Здравейте!
От два месеца избирам телевизор и от както открих този форум научих много и съответно доста се преориентирах в избора си. Наложи се да увелича и бюджета за покупката почти двойно . След всичко изчетено и имайки предвид цената стигнах до следните два модела - SONY KDL-47(55)W805 и LG 47(55)LA790V. Изключих Samsung, тъй като според това което прочетох цените им са по-високи спрямо предлаганите характеристики, а и активната им 3Д матрица субективно ми е некомфортна. Това което търся основно е високо качество на образите и не толкова смарт-функцийте. Естествено, и вграденият плеър трябва да е добър. За това и съм се ориентирал към телевизори със 100hz матрици и по висок клас процесори. За функцията "локал диминг" финансите ми не достигат. Посъветвайте ме според Вас технически кой е по добрият модел. При 47 инчовите цената е с разлика от 100лв. в полза на Сони, а при 55 инчовите разликата е почти 500, отново в полза на Сони. Има ли полезност в тези допълнителни 500лв. Все още не съм решил дали да дам повече за 55" модел(до 2500лв. т.е. Сонито) или да дам около 2000 за 47".
Благодаря предварително!