Здравейте , насочил съм се към този модел телевизор SONY KDL-40RD450BAEP и бих искал някой ако може да сподели мнението заслужава ли си парите.
Държа телевизора да не е смарт ,ще се използва основно за спортни предавания и гледане на филми от USB.
Здравейте , насочил съм се към този модел телевизор SONY KDL-40RD450BAEP и бих искал някой ако може да сподели мнението заслужава ли си парите.
Държа телевизора да не е смарт ,ще се използва основно за спортни предавания и гледане на филми от USB.
Не съм експерт, но ще дам мнение като бивш притежател на модела. За мен лично картината бе перфектна, а при гледане на футбол нямаше размазване, насичане или нещо подобно.
Щом държиш да не е смарт мисля че е добър избор но бих ти препоръчал да пробваш „плеяра“в магазина за да няма изненади после.
Колега какво имаш впредвид под изненади ...извинявай за въпроса но съм съм на "вие" с техниката що се отнася до телевизори.
Имаше в предвид възможностите на вграденият плейър
40" Sony KDL-40RD453 - Specifications
http://sony-eur-eu-en-web--eur.custh...sb-playback%3F
това е за модели W8, X8.... Android
http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v...ist_other.html
http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/bg/index.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-09-16 в 23:11.
Благодаря на всички за споделените мнения ,лично вие какво бихте ми препоръчали като марка и модел като държа единствено да бъде 40 инча и да не е смарт TV - нямам ограничения относно цената ,просто искам да е най-доброто )
Защо толкова държиш да не е смарт? От доста време по-качествените матрици се влагат в смарт телевизорите. Освен това не се сещам за телевизор, който да не е смарт и да е със 100 Hz матрица, а това не е без значение щом ще гледаш основно спорт. А и смарт-а си има доста плюсове (включително, че може и въобще да не го използваш)
Аз бих избирал между Sony 43W80xC и Panasonic 40DS630.
Защото си имам два лаптопа ,но в краен случай може да допусна компромис ако действително е така както казваш.Относно двата модела които си предложил въпроса ми е имат ли функция за мащабиране на субтитрите.Четох тук във форума ,че тази функция я има при LG но незнам как е при Sony и Panasonic.
Сони-то е с Андроид - инсталираш си KODI (или някой друг плеър) и от настройките на плеъра контролираш големината и позицията на субтитрите. Също така чрез SMB имаш достъп до всички файлове в домашната мрежа. Добре е връзките до рутера да са с кабел.
При Панасоник също може да се регулира големината на субтитрите. Недостатък е, че вградения плеър не "чете" DTS. T.е., ако ще гледаш от компютър/лаптоп чрез HDMI, от външен плеър, или ако използваш DLNA - не те бърка, но ако ще гледаш директно от хард диск, или флашка включени в телевизора, ще е проблем.
Този пост е редактиран от Frogst; 08-09-16 в 00:12.
В крайна сметка взех това колкото и да не желаех да е тази маркаSAMSUNG UE40J6302AKXXH
Странна работа... в тази тема не виждам, някой да ти е предложил Самсунг. Т.е. цялата тема е била абсолютно безсмислена.
Тук едва ли някой му е предложил Самсунг,по скоро някой продавач-консултант в магазина е бил особено убедителен...![]()
Penev.....объркал си се много тежко....такъв Самсунг,още не е измислен....а този който си взел е възможно най-несполучливия модел,но това ше го разбереш съвсем скоро...![]()
Човека е питал във форума, чел е форума и след това е отишъл в магазина за да сравни с очите си набелязаните модели. И за него "...въпросния модел на Самсунг го бие по всички показатели". И кое прави въпросния телевизор "възможно най-несполучливия модел"?
Оставете човека да се порадва на телевизора си, а и дано дълго да му се радва![]()