Отговор: Мнение за SONY KDL-50W809C?
Цитат:
Първоначално публикувано от
gurcayy
Продължаваш да връщаш, докато попаднеш на подсветка с минимални забележки. Така е с новите телевизори за съжаление. Всичко е до късмет. Моите тв също имат подобни проблеми. Не е до марка или модел.
Благодаря за съветите, колега, но мисля да не се занимавам при положение, че не е сигурно и после пак да трябва да връщам и т.н. Нямам времето и нервите. Ще приема, че моята подсветка е с минимални забележки и няма да му обръщам толкова внимание. В крайна сметка се забелязва най-вече на изцяло или доста тъмни сцени/моменти, които са по-редки, а и ако се вглеждаш, иначе качеството на картината е 6. Да не говорим, че този го взех на мястото на едно LG (принципно не лош модел), за което да не ви казвам колко по-неравномерна му е подсветката и му бях свикнал, не ми правеше такова впечатление. Така че принципа явно е да не ти пука толкова и да не се вглеждаш в малките забележки, тогава ти е по-спокойно и се радваш повече :)
Много се задълбавате с тези телевизори ми се струва!
Какво искате за цена 3 пъти по-ниска от топ 32-36" модели на CRT ерата?
Мен пък най-много ме дразни калпавото качество на доставчиците на ТВ съдържание.
Както самите телевизии, така и кабеларките, iptv, DTH и т.н.
За съжаление не е възможно да ги сменяме всеки 3 дни!
Преди дни си взех 43W809C - уникален телевизор! Картината спрямо Samsung F6500 който имах е в пъти по-добра!
Здравейте!
Да Ви попитам, при Вас когато използвате сървър за да гледате филм, имате ли субтитри, и ако да с кой плеър?
Аз пробвах с вградения, и нищо не ми излиза, пробвах и с KODI, но ми вади субтитрите на "сльокавица".....
Благодаря!
Здравейте! Никой ли не може да ми помогне как стои въпроса със субтитри през DLNA? Какъв плеър да инсталирам?
Цитат:
Dominator
Здравейте!
Да Ви попитам, при Вас когато използвате сървър за да гледате филм, имате ли субтитри, и ако да с кой плеър?
Аз пробвах с вградения, и нищо не ми излиза, пробвах и с KODI, но ми вади субтитрите на "сльокавица".....
Благодаря!
Оправи си енкодинга на kodi-то и субтитрите ще са ok.
System-> Video -> Subtitles и там на Character set слагаш Cyrillic(Windows)
Между другото с коди може да гледаш директно от шернат диск (Windows network/Samba) и да изхвърлиш DLNA сървъра си.
Поздрави.
Цитат:
kostading
Между другото с коди може да гледаш директно от шернат диск (Windows network/Samba) и да изхвърлиш DLNA сървъра си.
Поздрави.
В смисъл? В момента ползвам HMS - съвър и всичко се плейва от телевизора - съдържанието на компа през сървъра - това ли имате предвид?
P.S. KODI е леко недомислена или аз не се оправям с нея.... Трябва всеки път да добавям ръчно съдържанието в самия плеър от споделените папки, а това е дразнещо - не е като да ти види цялата структура, във вид на папки които са споделени....
Поздрави!
Цитат:
Dominator
...не е като да ти види цялата структура, във вид на папки които са споделени....
Възможно е през секция "ВИДЕО" - файлове.
Малко тъп въпрос от мен, тв-то е 50 805, връзвам лаптоп с ХДМИ, но не ми го изкарва на цял екран. Гледах в настройките и на тв и на лаптопа но нищо не стана. Някой нещо по въпроса.
Цитат:
kostading
Поздрави.
Здравей! Нямам такава възможнот - на subtitles имам опцията да задам директно езици, но не и кодировка.....
Да не би да е от версията на KODI?
Като отидеш в "Система" - "Настройки" , най-отдолу има опция "Видими настройки" - трябва да е в положение "За експерти".
Благодаря, сега вече стана!;-)
Цитат:
gibonass
Малко тъп въпрос от мен, тв-то е 50 805, връзвам лаптоп с ХДМИ, но не ми го изкарва на цял екран. Гледах в настройките и на тв и на лаптопа но нищо не стана. Някой нещо по въпроса.
Като свържеш лаптопа и ТВ-то отиваш в Настройки-> Екран-> Екран и избираш следните опции: Широкоекранен режим: Пълен, Автоматична зона на екрана: Изкл., Зона на екрана: Всички пиксели.
2 Прикачен файл(ове)
Възползвах се от промоцията и взех днес 50W805C. Впечатленията от подсветката на моята бройка ми са доста добри.
На сив фон всичко е супер. Странното е, че под ъгъл 45° се вижда петно в средата което намалява при по-малък ъгъл, а фронтално е супер само по ъглите има малко замърсяване/затъмняване.
На черен фон също е супер няма никакъв блийдинг на снимката не изглежда така, но е от камерата. Изключването на подсветката е изключено.
Ако ми остане време може и с дслр-а на направя снимки.
Честито и със здраве да си го ползваш! Подсветката наистина е много добра.