SONY KD-55XE8505 Проблем с HDMI ARC
Здравейте, колеги! Закачам следния ресийвър Onkyo TX-NR676E през ARC входа, всичко е ок, докато не изключа телевизора и после не се включва ARC режима директно пуска говорителите на телевизора, и трябва да дръпна телевизора от щепсела, че пак да почне да работи ARC входа. С оптика проблем няма, но Dolby Digital не пропуска през нея само през HDMI, всичко е пуснато и на телевизора, и на ресийвъра са включени опциите за ARC. Не знам дали някой се е сблъсквал с такъв проблем, но ако има решение давайте го насам.
Отговор: SONY KD-55XE8505 Проблем с HDMI ARC
Приоритет на аудиоуредбата задал ли си от менюто на телевизора.
Изключи плейстейшъна и вероятно проблема ще изчезне.По оптика си минава ДД и ДТС нещо не си настроил.Ама чакай, що от онкиото превключваш а не от ТВ то.
телевизорът ти е по-нов от моя, при мен изглежда горе долу така-Настройки-Звук-Цифров аудио изход- пробваш Стандартен 1 или Стандартен 2 по който тръгне многоканалния.
Трябва да забраниш АРК от ресивъра не знам как е при Онкио, или включваш във вход на Сонито който не подържа АРК.
Нищо такова не съм викал колега , но това което минава по АРК минава и по оптика.
Това което писах направи ли го .
Ти май си писател а не читател , написах ти къде са настройките и аз съм със 7.