Разбираш ги нещата явно.
Човек, който не знае какво е SMB, не трябва да изразява мнение за мрежи, защото ще звучи некомпетентно и предизвикващо иронични коментари.
Естествено, че знам какво е SMB! Колегата говореше за субтитри и реших, че може да има предвид нещо друго. Както и да е...
Стартирах темата, за да се опитам да разбера до колко е удобно използването на Андроид телевизор Сони заедно с NAS у-во, което да предоставя мултимедията като DLNA сървър. В магазина няма как да си занеса сървъра и да симулирам условията у нас, за да си отговоря на въпросите...
Аз гледам с подобен сетъп. NAS Shuttle K20 и андроиден плеър T95Z Plus вързан към 5G WiFi. Нямам никакви накъсвания дори и да пусна Blu Ray. Спомням си, че на предният ми андроиден Филипс леко накъсваше някои по-големи битрейти но с тунинговане на буферирането на Коди, проблема беше решен. Бях тествал различни протоколи FTP, HTTP WebDAV, SMB ... всички се държаха по един и същ начин.
Този пост е редактиран от stenly; 28-08-17 в 09:00.
[QUOTEНакъсват ти "ремукси"-те, защото и на твоя телевизор му е слаба мрежата. Явно е масово при моделите от 2015 година...][/QUOTE]
Колега би ли ми обяснил каква роля играе " мрежата" на телевизора при филм пуснат през външен плеър свързан по HDMI с ТВ - това засега е единственият начин да премине DTS MA.
При тази конфигурация, абсолютно никаква. На първата страница ти беше написал следното:Което за мен означава, че по мрежата не можеш да гледаш гладко филми с голям битрейт. Поправи ме, ако греша...Първоначално публикувано от nassko1
Десен бутон върху филма и избираш "MediaInfo" (ако имаш инсталиран K-Lite Codec) или поглеждаш в NFO файла на торента. След като си посочил големината, предполагам, че е с не-повече от 10-12 Mb/s. С такива няма проблеми и аз. Пробвай някой филм около 25-30 GB като King Arthur: Legend of the Sword 2017. Наскоро излезе версия 1080р, около 24-25 Mb/s битрейт и 7.1 звук. Този не вървеше гладко при мен през NAS сървъра и трябваше да копирам на хард диск...
4К видео мога да гледам само през PLEX сървър и PLEX приложението на телевизора (външен хард диск или HDMI работи, но се опитвам да намеря начин да гледам през NAS сървъра), като трябва да си правя клиповете с битрейт не по-голям от 50-60 Mb/s. Явно PLEX се опитва да пусне нещата без значение колко е бърза мрежата и каква е конфигурацията, стига у-вата да се виждат едно друго. Докато телевизорът, като види повече от 1100р през DLNA, се предава и ми казва, че не поддържа формата...
Този пост е редактиран от vassil_bk; 27-08-17 в 23:42.
Колега а защо ползваш DLNA вместо директно да си пуснеш филма на андроидният телевизор?
Нямам Андроид телевизор. В момента съм с LG 60UF850V и пускам всичко през NAS сървъра, тъй като на него стои всичко - музика, филми, снимки, общо 4ТВ. За съжаление се оказа, че дори и по LAN, телевизорът се връзва само на 100 Mbps, което не е достатъчно. Стартирах темата, за да разбера дали има смисъл да си купувам по-нов телевизор и ако е Андроид, как стои въпросът с мултимедията през DLNA - не искам да ползвам външни хард дискове и флашки.
Ако телевизора който имаш ти харесва, не виждам смисъл да го сменяш. Купуваш си андроиден плеър и си готов. Тествано е, работи безотказно. Повечето модели на 2016та между другото бяха с 100 мегабитова лан-ка и по-бърз WiFi.