Отговор: Sony Bravia KDL 55x8507C - загуба на образ и рестартиране
Цитат:
Първоначално публикувано от
kreto
Здравейте,
преди няколко дни си купих Sony Bravia 55x8507, още на първият ден телевизорът показа следният проблем.
След 4-5 часа работа, картината се размазва (става на вертикални линии) като през това време се чува много неприятно пищене от колоните, и след 10-15 секунди, телевизорът се рестартира. След това проблема започва се проявява на всеки 10-15 мин.
Проблем с Main board или мрежата(Lan).
Като първото може да е причинено от слаби спойки или проблем с външният приемник, който да рефлектира на телевизора.
Изключи ВСИЧКО(Lan , приемник, кабелна, DVD....)!
Постави една антена и го пусни да работи (за 4-5 часа-там колкото беше..) на ефирна цифрова.
Ако пак направи проблема - main board е за смяна, ако не го повтори - проблема е във външният приемник.
Вторият вариант е да потърсиш CI модул и карта и да го оставиш да работи необходимото време с тях, вместо с приемника.
Дръж ни в течение...
Управителят помага, но зависи от дефекта, ако ме разбираш...
Намираш от някой твой френд членска карта на "Асоциация на потребителите". Връщаш се в Техномаркета но с още някой за твой свидетел като показваш картата и изрично упоменаваш че си водиш и свидетел от Асоциацията.Въобще в никакъв случай не се разправяш с никой от персонала.Търсиш само "баш " управителя и категорично заявяваш че са ти продали дефектно ТВ.Забравил си да упоменеш телевизора запечатка ли беше или мостра и провери ли му работните часове.Ако е бил работил с навъртени 100-200 часа , а са ти го продали уж за нов прайш грандиозен панайр и скандал и става замяната на момента.Отработено и правено вече няколко пъти точно в Техното и става без проблеми.Върнати от мой познати ТВ- Самсунг, лаптоп Тошиба и лично от мен голям хладилник с фризер -скъп.Но да знаеш че си има разправий.Забравих да спомена че приятеля който водих с мен беше взел и камера уж да ги снима. Абе ткеатро му е майката иначе ще те порят.
Цитат:
hristoslav2
Проблем с Main board или мрежата(Lan).
Като първото може да е причинено от слаби спойки или проблем с външният приемник, който да рефлектира на телевизора.
Изключи ВСИЧКО(Lan , приемник, кабелна, DVD....)!
Постави една антена и го пусни да работи (за 4-5 часа-там колкото беше..) на ефирна цифрова.
Ако пак направи проблема - main board е за смяна, ако не го повтори - проблема е във външният приемник.
Вторият вариант е да потърсиш CI модул и карта и да го оставиш да работи необходимото време с тях, вместо с приемника.
Дръж ни в течение...
Днес се уговорих с кабелният оператор утре да минат да ми сменят приемника с CAM модул и да подменят и сплитера също така.
От 1 час телевизорът съм го включил към UPS.
Ще Ви държа в течение, много балгодаря на всички за желанието да помогнат.
Ти досега трябваше да си го тествал без приемник - на ефирна цифрова и да разберем къде е проблема....ама щом ти се чака...
Хайде чакаме утре да пишеш:)
Здравейте отново,
очевидно телевозорът ще се носи в друг сервиз.
И на UPS, и без кабелна и без мрежа проблемът го има и то вече доста по чест.
Дори го преместих на друга маса, включен само към хард диск същият проблем. Ще се обадя на кабелният оператор да не идват с CAM модул днес, защото няма смисъл.
Мисля да го занеса или в сервиза в Красно Село, или този на бул. Яворов, след като в Люлин не видяха проблем в продължение на 3 дни :(
Ти пробва ли на цифрова ефирна? Парче коаксиален кабел става за антена. Откачи и диска, да остане само антената. Тоя UPS не разбрах за какво ти е, токоизправител?
Това не съм го пробвал, но в случай че се случва и без да имам изобщо включен кабел а само с HDD или през интернет, мисля че няма да има смисъл от цифрова ефирна.
Цитат:
kreto
Здравейте отново,
очевидно телевозорът ще се носи в друг сервиз.
И на UPS, и без кабелна и без мрежа проблемът го има и то вече доста по чест.
Дори го преместих на друга маса, включен само към хард диск същият проблем. Ще се обадя на кабелният оператор да не идват с CAM модул днес, защото няма смисъл.
Мисля да го занеса или в сервиза в Красно Село, или този на бул. Яворов, след като в Люлин не видяха проблем в продължение на 3 дни :(
В сервиза на Красно село преди години закарах един 46" телевизор за смяна на панела,беше гаранционен...смениха го без проблем..но ми върнаха телевизора доста надран по целия корпус и стойката...така че им обърни внимание за това...:)
Е, ти взели го в това състояние? То голяма философия да се смени панелът...
Цитат:
kreto
Това не съм го пробвал, но в случай че се случва и без да имам изобщо включен кабел а само с HDD или през интернет, мисля че няма да има смисъл от цифрова ефирна.
Тогава, обясни това на техниците като го занесеш, да го пробват те.
Е снимай го с телефона и им го покажи... направи едно видео ако се налага.
Днес го занесох в сервиза, и останах там за да се уверя, че ще се прояви.
Както и очаквах след около час и половина възпроизвеждане на филм от Флашка, без никакви други кабели освен захранващият разбира се,
дефекта се прояви, като техниците го видяха.
Клипчета съм изпратил на Сони България и на първият сервиз, в който го занесох, и където УЖ не се беше проявил в продължение на три дни.
Във този сервиз където го занесох днес, клиповете бяха стигнали през първият :)
Ще Ви държа в течение какво ще се случи оттук нататък.
Още един път благодаря за коментарите и съветите.
Загубих и последната надежда в тая марка!!! Боже и Sony ли си замина??? К'во става тука бе?! Къде отидоха телевизорите???
Телевизорите отдавна от движимо имущество се превърнаха в консуматив. :) Връщане назад няма!