от пет цифри не става.Как мога да премахна в случая последната.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 92 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе