3 Прикачен файл(ове)
Отговор: SONY телевизори 2016
43W805C
Antutu:
3D - 3995 (Garden - 1922; Marooned - 2073)
UX - 15383 (DATA Secure - 3946; data process - 2781; Strategy games - 3933; Image process - 1919; I/O performance - 2804)
CPU - 11713 (Mathematics - 3047; Common Use - 4344; Multi-core -4322)
RAM - 2705
Aida64:
Здравейте,
искам да ви попитам модел 50W807/9 на каква цена се предлагаше, когато беше в промоции по Коледа? Много се чудя дали да не се хвърля още сега, имам възможност за малка отстъпка, но ми е интересно дали принципно е стигал до по-ниска сума, дали да се изчакат новите модели и дали всъщност е "играел" в диапазона 1450-1599 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
aHTOHu
Здравейте,
искам да ви попитам модел 50W807/9 на каква цена се предлагаше, когато беше в промоции по Коледа? Много се чудя дали да не се хвърля още сега, имам възможност за малка отстъпка, но ми е интересно дали принципно е стигал до по-ниска сума, дали да се изчакат новите модели и дали се въртял в диапазона 1450-1599 лв.
Провери тук,дали е още актуална офертата:Sony KDL-50W807C 50" 3D FULL HD ,LED , ANDROID TV BRAVIA, 16 GB , XR 800Hz, Wi-Fi, HDMI, USB , Speakers, Silver
Говорих по телефона. Ще проверят за актуални цени и наличност.
Интересно - линкът е за 807 и цветът е сив, а цената е 1416лв, а за 809, който се води черен е 1545 лв...Обясниха ми, че само цветът бил различен...но пък разликата в цената е 130 лв. На какво може да се дължи това?
Някой пазарувал ли е от този сайт - надежден ли е, предполагам, след като се препоръчва, но все пак да попитам.
Благодаря за съдействието.
Аз моя 50W808C го взех на 1359.00 лв от Техномаркет преди месец-месец и половина. Моя съвет е да изчакаш още малко покрай Великден би трябвало цените пак да са в тоя диапазон.
Цитат:
aHTOHu
Говорих по телефона. Ще проверят за актуални цени и наличност.
Интересно - линкът е за 807 и цветът е сив, а цената е 1416лв, а за 809, който се води черен е 1545 лв...Обясниха ми, че само цветът бил различен...но пък разликата в цената е 130 лв. На какво може да се дължи това?
Някой пазарувал ли е от този сайт - надежден ли е, предполагам, след като се препоръчва, но все пак да попитам.
Благодаря за съдействието.
Сайта е ОК...въпроса е в цената до колкото разбирам...може на сивия да има намаление,по принцип се купуват повече черни..,но всеки си има свой вкус...изчакай да ти се обадят и да ти кажат какъв му е статуса на този телевизор...:)
Добре, благодаря за съветите и информацията.
Относно цвета - имам саундбар на Сони, който е в черен цвят и ми се иска да е в тон с телевизора, това е. Иначе съм за сивия цвят.
А за цената от 1359лв - мисля, че беше свързана с някаква голяма промоция, защото (поне в Пловдив) се измести единият им магазин и там всичко се разпродаваше. Може и да си е бил в някаква текуща промоция.
Цитат:
hristoslav2
Благодаря на всички за тестовете (iveto, PavelPetkov..).
Към Виктор
Main Board - а (шасито) на телевизора ти е миналогодишен.
Производителите винаги в част от новите модели използват стари шасита - понякога в леко орязан вариант - обикновенно откъм интерфейс и блокирани екстри. Правят го с цел да си спестят разходите по разработката и стартиране на производството им.
Както писах по назад в темата, някои миналогодишни модели продължават и в 2016 година.
Интересно кои серии ще бъдат с нови шасита..така че да изчакаме тестове от собственици и на останалите модели.
Не се учудвам че е със старото шаси, процесора и карантията около андроида може да е еднаква, но все пак коренната разлика в типа на матриците (3D на Samsung и 2D IPS на LG) ме навежда намислълта, че има ралзика поне в управлението им. Да не забравяме че има и разлика в местоположението на входовете.
Едно време най-ефтините DV и Digital8 камери на Сони, които бяха супер орязани откъм екстри се модифицираха лесно с един RS232 кабел към входа за слушалки. И така излизаха менюта, които ги имаше на професионалните камери. Така че са ми ясни тези корпоративни морафети. Те и BMW ползват един трилитров блок в много двигатели ама успяват да изстискат доста различна мощност от него в различните модели.
Все още не ми е останало време да му пусна 10 битов сигнал да видим как ще се вижда и да го сравня с профеионален монитор, надявам се събота или неделя да стигна и до това.
В интерес на истината настройките за хубава картина от rtings.com са отвреатителни за мен. Особенно не съм съгласен с Expert 1 опцията за цветната температура и True Cinema на MotionFlow, която си измисля някъкви плавни движения несъществуващи на 24р или 25р в кино природата. Контраста на MAX също "окастря" картината откъм полутонове в най-тъмните и най-светлите нюанси.
Дай твойте настройки на картината да видим как са?....
2 Прикачен файл(ове)
утре вечер ще дам настройките, че тази вечер няма да съм при телевизора
Цитат:
iveto
Сайта е ОК...въпроса е в цената до колкото разбирам...може на сивия да има намаление,по принцип се купуват повече черни..,но всеки си има свой вкус...изчакай да ти се обадят и да ти кажат какъв му е статуса на този телевизор...:)
Обадиха ми се - 1546 лв. А иначе сумата, която седи преди това без ДДС била просто така, по-информативно да изглеждало...не схванах логиката.
Направи ми впечатление, че след като казах, че съм от Пловдив, ако съм искал с куриер - можело да се свали цената с 15 лв...не разбрах защо...но някак си не ми допадна това, че като казах ок, благодаря за информацията, ще се свържа допълнително, ако реша - започнаха леки и далечни опити за сваляне на цената. А реално в момента в мрежата е на 1569 лв
iveto, благодаря за отделеното време и помощ.
Ще помисля и реша дали да изчакам до Великден, което според мен ще е поне седмица по-рано като великденско предложение от самия празник. Тоест до 2-3 седмици. Може и този модел да остане незасегнат.
Може и да се обзаведа по-скоро от очакваното :)
Изчакай малко. Бъди тъпелив и може да спестиш, някой друг лев. Аз ще погледна в Метро колко пари е. За последно беше 1498.80 лв (50W808C).
KD-65/55XD9305 c DirectLed или EdgeLed подсветка е ? Панела колко бита е - 8 или 10 ?
Някой да знае дали моделите w80c, някога ще могат да гледат 4к файлове кодирани с х265 или трябва кодек, който нямам? Пробвах с коди, вградения плеар и с VLC,но не тръгва файла.