Здравейте! Закупих си Sony 55XF9005. Гледам телевизия с местен кабелен оператор. От там имам CA модул за диема спорт 1 и 2, но сега изобщо не ми ги засича. Малко помощ как да ги открия?
Здравейте! Закупих си Sony 55XF9005. Гледам телевизия с местен кабелен оператор. От там имам CA модул за диема спорт 1 и 2, но сега изобщо не ми ги засича. Малко помощ как да ги открия?
CA модула е за всички канали,не само за Диема спорт
Задай му автоматично търсене на канали,ако Диемите са ти в пакета,няма как да не излезат,,обикновено са към края...към последните канали..
Два пъти пробвах и нищо. Ще пробвам да сканирам без модула и след това ще го добавя, защото на другият ми телевизор LG си работи нормално
Имах подобен проблем с един Филипс, който трябваше няколко пъти да сканира точно определена честота, за да я "намери". Даже мисля, че съм пускал и тема по въпроса преди 3-4 г.
Та след доста време и ръчкане на техниците в местната кабелна, се оказа, че един от кабелите на скрамблера в станцията е с нарушена екранировка и в честотата влизал външен шум, който влошава сигнала. В резултат на това тази честота се засичаше трудно от само този Филипс, а другите ми ТВ си я виждаха без проблеми.
Възможно е проблемът да е подобен. Провери си окабеляването у дома, това поне е сравнително лесно, дали някой кабел не се е извадил от Ф-конектора или от самата букса към ТВ.
Иначе ако всичко е наред, би трябвало пакетът с Диеми да се появи при сканирането и каналите да ги има в списъка, независимо, че са кодирани. Модулът само ги отключва, а не е за да ги покаже в списъка. Те си се показват и без модул, само че стоят с черен екран, ако решиш да ги гледаш. Питай самия оператор на коя честота са и сканирай само нея. Модулът в комбинация с картата служи само и единствено за отключване на заключените (кодирани) канали, а не на всички. Със или без него, отключените канали винаги работят. Както и със или без него - заключените канали винаги се показват в списъка, освен ако няма някакъв проблем, подобен на този, който описах