Отговор: SONY телевизори (инфо на първа страница)
Мислех да не пиша вече в тоя форум за да не си развалям 999 поста... ама.. на :029:
Имам моя теория AKO тази информация е вярва (в последния лайф на FOMO, който има информация относно Сони и ТВ-та им за 2024-та, но е под ембарго намекна че, една част от този лийк не е точен)... но мисля че, има логика от страна на Сони и скоро всички ще почнат да правят като тях с флагманите си!
В Конкретия случай 9-та ТОП серията не е за всеки, тя ще е за много тесен кръг потребители, които имат средствата и възможностите да си позволят подобен телевизор а те не търсят малки размери като 55" и 65", Сони са си направили подробно проучване и явно са разбрали че, няма смисъл от тези размери в 9-та серия защото никой от заможните им потребители няма да ги търси.
Виждаме го всеки път с топ моделите на LG, Samsung, как 55" и 65" на топ моделите им като S95 QN95, G сериите пада почти двойно защото имат най много количества от тях, докато големите в повечето случай (освен ако не си FROST) държат цена защото явно имат най малко наличности от тях.
Трябва да си японец, за да вникнеш в техния бизнес-модел.
Другите се опитват да завладеят почти всички сегменти, а SONY са велики! Продукти само за елита ще правят.
Историята помни такива и по-големи от тях, които вече са китайска и турска собственост, или са на път към банкрута. От всякакъв произход - Motorola, IBM PC/ laptop сегмента, SIEMENS Mobile, Nokia, Metz, Loewe... Philips и те с бодри крачки са се запътили в тази посока.
Крещящ пример е "елитната" марка за мобилни телефони Vertu
AntrAcsA, честито завръщане! И моето мнение относно Sony е сходно. Според мен компанията е силно поамериканчена, а там знаем какви диагнонали се търсят. Както и в останалите добре развити западни държави. Аз не виждам нищо лошо в това, дадена компания да се стреми да таргетира само елитната прослойка от обществото. Живеем в такива времена, в които всеки гледа богатите и иска да е като тях. За жалост обаче света не работи по този начин и си има закономерности. Времето ще покаже дали подобна политика е печеливша за Sony или не. На Apple им се получи и продажбите им (най-вече на смартфоните) говорят достатъчно. Съгласен съм и с мнението на Gena_bs, доста елитни брандове отидоха в небитието. Та ще видим в каква посокоа ще тръгнат нещата.
Едва ли скоро ще изоставят (доброволно) 55 и 65" в топ моделите си ... , щото просто в Япония също искат да продават, а там големите пощения (както знаем) са кът ;)
Освен ако вече няма производство на панели в тия размери (55/65") отговарящи на изискванията им... и просто ще правят ... ОЛЕД-и ;)
СЛУХ: Sony ще напусне австралийския телевизионен пазар
https://www.channelnews.com.au/exclu...ass-retailers/
Елита си купуваше Z серия за по $60к ;), сега си купуват микролед инсталации.
Този XR ще е близо до каквото баха Z преди години, може би дори по-добрe откъм цветови обем, но не вярвам да е много по-скъп от x95L, може би 7 до 10к лв за 75-85.
Тенденцията е за все по-големи и достъпни като цена размери, китайците 2025 са на път да ги убият всичките, ако успеят навреме с каквото показаха тази година на CES.
Сони просто се опитват да се движат и те с тренда, така че не очаквам нелепи цени (като за сони де.. те пак си имат тяхна си надценка)
Също пак от AVS форума - мног странно че демото на прототипа беше с 65ца, а сега се оказва че няма да има:confused:
Цитат:
Първоначално публикувано от
Neuromancer23
Също пак от AVS форума - мног странно че демото на прототипа беше с 65ца, а сега се оказва че няма да има:confused:
Успокой се, ще има 65" XR90 !
https://www.emsd.gov.hk/energylabel/...?refid=T240118
Вероятно през Август ще анонсират флагмана XR95
Някои нови модели вече са изброени на сайта за рециклиране
https://recycling.sel.sony.com/recyc...EJW6-LFSK-836H
Стойката дали е същата като на X95L? Питам понеже преди имаха дразнещ наклон от 3 градуса назад и мисля че при последния модел го махнаха, но не съм сигурен (аз имам по-стария 950h).
Щом 85 инча има над 5000 зони, интересно 75 колко ще има.
За 65 модела според това което казаха първоначално като % увеличение ги смятах към 1500 зони.
Щом демото е било с 65-цата, 75 и 85 моделите може да имат още по-добър контрол при такава разлика в броя зони :)
Чудя се дали да се хващам на меркетинга или да чакам края на другата година или лятото 2026 ако има рефреш с по-нов CSOT панел, уж ще имат двойно по-голям статичен контраст. Мисля че Сони от там ги купуват.
Това е малко като майтапите с iPhone. Изчакай 20, понеже ще е по-добър от 16 ;) В днешно време да чакаш някаква техника, понеже евентуално щяло да има еди какво си ми се вижда безмислено. Вкъщи сме с два броя Sony и не бих ги сменил докато работят. Всяка година излиза нещо ново и по-добро. Пример и с PS-a. Още няма игри дето да могат да покрият хардуера на петицата на макс, те ще пускат про версия....
Отказвам се аз - 75" bravia 9 е 8000 долара ;)
В европа и UK няма да има 65 инча
*Поправка - 4000 долара е цената за 75, предното беше от някакъв приордър
https://electronics.sony.com/tv-vide...-tvs/p/k75xr90