Отговор: SONY телевизори 2017
И аз да споделя впечатления след ъпдейта
Инсталирах го преди 2 дена. Установих че вече има работещо EPG и тъкмо мислех да репликирам Iveto ☺ че менюто продължава да е лагаво и все още премигва при превключване на каналите, видях в последния му пост е писал за изтриването на кеша и реших да го пробвам... И чудо премигването изчезна, менюто стана по-бързо, (макар че има какво още да се желае), каналите превключват една идея по-бързо
Благодаря колега Iveto - спести ми хард ресета!
По отношение на Коди-то и на мен повече ми допада новия интерфейс на 17та версия. Не съм открил някакви проблеми, всички адони си работят и след ъпдейта.
Да споделя и за проблема с USB флашката Samsung 128GB. Ползвах я като външен сторидж, за свалените филми. След ъпдейта на фирмуера ТВ я откри под друго име и трябваше да донастройвам пътищата в някои аддони на Коди и в торент клиента, но в последствие реших да пробвам новата функционалност и да я добавя към вътрешния сторидж... Е не успях-форматира я, и изчезна като отделно устройство, но вътрешната памет не се увеличи. Реших да рестартирам, картата се появи в сторидж менюто, но с нулев рамер. Вътрешната памет си беше със същия размер. ES Explorera я вижда, Total comandera не. Пробвах да я формагирам през сторидж менюто - след дълго замисляне ми каза че флашката не може да бъде открита. Отказах се, ще си я форматирам на компютъра и ще я ползвам като обикновен usb диск.
Това е от мен, не знам дали има значение модела, но на моя 55xd8577, подобрението от ъпдейта сработи чак след изтриване на кеша и рестарт. Надявам се инфото да е полезно...
И така, дано догодина с Андроид 7 телевизора да работи още по-добре [emoji1]
Sent from my Nexus 10 using Tapatalk
Хора, имам една добра и една лоша новина с моя 55Х8507С
първо добрата : странно но факт , телевизора е включен на запис и записва някаква програма и по подразбиране не може да гледаш друга програма. ДА, НО АЗ ГЛЕДАМ друга програма докато си върви записа на онази, която съм пуснал. след спирането на записа (много ме измъчи докато успях да дам ръчно спиране) гледах какво съм записал - всичко си беше наред. излиза че тунера е истински двоен май?
сега лошата: мога да гледам само една единствена програма - БНТ HD
Вероятно гледаш и записваш програми , които са на един транспондер.
аз съм на BLIZOO
но мисля че и на един транспондер да има две програми като тунера е един пак не трябва да разрешава запис
Същото е - на една честота да го кажем имаш поне 4-5 канала сигурно . Иначе имаш два сат. тунера и там би трябвало да си гледаш и записваш различни неща без проблеми ... ако имаш съответно сигнал на двата тунера.
Здравейте. Направих ъпдейта и всичко е ОК. Искам да попитам ако направя хард ресет (това е функцията фабрични настройки ако не се лъжа) ще се разбъркат ли програмите които съм подредил със Сони едитор?
За диска за който питаш Иво.И при мен е така.Различно. Някой път спира друг път цяла нощ си свети. С диск на Сони съм 1ТВ
falkoneto , всичко изчезва, все едно си го купил току що .
Онлайн кога да очакваме актуализацията.
Цитат:
Първоначално публикувано от
eleena
falkoneto , всичко изчезва, все едно си го купил току що .
Благодаря. Сигурно ще пропусна ако не е наложително да се прави.
Цитат:
valter1968
За диска за който питаш Иво.И при мен е така.Различно. Някой път спира друг път цяла нощ си свети. С диск на Сони съм 1ТВ
Знаех си че не са го оправили...:)
- - - - - - - - - -
Цитат:
bul123
Онлайн кога да очакваме актуализацията.
Онлайн идва след няколко дни обикновено,след като я качат на сайта...
- - - - - - - - - -
Цитат:
apmil4ev
Хора, имам една добра и една лоша новина с моя 55Х8507С
първо добрата : странно но факт , телевизора е включен на запис и записва някаква програма и по подразбиране не може да гледаш друга програма. ДА, НО АЗ ГЛЕДАМ друга програма докато си върви записа на онази, която съм пуснал. след спирането на записа (много ме измъчи докато успях да дам ръчно спиране) гледах какво съм записал - всичко си беше наред. излиза че тунера е истински двоен май?
сега лошата: мога да гледам само една единствена програма - БНТ HD
Така е....докато записваш една,може да се гледа друга,можеш по време на самия запис,за го гледаш от началото му например,не съм забелязъл да не мога да превключвам определени програми по време на запис,защото обикновено когато записвам нещо или е късно вечер и съм си легнал да спя или не съм в къщи...но ще пробвам и ще пиша по-късно...
за гледането на записваната програма докато не е завършил записа съм съгласен - и на плазмата ми работеше така. обаче за да гледаш една програма и същевременно да записваш друга е малко по различно - трябват ти два отделни тунера, което значи и два CAM слота за карти за да гледаш кодирани програми. ако нашите телевизори имаха такава екстра (два тунера) в рекламите на ТВ-то щеше да е дебело подчертано това - маркетинговия отдел не спи. освен това и щяхме да имаме PiP и PaP за телевизията а не само за hdmi входовете както е в момента(имаме РаР).
наистина в спецификациите пише че тунера е двоен, но това аз го разбирам, че работи и на двата стандарта DVB-T/T2 / DVB-S/S2
Sony 2017 TV line-up - full overview with prices - FlatpanelsHD
| A1 | ZD9 | X94E | X93E | X90E | X85E | X80E |
| Panel type | OLED | VA LCD | VA LCD | VA LCD | VA LCD | VA LCD | IPS LCD |
| Resolution | 4K | 4K | 4K | 4K | 4K | 4K | 4K |
| HDR10 | x | x | x | x | x | x | x |
| Dolby Vision | x | x | x | x | | | |
| HLG | x | x | x | x | x | x | x |
| Backlight | | Master Drive | FALD | Backlight Drive | FALD | Edge LED | Edge LED |
| Local dimming | Pixel level | x | x | | | | |
| MotionFlow | | 1200/960 | 1200/960 | 1000/960 | 1000/960 | 800/960 | 400/480 |
| Triluminos | x | x | x | x | x | x | x |
| X-tended DR | | Pro | Pro | Pro | Pro | | |
| Processor | X1 Extreme | X1 Extreme | X1 Extreme | X1 Extreme | X1 | X1 | X-Reality |
| 3D | | x | | | | | |
| Android TV | x | x | x | x | x | x | x |
| Google Cast | x | x | x | x | x | x | x |
| HEVC | x | x | x | x | x | x | x |
| VP9 | x | x | x | x | x | x | x |
| Twin tuner | x | x | x | x | x | x | |
| HDMI | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| WiFi | ac | ac | ac | ac | ac | ac | ac |
| VESA bracket | x | x | x | x | x | x | x |
| Sizes | 55",65",77" | 65",75",100" | 75" | 55",65" | 49",55",65",75" | 55",65",75" | 43",49",55" |
Има някои неща дето ме дразнят и продължават да са си така - менюто за настройки трябва да натискаш "15" команди , за да стигнеш до него - можеше да си има отделен бутон "меню" , а не два дето вършат едно и също - "назад" и "изход" http://www.sherv.net/cm/emoticons/ha...y-emoticon.gif
- другото е също по менютата , свикнал съм, а си е и най-нормалното като стигнеш до позиция да натиснеш "ОК" и да влезеш в подменюто ... да ама при Сони не става - трябва да дадеш настрани (надясно) http://www.sherv.net/cm/emoticons/ha...y-emoticon.gif
... дребни нещица ама дразнят .