Отговор: SONY телевизори 2016
Цитат:
Първоначално публикувано от
Nikolay35
Викторе,кои модели сравнява?Мен ме интересува кой е по-добър между 55XD8599 и по-старият 55Х8505С?3Д не ми трябва,аз ги гледам и двата и не мога да реша кой да купя?На новия дизайна ми харесва повече.
Сравнявах 55XD8599 и 55Х8505С в края на краищата взех 55XD8599 избрах защото като по-нов модел би трябвало да има по дълго време поддръжка и да са оправени детските болести от предходното поколение, което няколко пъти бе спирано от продажба и връщано в завода за софтуерно доизкускуряване (затова андроидите миналата година се появиха толкова късно за разлика от сегашните). Също го избрах заради почти гарантирания 10 битов тракт, а и имам клинична непоносимост към всичко самсунг (без флаш памети). Като меню и двата телевизора са идентични на 99.5% останалите 0.5% предполагам, че ги има но не съм ги открил. И двата в момента са с андроид 5.1.1 на по новия се очаква по скоро да излезе 6.0. В сайта на Сони както винаги от години наред са им грешни описанията и пише че 55XD8599 няма LAN но се оказа че има.
След една вечер ползване отзивите са ми следните... голям средно бъгав таблет с тунер (само дето няма стърчаща антена). Добре че ще го ползвам главно като монитор закачен към 10-битова карта и комп с DCP player, че да не ми прави впечатление софта му в по голямата част от времето.
На софта ме дразни това че на главния екран не можах да намеря как да махна хилядите препоръчани от Сони глупости, като игри, нетфликс и некви борси и американски вестници. Реално искам да си подредя началния екран както съм си го подредил на телефона. Ако някой знае как - да сподели ценен опит :-)
Най-големия проблем за много от новите телевизори е липсата на равна като осветеност подсветка и двата модела имат тъмни петна горе в ляво и дясно точно до краищата което за мен е нелогично при EDGE led технологията. Петната се виждат само на светли пасажи (небе, равен цвят от браузър и дурги подобни) тез дни като имам време ще направя някоя снимка. Виж панасониците в този клас са много по зле от към петна които се виждат даже и на разноцветна картина. От дългогодишния ми опит в използването на хубави 27 и 30" монитори като EIZO и HP Dreamcolor сериите бях забравил за този проблем.
Здравейте, имам един въпрос? Имам телевизор SONY-kdl50w809 . От време на време в порядъка между 3 и 4 дни ми прави следния проблем: Святка ми лед светлината под екрана, след което като пусна телевизора тотално ми блокира телевизора. Виждам картина без звук и нищо не мога да направя от дистанционното, даже и да го изключа. Изключвам го от контакта и се оправя и така през всеки 3-4 дена. Ако някои има подобен проблем и може да помогне ще съм благодарен.
Цитат:
danito33
Здравейте, имам един въпрос? Имам телевизор SONY-kdl50w809 . От време на време в порядъка между 3 и 4 дни ми прави следния проблем: Святка ми лед светлината под екрана, след което като пусна телевизора тотално ми блокира телевизора. Виждам картина без звук и нищо не мога да направя от дистанционното, даже и да го изключа. Изключвам го от контакта и се оправя и така през всеки 3-4 дена. Ако някои има подобен проблем и може да помогне ще съм благодарен.
Не съм имал подобен проблем пробвай да му върнеш заводските настройки.Веднъж ми е забивал "андроида"за около 4 месеца употреба при токов удар и така реших проблема тогава.
Благодаря, дано не ми се развалят настройките на програмите, защото съм с карта на цифрова телевизия.
Цитат:
Bukmop
Най-големия проблем за много от новите телевизори е липсата на равна като осветеност подсветка и двата модела имат тъмни петна горе в ляво и дясно точно до краищата което за мен е нелогично при EDGE led технологията. Петната се виждат само на светли пасажи (небе, равен цвят от браузър и дурги подобни) тез дни като имам време ще направя някоя снимка.
При подсветка САМО в долната частна панела(Led лентата), е логично горните краища да не са добре осветени. Преди три години, производителите се изхитриха и започнаха да поставят светодиодите само в единият край на видеопанела при моделите от средният и ниският клас - долу, отляво или отдясно.
Една молба към собствениците на Андроид модели - тествайте вашият телевизор с AIDA64 и Antutu. После пишите резултатите
http://www.aida64.com/downloads
http://www.antutu.com/en/view.shtml?id=8161
Оставам с впечатлението, че хардуерно в шасито няма разлика между новите и старите модели
Цитат:
danito33
Мигането на LED индикатора показва някакъв проблем. Може да е пренапрежение на антенният вход или спад в напрежението по ел. мрежата..варианти много.
Виж какъв е броят мигания и през какъв интервал от време стават. После попитай някой сервизен техник на Сони как се разчитат.
Цитат:
danito33
Благодаря, дано не ми се развалят настройките на програмите, защото съм с карта на цифрова телевизия.
За това не мога да ти гарантирам ползвам външен „STB“ от Мтел но ще трябва да си вкараш профила отново.
Цитат:
hristoslav2
При подсветка САМО в долната частна панела(Led лентата), е логично горните краища да не са добре осветени. Преди три години, производителите се изхитриха и започнаха да поставят светодиодите само в единият край на видеопанела при моделите от средният и ниският клас - долу, отляво или отдясно.
Една молба към собствениците на Андроид модели - тествайте вашият телевизор с AIDA64 и Antutu. После пишите резултатите
Downloads | AIDA64 Antutu Benchmark V6--New Journey of the Best Benchmark - News - AnTuTu Benchmark -- Know Your Android Better
Оставам с впечатлението, че хардуерно в шасито няма разлика между новите и старите модели
Мигането на LED индикатора показва някакъв проблем. Може да е пренапрежение на антенният вход или спад в напрежението по ел. мрежата..варианти много.
Виж какъв е броят мигания и през какъв интервал от време стават. После попитай някой сервизен техник на Сони как се разчитат.
Ето какво показа АнТуТу на 55XD8599
CPU MT5890 2 cores
Render Mali -T624 openGL SL 3.1
OS 5.1.1. 32 bit
ram 1508
System и Internal Storage по 8.17 GB
Score test 32468
3d 4311
UX 15360
CPU 10432
RAM 2365
за модел на телевизора ми казва че е модел 2015 но това го дължа на старата версия в която не са описани новите телевизори иначе в About менюто си пише 2016
След 2 дни и аз ще имам възможност да сравня 55XD8599 и 55Х8505С и ще напиша,кой съм избрал и защо.
6 Прикачен файл(ове)
Цитат:
hristoslav2
...Една молба към собствениците на Андроид модели - тествайте вашият телевизор с AIDA64 и Antutu. После пишите резултатите....
Ето какво пише в AIDA64 и моите резултати от Antutu Benchmark V6:
Score: 32716
3D: 4308
UX: 15108
CPU: 10814
RAM:2486
RE: Като знам, че на моя Galaxy S7 правя 130000, направо ми се вижда смешно!
4 Прикачен файл(ове)
Цитат:
hristoslav2
Downloads | AIDA64 Antutu Benchmark V6--New Journey of the Best Benchmark - News - AnTuTu Benchmark -- Know Your Android Better
По принцип LED индикатора при спрян телевизор святка и не мига, просто си свети. След като го пусна от дистанционното си работи но без звук, картина имам но без звук. След което не мога да го спра, да увелича звука, да сменя друга програма, нищо докато не го изключа от контакта. След като го изключа от контакта, при включване си ми изписва SONY, зарежда си около 30 сек. и тръгва без проблем.
Много добър плеър за по -нестандартни формати видео и аудио, много настройки и информация за файловете. https://play.google.com/store/apps/d...v.luaplayer_va .Трябваше да рестартирам системата за да заработи както трябва.Имах проблеми с 4К клипове от телефона /сони М5/, появяваше се една черта в долната час на екрана на по- популярните плеъри , другите блокират или насичат.Споделете коментари ,ако пробвате.Благодаря телевизора ми е Sony 4К KD-55X8505C
Добър е , но с реклами , който дразнят.
3 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Bukmop
Ето какво показа АнТуТу на 55XD8599
CPU MT5890 2 cores
Render Mali -T624 openGL SL 3.1
OS 5.1.1. 32 bit
ram 1508
System и Internal Storage по 8.17 GB
Score test 32468
3d 4311
UX 15360
CPU 10432
RAM 2365
за модел на телевизора ми казва че е модел 2015 но това го дължа на старата версия в която не са описани новите телевизори иначе в About менюто си пише 2016
Благодаря на всички за тестовете (iveto, PavelPetkov..).
Към Виктор
Main Board - а(шасито) на телевизора ти е миналогодишен.
Цитат:
Product - SVP4KDTV15_EU
Device - SVP-DTV15
Hardware - mj5890
Производителите винаги в част от новите модели използват стари шасита - понякога в леко орязан вариант - обикновенно откъм интерфейс и блокирани екстри. Правят го с цел да си спестят разходите по разработката и стартиране на производството им.
Както писах по назад в темата, някои миналогодишни модели продължават и в 2016 година.
Интересно кои серии ще бъдат с нови шасита..така че да изчакаме тестове от собственици и на останалите модели.
X930D
http://www.hdfever.fr/forum/viewtopi...rt=250#p213974
http://www.hdfever.fr/forum/viewtopi...rt=260#p213990
local dimming - great - turning local dimming to medium reduced black down to 0.006 nits, which is excellent. Gamma still measures flat and there are no downsides to using this setting. Overall contrast ratio increases to around 23000:1.
Official 2016 Sony X930D Owners Thread (no price talk) - Page 22 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
https://www.avforums.com/news/sony-2...revealed.12462
първоначални индикативни цени в Гърция, тъй като започнаха да се появяват в магазините.
KD-65XD9305: 3649 € (+ подарък KDL-32W705C до някои доставчици)
KD-55XD9305: 2599 € (+ подарък KDL-32W705C до някои доставчици)
KD-65XD8577 / 88/99: 3029 €
KD-55XD8577 / 88/99: 1989 €
KDL-48WD650: 699 €
KDL-40WD650: 569 €
KDL-32WD600: 409 €
KDL-40RD450: 539 €
KDL-32RD430: 389 €