Отговор: SONY телевизори 2016
Купи си най-евтиния възможен диск,защото регистрираш ли го на телевизора веднъж,тои си остава вечно негов:)
Записаното може да се гледа само и единствено на твоя телевизор и никъде другаде,дори компютъра после не го разпознава,защото телевизора го е форматирал по някакъв негов си начин...
45минути запис от HD канал= 14GB от хард диска...ти си прецени колко голям да си вземеш...
Нека специалистите ме поправят ако греша, но не трябва ли хард диска да е позициониран хоризонтално? Можеш да намериш и по-евтин ХД с външно захранване и по-голям капацитет. От четири години съм закачил един 4ТБ Seagate към мулти медиен плеър, който работи 24/7 почти без засечка. Само от време на време му правя профилактично дискчек на лаптопа.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
podredko
Нека специалистите ме поправят ако греша, но не трябва ли хард диска да е позициониран хоризонтално? Можеш да намериш и по-евтин ХД с външно захранване и по-голям капацитет. От четири години съм закачил един 4ТБ Seagate към мулти медиен плеър, който работи 24/7 почти без засечка. Само от време на време му правя профилактично дискчек на лаптопа.
Към външен плеяр е едно,към телевизора е друго...закачиш ли го веднъж в телевизора...край..остава си само негов:)
Няма никакво значение как е позициониран диска...ето как е при мен...:)Прикачен файл 19335
Нищо специално няма...какъвто и диск да сложиш ще ти върши работа..4tb ще вървят на телевизора без проблем...имай напредвид че след като изключиш телевизора...диска продължава да си работи около 30мин. и тогава спира...
Цитат:
iveto
...имай напредвид че след като изключиш телевизора...диска продължава да си работи около 30мин. и тогава спира...
Това важи и за др.марки телевизори, и при Филипс е така. :)
Абе вашите Сони телевизори поддържат ли 5.1 канално аудио на DVB-C тунера? Например НВО?
За Нетфликс вече разбрах, че няма 5.1...
Ок,ясно.Значи действам на принципа на Мечо Пух-колкото повече,толкова повече.4ТВ ще бъде.А отнсно звука...екипирал съм телевизора със специализираният субуфер swf-br100 и се оформи 2.1 в стил саундбар...
Някой, който е с 5.1 ресийвър моля да потвърди, дали ресийвъра получава действително DD 5.1 аудио от DVB, а не даунмикс към стерео, че съм започнал едно разследване на Андроид ТВ...
Цитат:
iveto
Купи си най-евтиния възможен диск,защото регистрираш ли го на телевизора веднъж,тои си остава вечно негов:)
Записаното може да се гледа само и единствено на твоя телевизор и никъде другаде,дори компютъра после не го разпознава,защото телевизора го е форматирал по някакъв негов си начин...
Към външен плеяр е едно,към телевизора е друго...закачиш ли го веднъж в телевизора...край..остава си само негов:)
Диска не остава "завинаги" на телевизора :) Можеш по всяко време да го форматираш на компютъра и да си го ползваш за каквото искаш.
Цитат:
podredko
Някой, който е с 5.1 ресийвър моля да потвърди, дали ресийвъра получава действително DD 5.1 аудио от DVB, а не даунмикс към стерео, че съм започнал едно разследване на Андроид ТВ...
Нетфликс работи нормално в 4K + 5.1 аудио, както и програмите от цифровата, които предават DD 5.1. Единственото СУПЕР КУЦО нещо на този телевизор (моя 55S85/AndroidTV) е, че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се посочи настройка "Говорител -> Аудио система". Иначе всичко се даунмиксва до стерео.
И как по-точно го форматираш на PC-to,при положение че след като извадя хард диска от телевизора и го поставя в компюръта,той дори не го разпознава?....би ли обяснил какъв е начина?....
Щракаш с десен бутон на "Computer" -> "Manage" -> Storage/Disk Management. Там ще си го видиш и можеш да го форматираш, да му правиш partitions и т.н.
Цитат:
deank
Диска не остава "завинаги" на телевизора :) Можеш по всяко време да го форматираш на компютъра и да си го ползваш за каквото искаш.
Нетфликс работи нормално в 4K + 5.1 аудио, както и програмите от цифровата, които предават DD 5.1. Единственото СУПЕР КУЦО нещо на този телевизор (моя 55S85/AndroidTV) е, че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се посочи настройка "Говорител -> Аудио система". Иначе всичко се даунмиксва до стерео.
Благодаря ти за отговора. Само още два въпроса.
В приложението Нетфликс, когато си пуснеш филм, в опциите за субтитри и аудио ти излиза отделна опция "ENGLISH DD+ 5.1, правилно ли съм разбрал? Защото при мен такава опция не е налична, заради което влязох в конфронтация със съпорта на Нетфликс.
Версията на Андроид ТВ на твоя телевизор 5.1 ли е?
Защото имаше оплаквания и от собственици на Сони с Андроид ТВ 5.1 за този проблем, заради което останах с впечатление че Андроид ТВ 5.1 има бъг с многоканалното аудио.
- - - - - - - - - -
Цитат:
deank
Щракаш с десен бутон на "Computer" -> "Manage" -> Storage/Disk Management. Там ще си го видиш и можеш да го форматираш, да му правиш partitions и т.н.
Само от УИН 7 нагоре.
За ХР - http://www.partitionwizard.com/free-...n-manager.html
Още преди да си пуснал филма/сериала можеш да видиш до името му: 4К 5.1 - и, да, в опциите има English 5.1, но всичко това се появява САМО ако си избрал "аудио система" - иначе няма такива неща.
Netflix и Youtube могат да пускат 5.1 звук ако е избрана опция "аудио система" (моята е закачена към телевизора с оптичен кабел). Останалите "стандартни" андроидски приложения изкарват 2.0 звук. Явно само тези две приложения са "специални" - дано по-нататък го оправят.
Не съм пробвал с оптичен кабел, идеята е добра. Всъщност с оптика пробвах само цифровите кабелни канали, но не и приложението Нетфликс. Ще пробвам.
Последно Андроида на твоя телевизор версия 5.1 ли е?
Да, 5.1.
Сега направих снимки и с ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ видях че са пуснали HOUSE OF CARDS :) + новия сезон, който излезе днес!
http://deanbg.com/public/kd55s85/nf_3.jpg
http://deanbg.com/public/kd55s85/nf_2.jpg
http://deanbg.com/public/kd55s85/nf_1.jpg