Мнения за предстояща покупка на телевизор.
Здравейте,
порових се във вашият форум и се натъкнах на доста интересни факти относно избора на телевизор.
От всичко прочетено, разбрах, че е по-добър вариант да се спра на FullHD телевизори, от колкото на UltraHD 4k..
И в този ред на мисли попаднах на този модел от Сони, но приемам и нови предложения, защото съм сигурен, че ще съм пропуснал нещо.
Sony Bravia KDL-50W808C телевизори - Цени, мнения, Sony тв магазини
Ценовия диапазон варира до 1500 лв.
Целта - гледане на филми, играене на игри, гледане на телевизия.
Като казах филми, ако може да ми подскажете за този модел, как точно да си кача филм и субс на флашката и да го подкарам на тв-то. Четох, че флашката трябва да е форматната в NTFS мод.. а субтитрите били голяма магия дали ще тръгнат или не, заради някакъв си DTS декодер, тунер или както се води.. търсих в спецификациите на модела, но не намерих нищо за това дали тази версия телевизор поддържа това DTS :)
Благодаря!
Отговор: Мнения за предстояща покупка на телевизор.
Телевизора на който си се спрял е един от най-добрите модели за миналата година...Няма никакъв проблем със субтитрите,чете абсолютно всичко,всякакви формати и т.н.Флашката няма никакво значение в какъв формат е единствено ако качваш файлове по-големи от 4 Гб. трябва да е в NTFS.Телевизора поддържа DTS,трябва само да си избереш плеяр от маркета,който ти харесва..има няколко безплатни и всичките са много добри...
Относно това дали има или няма полза от 4К телевизор..изписано е много по въпроса,всеки си решава сам за себе си според нуждите и възможностите си...:)
iveto, благодаря за бързият отговор, не видях да си посочила други алтернативни варианти, затова ще си остана на този си :)
Лека вечер.
Поздрави.
:)
Този модел го има в Метро на Цариградско шосе за малко под 1200 лв. Насочил си се към правилното ТВ.
Така, закупих въпросният телевизор, изглежда учудващо добре;) Интересно ми е обаче защо не ми приема гласовите команди за гоогле сърча ;) езика е български, дали не е това проблема, или трябва да тегля апликация от гугъл плея :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Scotty
Така, закупих въпросният телевизор, изглежда учудващо добре;) Интересно ми е обаче защо не ми приема гласовите команди за гоогле сърча ;) езика е български, дали не е това проблема, или трябва да тегля апликация от гугъл плея :)
Ти със "умното" дистанционно ли го купи, или го закупи отделно? Аз използвам приложението SideView.
там е проблема, че не го взех с това умно дистанционно, и за целта трябваше да си изтегля приложението от гугълплейстор ;д
Video & TV SideView Voice
Чудя се дали да го заменя моят Panasonic TX47AS650 с този модел. Доволен ли си от придобивката?
Sent from my iPhone using Tapatalk
За 3" разлика не виждам особен смисъл - виж ако вземеш 55"-я модел по-може .:Drinks:
Разбира се, че не е до 3-те". Надявам се на по-добър плеър, възможност съответно на четене от мрежов твърд диск и малко по-добрият Play store :)
Един външен ММ плеър за 300лв ти решава тия проблеми - за какво ще даваш още 1300лв ? Като мислиш да даваш повече пари , по-добре и по-голям диагонал - ефекта ще е по-добър .
Няма да давам още 1300лв. :)
Разбира се ще махна другия. Ако ще е ММ ще търся някакво по-евтино решение. Не ми се дават 300лв за ММ :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
За 3" разлика не виждам особен смисъл - виж ако вземеш 55"-я модел по-може .:Drinks:
Не е, като да няма разлика - ;-)
http://www.displaywars.com/47-inch-16x9-vs-50-inch-16x9
В действителност не се усеща разликата при замяна на 47 с 50" - аз също съм сменял точно такива размери .
Разбира се всеки си преценява сам и аз като минал по тоя път бих избрал по-голям размер за замяната - нямаше как обаче тогава, защото сменях дефектен 47" с плазма 50" , а 55" модел беше с към 800-1000лв повече...:Drinks:
Има вероятност да го продам на почти същите пари, за които съм го купил на мой близък, който си търси до 1500лв и до 50" максимум. Така че 47" за около 1000лв с доста добра картина и може би до някде липсващи екстри, които те никога няма да използват си е добра сделка. Но това бих го направил и съответни да броя ощо 300лв за друг телевизор (цитираният по-горе) само, ако това, което ми ли липсва в Panasonic-а го има в Sony-то и без преминаване на по-лоша картина. :) Ще го мисля.