Здравейте, 32 Gb USB flаsh не се разпознава от компютъра след формат на SONY Bravia KD-55XE9005 - може ли някой да даде съвет как да се възтанови разпознаването от PC?
Здравейте, 32 Gb USB flаsh не се разпознава от компютъра след формат на SONY Bravia KD-55XE9005 - може ли някой да даде съвет как да се възтанови разпознаването от PC?
Естествено че може да се върне разпознаването от PC....
Цъкаш десен бутон на "Computer">Menage>Storage disk management.Там ще си видиш флашката или диска които си включил,и можеш да ги форматираш,да им правиш partitions и т.н.
Преди да можеш да го преформатираш на компа, трябва да го форматираш на телевизора като сменяемо устройство.
Да, точно така е, досега си играх да тествам едни неща за другата тема с една флашка на Сандиск. Моя XE 8096 я форматира и на флашката се появиха 2 дяла, видими само на компютър в диск-мениджмънта - един от 16 МегаБ и останалото от 114 ГигаБ (на 128 гигабайтова). С дясно копче върху всеки дял се избира изтриване на дяла и после флашката се вижда с неформатиран капацитет. Избира се с дясно копче -> New Simple Volume и се създава нов дял. Всъщност вече си се работи като с чисто нов диск - създават се дялове, форматират се по нормалния начин. Важното е първо да се изтрият старите, създадени от телевизора, защото те всъщност са си работещи дялове на здрава файлова система, но за друго устройство.
На телевизора прерових навсякъде, но никъде не намерих възможност за форматиране до по-проста ФС.
Стана, благодаря! А как да си намеря външния хард на телевизора - XF9005? Колкото и да се опитвам да го регистрирам не става... излиза ми като свързано устройство, но не го намирам в менюто на тв - то? Къде трябва да му излиза иконката по принцип? Харддиска е 1.5 ТВ.
Настройки > Карта на паметта и нулиране, там поне при мен се показва флашката както и опциите за форматирането и.
Да, пак там се показва в Карта на паметта и нулиране.
Колкото до самите филми, ако са предварително качени и направиш на диска форматиране за хранилище на телевизора всичко ще бъде изтрито.
Има и още едно регистриране като опция на диска за запис от телевизия но там вече не знам, кое как.
Форматираш си диска на компа в NTFS формат и си качваш филмите на него, които с който и плеар да ги отваряш ще ти се показват като заглавия.
Сигурен ли си, че XE 9005 може да прочете NTFS--хард-диск? Аз пробвам с флашката и нея не я вижда, ако е НТФС, само ФАТ 32 вижда.
Ред.: Пробата ми е на XE 8096
Този пост е редактиран от ogi28b; 22-02-19 в 11:27.
Moйте флашки са в NTFS и телевизора е същия модел като твоя, чете и двата формата NTFS, FAT32 !
Хм... нещо бъркам значи. Сигурно само на телефона дето не я разчете, пък защо си мисля, че и на телевизора не чете.. То логично де, все пак като искаш да гледаш някой филм, той със сигурност няма да дойде на ФАТ 32
Не загледах подписа, само заглавието на темата понеже е за 9-ка, извинявай.