Здравейте,
Някой с този телевизор да сподели мнение? Навсякъде го хвалят доста! Търся информация каква е скороста на RJ45 100 или 1000?
Здравейте,
Някой с този телевизор да сподели мнение? Навсякъде го хвалят доста! Търся информация каква е скороста на RJ45 100 или 1000?
Най-вероятно е 100, понеже не са го специфицирали на сайта им.
Аз преди като теб се дразнех за този порт понеже имам резерви за wifi, че е нестабилен, но реално wifi е толкова добър, че няма да ти трябва кабел.
Аз съм с 95J, не знам за какво ти трябват 1000 за лан, но аз лично съм забравил за лан порта вече, гледам и ip телевизия с приложение само през безжичната.
Има usb 3 към гигабит лан, и при някои хора работи, но при мен не тръгна с tplink.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Водехме такава дискусия преди и се оказа, че май няма въобще модел тв с 1000мб лан. Всички са 100.
Правилно, всички са 100. Няма и нужда от повече. С адаптер обаче може да се постигне 1000.
При определени сценарии може и да има нужда, но това е отделна тема. И wifi ще е добър ако рутерът има съответните възможности и е в същата стая наблизо. През стена и врата и може да има намаления в скоростта.
UHD Blu-ray потока мисля че беше от порядъка на 60 мегабита.
LAN терминал (100BASE-TX/10BASE-T)
https://www.sony.jp/bravia/products/XRJ-A95K/spec/
Приложението Sony Pictures Core не поддържа 80Mbps „Pure Stream“ на PlayStation конзоли
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1696925847
Че на кой му трябва да пуска Бравиа Кор на конзола ..особено ако си я има на телевизор. Тъпото е, че след като изтече 1 година или ти свършат билетите, не можеш да си купиш нови. Но да не разводняваме темата. Моя А83j e със 100 мегабитов лан. Ползвам го по вифи където скоростта ми достига максималната за нета който плащам (300 мегабита). Ако някой все пак държи да го ползва по кабел (не виждам смисъл ако имаш читав рутер), може да се купи RJ45 to USB адаптер.
Този пост е редактиран от stenly; 25-10-23 в 13:07.
Аз още го нямам като приложение на конзолата, но конзолите са си гигабитов лан и Сони ще си го оправят това.
По подразбиране Pure Stream е спряно в Bravia Core на телевизорите, трябва от опциите да се пусне.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от javorenator; 25-10-23 в 22:31.
Със screen mirroring на MacOS/iOS нямам драми да стриймвам каквото и да е на телевизора. Моят сетъп е NAS вързан с кабел към рутера, и VLC инсталирано на телевизора. Тоя плеър плейва всичко по мрежата. Bravia Core вече не работи при мен, тъй като мина една година от закупуването на телевизора. Но пък и не ми и трябва, при наличие на AppleTV, Netflix, SkyShowtime, HBO Max и Disney+.
Здравейте отново, Хора! Значи... Пиша тук в тази тема, защото наскоро и аз се сдобих със такъв телевизор, а именно - Sony XR-55A95K! Та... Става на въпрос, че имам един проблем, който е свързан със самата картина, може би или поне така предполагам!? Ами... Забелязах, че има нещо като размазване на самата картина, което го прави дори и при най - малкото забързване! В смисъл такъв, че то не е точно размазване, а е нещо като някакъв ефект на размазване!... Иначе, това го прави на всички устройства, а и дори го прави на сигнал без устройства, като например Ютуб, ТивиМейт и други приложения, които са инсталирани на самия Тв!... Еми... Предполагам, че може и да е до някоя настройка на картината, но аз съм пробвал всички режими на картината, както и съм тествал почти всичко откъм режими и настройки на картината, но проблема си остава!... Та, дали, ще се намери някой, да ми каже от какво може да става така и съответно, дали проблема е нещо от телевизора или аз нещо не правя, като хората!? Мхм... И така... Ок. Добре. Ще чакам за всякакви съвети, мнения и препоръки! Благодаря много на всички в аванс! Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...![]()
Виж функцията Motionflow и експериментирай с нея.
Честито Bobsano ,за придобивката. Да си е ползваш със здраве!
Това е така наречения "ефект сапунена опера", (добавяне на изкуствено на допълнителни кадри fps) за гладко възпроизвеждане на картината
Той е наличен в новите ТВ от повече от поне 10 години. За различните производители, името е различно, а ефекта е същия "мазоч"
How to Disable the Annoying Soap Opera Effect That's Ruining Your TV