Отговор: SONY телевизори 2015
Пробвах с 32GB флашка с USB 3.0. 12.9GB филм във формат .mkv с MX player (с къстъм кодека) и просто беше трагедия. С вградения плеър нямаше проблем, но нали не поддържа субтитри... :D
@Kayso
Всичките ми флашки са форматирани в NTFS и проблем с разчитането нямам. ЕS File Explorer си ги разчита.
Я пробвай да го изключиш от контакта за няколко минути. Ако не си го правил скоро де.....
Здравейте.
Отскоро се оборудвах със Sony KD49Х8309С.
Инсталирах Popcorn Time и се държи чудесно.
Единствения проблем, който имам, е че телевизора не "mount"-ва външния диск и не мога да го ползвам за storage.
През ES File Explorer виждам диска, като "USB device" и мога да го браузвам без проблеми.
Някакви идеи, как да го оправя ?
Ще трябва да чакаш ъпдейт. Не е активна функцията за записване на външен хард диск, нищо, че Сони си я рекламират тази екстра.
Така е....чакаме ъпдейта...при мен
положението е същото.....
Цитат:
Първоначално публикувано от
novla
@Kayso
Всичките ми флашки са форматирани в NTFS и проблем с разчитането нямам. ЕS File Explorer си ги разчита.
Явно са го оправили това, в началото като купих и тествах телевизора не работеше със сигурност. По принцип Андроид не поддържа NTFS. На телевизора обаче в момента работи, което ме изненадва. Трябва да проуча какво и кога са ъпдейтнали :)
Ми да ти кажа честно аз четох и при 2-та ъпдейта, какви са новостите и не пишеше нищо за поддръжка на NTFS.
@Pat
Пробвах, както каза и не знам защо, но се получи. Пробвах да пусна филма и не сечеше... другата грешка, която правех е да отварям флашката през ES File Explorer и от там да го пускам с плеър по избор (което според мен не би трябвало да има значение, но явно има) и сечеше. Като влезна 1-во в приложението (плеъра) и пусна филма от там не сечеше.
Надявам се да съм сложил и правилния кодек за MX Player. neon.1.7.32.rev1 и в зипа е файла libffmpeg.mx.so.neon.1.7.32.
От 2 месеца имам телевизора,и всичките ми флашки са форматирани в NTFS и нямам никакъв проблем с четенето им.
Правил съм само един ъпдейт,когато включих за първи път телевизора у нас,ми изписа на екрана че трябва да се ъпдейтне,и аз го направих.
От тогава нищо не съм пипал по него.
Здравейте,от няколко дни притежавам 55W809C и имам един-два въпроса:).....от коя функция се контролира забързаното движение?...
инсталирах KODI,но не откривам приставката на Булсат,.....инсталирах и uTorrent,и с него ще мога ли да си свалям филми директно през телевизора
Мерси!
Забързано движение?
Аддона на Булсат за Kodi го има малко по назад в мненията. Изтегли го и го инсталирай по указания начин.
Можеш да инсталираш торент апликация, но ако ще е за гледане на филми няма смисъл, има апликации за тази работа, като Popcorn Time и Show Time.
Забързаното движение :) предполагам имаш предвид Motionflow (това е и настройката)
За Коди ти трябва адон - репо
https://www.kaldata.com/forums/topic...-media-center/
Първо се инсталира от System ->Add from ZIP, след това се добава от Video-> Добавки тип видео (ако си на българско меню) -> Още -> и от списъка намираш Fusion TV и я добавяш (инсталираш) след което трябва да я настоиш, основното са 3 неща: ИМЕ (регистриран в бусатком имейл), ПАРОЛА (пак регистрирана с имейла на страницата на булсат) и третото опцията OS ID избираш Samsung TV за да имаш HD резолюция, защото на браузър всички канали се възпроизвеждат в SD независимо че са HD. Като HD максималната резолюция която се пускат от булсат по Fusion TV e 720. Така показва програмата поне... а и като гледам качеството.....не само резолюцията е ниска ами и битрейта е доста нисък.
Download:
http://kodi1.github.io/
Цитат:
iveto
От 2 месеца имам телевизора,и всичките ми флашки са форматирани в NTFS и нямам никакъв проблем с четенето им.
Правил съм само един ъпдейт,когато включих за първи път телевизора у нас,ми изписа на екрана че трябва да се ъпдейтне,и аз го направих.
От тогава нищо не съм пипал по него.
Ако тръгна да се обяснявам сега за NTFS и Андроид, ще отидем много в офтопик. Този линк, горе долу дава инфо: How to Enable NTFS Support on Android: With & Without Root
И пак да обясня - медия плеърите, виждат и плейват медия файлове (филми, снимки и тн.) без значение ФАТ или НТФС. Файл броузърите обаче, не поддържат NTFS. Явно са ъпдейтнали ES файл експлорера и вече поддържа. Не случайно в предните постове за инсталация на апове, ви карах да си форматирате флашките във ФАТ32, тъй като в НТФС не се разпознаваха.
Но това няма значение вече, тъй като за наша радост всичко работи. Благодаря на novla, че ме накара да пробвам пак :) Има налична пълна поддръжка на NTFS.
uTorrent - работи без проблем, но както каза колегата преди мен, ползвай Popcorn Time, ако ще гледаш филми от телевизора. Торенти и филми по-принцип с високо качество, има смисъл да се теглят само ако ще ги плейваш от PC и имаш домашно кино у вас.
Дайте малко инфо за Kodi къде бъркам .Значи инсталирам го на телевизора ,но не мога да му покажа пътя до Компа да ми види хард диска с папаката Филми .
Как да накарам програмата да види филмите на хард диска . :(
Цитат:
Pat
Забързаното движение :) предполагам имаш предвид Motionflow (това е и настройката)
За Коди ти трябва адон - репо
https://www.kaldata.com/forums/topic...-media-center/
Първо се инсталира от System ->Add from ZIP, след това се добава от Video-> Добавки тип видео (ако си на българско меню) -> Още -> и от списъка намираш Fusion TV и я добавяш (инсталираш) след което трябва да я настоиш, основното са 3 неща: ИМЕ (регистриран в бусатком имейл), ПАРОЛА (пак регистрирана с имейла на страницата на булсат) и третото опцията OS ID избираш Samsung TV за да имаш HD резолюция, защото на браузър всички канали се възпроизвеждат в SD независимо че са HD. Като HD максималната резолюция която се пускат от булсат по Fusion TV e 720. Така показва програмата поне... а и като гледам качеството.....не само резолюцията е ниска ами и битрейта е доста нисък.
Download:
http://kodi1.github.io/
Колега, къде се намира опцията OS ID , че не можах да я намеря,за да я променя на Samsung tv. И още един въпрос :Мога ли и как става да ги свържа телевизора ми да разпознава kodi , като медиен сървър?
Цитат:
stoianmitkov
Колега, къде се намира опцията OS ID , че не можах да я намеря,за да я променя на Samsung tv. И още един въпрос :Мога ли и как става да ги свържа телевизора ми да разпознава kodi , като медиен сървър?
В настройките на приставката - там където вкарваш мейла и паролата, само че на "2-ра страница". Под надписа "настройки Fusion TV " ima два бутона " Основни".
По втория въпрос - не знам - не ми е трябвало и не съм го разучавал. За сега ползвам Serviio. Има един които ми харесва повече но не мога да намеря "лекарство" за него - работи само месец ако не си го купиш.
TVMOBiLi media server - http://www.tvmobili.com/samsung-alls...dia-server.php