50W756 - 1300 лв. в ТМ (до ЗОРА) :).
Преглед за печат
50W756 - 1300 лв. в ТМ (до ЗОРА) :).
Официално след малко повече от едномесечно чакане и допитване във форума си дочаках телевизора. Взех го от Зора - цената е 1396лв.
В Техмарк е 1379 лв за информация.
Техномаркет, които са причина за тези намаления с този черен петък, макар и да е сряда го продават на 1499 лв и дори не знаеха за конкурентите като бях при тях. Както и да е.В Технополис ще има от утре такива намаления, днес няма никакви.
Смятам, че близо 170-180-те лв които се спестяват са си пак нещо.
Искам да благодаря на редовните потребители тук за търпението и времето, което отделиха, за да взимат отношение по моите питания.
На първо място сега следва да си направя настройките на картината, които няколко пъти съм виждал, че тук са коментирани и е давано линк към тях.
Исках само да попитам като за начало - въпросните очила, навсякъде ми казаха, че на Самсунг очилата ставали също за 3Д. С разликата, че за един чифт на Сони може да се сдобиеш за същите пари с почти 4 на Самсунг - струва ли си да се правят такива гимнастики или да се заложи на сигурното и стандартно. Знам, че настройката им била по-трудна и сложна.
Тези 170-180лв не си ги спестил , ами си направи с тях гаранцията 5г. Да ти е честит и без проблемно ползване. И да не забравиш да го полееш. Тази вечер отново ще си гледам мача Барса -Атлетико с кеф на 55-цата на перфектната картина със студена ракийка и шопска салатка.
aHTOHu
Честито и дълго да му се радваш :Drinks:
Да уточним - модела не е 3D, но тъй като хардуерно е същият като W8 серията, след влизане в сервизното меню и съответните промени става 3D.
Всичко това обаче го правиш на свой страх и риск, тъй като ако объркаш нещо, може да превърнеш телевизора си безполезна вещ - отива в сервиза.
Да очилата на Samsung стават.
Странно, но и при мен не се получава...
Вчера си закупих от "Черната Сряда" 50W805. Трябва да спомена че всичките ми притеснения дали не беше по-добре да взема ЛГ или Самсунг, изчезнаха в мига в който пуснах телевизора удома!
Сега за подредбата на каналите: Флашката е форматирана във FAT32, телевизора я разпознава, ES manager-a също, донгъли-монгъли са извадени (само един HDMI кабел е оставен) и пак не е активен експорта на каналите...
Някакви други препоръки?
ПП: Важно ли е кое точно УСБ се ползва? До колкото видях са еднакви и аз лично ползвам страничното...
Със Sony Editor пробвахте ли?
Става дума, че не може да прехвърлиш каналите от телевизора на флашката, за да ги подредиш със сони едитора. При мен също не е активно прехвърлянето. Флашката е форматирана във ФАТ32. НЕ знам обаче дали има значение, колко ГБ е флашката!? Моята е 1 ГБ (тази с която пробвах).
ПП
Очевидно няма значение размера на флашката. :BigGrin Пробвах с 1ГБ, 3.80ГБ, 32ГБ форматрини във ФАТ32 и менюто за прехвърляне на програмите седи неактивно.
Много е вероятно да има значение държавата на която е настроен телевизора
Sony Support-update-v3395-eua-eu
Тази информация се отнася за следните модели телевизори:
- KDL-43W755C / W756C / W805C / W807C / W808C / W809C
- KDL-50W755C / W756C / W805C / W807C / W808C / W809C
- KDL-55W755C / W756C / W805C / W807C / W808C / W809C
- KDL-65W855C / W857C / W858C / W859C
- KDL-75W855C
Предимства и подобрения:
- Подобрена е стабилността на вашия телевизор
Sony Support-update-v3395-eub
Тази информация се отнася за следните модели телевизори:
- KD-75XD8505
- KD-65XD9305 / XD8599 / XD8577 / XD8505
- KD-55XD9305 / XD8599 / XD8588 / XD8577 / XD8505
Предимства и подобрения:
- Запис на USB HDD
- Поддръжка на HDR за Netflix (4K модели с HDR)
- Подобрена е стабилността на вашия телевизор
Здравейте,
благодаря за пожеланията и съветите.
Имам следното питане: Кои са най-важните и препоръчителни неща, които се правят като първи стъпки, като се закупи такъв модел?
Другото ми питане: След обстоен преглед намерих две места, от които може да се направи калибриране на екрана за по-добра картина.
Едното място е тук ---> коментар 117 https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...-2016-a-8.html
А другото място е тук, но нещо ми се вижда в един момент прекалено много прозорци за настройките на температурата. А при мен не излизат.
Sony W800C LED TV Calibration Settings
Първа стъпка - настройване на картината.
Втора стъпка - изпържване на картофки.
Трета стъпка - отваряне на студена бира.
Четвърта стъпка - пускане на филм, или спортно предаване.
Пета стъпка - пльосване на дивана и релакс.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post649818
Calibration Setting Value General Picture mode Cinema 1 Backlight 10 Contrast 90 Brightness 50 Color 50 Color temp Warm2 Sharpness 50 Advanced Noise reduction Off Dot/mpeg noise reduction Off Reality Creation Manuel Smooth gradation Off Motionflow True Cinema Movie mode Auto Sort-forbedring Off Adv Contrast-forbedring Off Gamma -1 Klar hvid Off Live color Off Detail enhancement Off Edgel enhancement Off R gain -3 G gain -13 B gain 0 R bias 0 G bias -1 R bias 0 Light sensor On/Off
Read more at Sony W8 (2014) review - FlatpanelsHD
https://www.youtube.com/watch?v=G_rVqwHdiV0
Привет, отново :)
За съжаление при мен не излизат по този начин заглавията и описанията на всичките категории. Незнам дали нещо не е променяно по менюто, но е различно и някои от опциите изобщо не фигурират, като например Warm 2.
Много бих се радвал, ако някой сподели конкретно на 50W805 как е направил настройките за най-добра картина.
P.S.
Видеото показва съвсем различни настройки от дадените в таблицата и доста се обърках :(