Здравейте,
Може ли някой да помогне с калибровката на Sony kdl-42w706b. Моделът е от 2014 и е много високо оценен от hdtvtest.co.uk, обаче не може да постигне качеството на фабрично калиброваната картина на Sony kdl-32nx500, модел от 2010 г.

Моделът 706 е с лед панел, 1:1 мил. динамичен контраст, nx500 е ccfl панел с динамичен контраст 1:500 хил. Плюсовете на nx500 са абсолютно реалистичните цветове, които има: червеното е червено, зелено е зелено, синьото е синьо и най-важния според мен цвят – жълтият се предава без грешка. Мисля, че жълтият цвят е много сложен и малко телевизори го предават вярно.

За 706 - при настройка cool картината е с отличен контраст, но леко лилавее. Специалисти от различни сайтове препоръчват да се ползва neutral, warm 1 или warm 2. При neutral картината малко се подобрява, но бялото става по-мътно. При warm 1 или warm 2 картината според мен е нереалистична, там белият цвят напълно отсъства и има тотална доминация на жълто-зеленикави нюанси. Като цяло се препоръчва да се използва cinema mode – при него има подобрение на цветовете, но рязко пада контраста на картината. Друг недостатък на 706 е призрачния отенък, който лицата получават, когато сцените са заснети при по-слаба светлина. Това недостатък на VA панела ли е? В момента белия баланс, който ползвам е G Gain -5, B Gain- 4, B Bias -1.

Моля, дайте съвет за правилните калибровки на 42w706b.