Здравейте, вчера си купих слушалки bluedio (A) air но като се опитам да ги свържа с телевизора той не ги вижда. С телефона се свързват без проблем. Ако някой знае причина и решение ще съм благодарен да сподели.
Здравейте, вчера си купих слушалки bluedio (A) air но като се опитам да ги свържа с телевизора той не ги вижда. С телефона се свързват без проблем. Ако някой знае причина и решение ще съм благодарен да сподели.
Причината е, че блутут протоколите на телевизора са само за аксесоари, а не за предаване на звук. Затова не може да се свържат. Потърси какви протоколи се поддържат от твоя телевизор и ги сравни с протоколите на слушалките. По спомен повечето от моделите на сони не поддържат аудио през блутут, мисля , че високите модели поддържаха...
Това осначава ли че телевизора не може да се свърже с каквито и да е слушалки.
Това означава, че трябва да си намериш протоколите по модела и да ги сравниш със слушалките. Ако не се поддържат след това гледаш какви са протоколите от телевизора и търсиш слушалки с тия протоколи
Ако телевизорът не поддържа аудио протокол, решението е това: https://mladtehnik.com/index.php?rou...ch=blue&page=2
Но в спецификациите на телевизора ти пише:
Така че би трябвало да работят слушалките ти.ПОДДРЪЖКА НА BLUETOOTH ПРОФИЛ
Версия 4.1; HID (свързаност на мишка/клавиатура)/HOGP (свързаност на устройството с ниско потребление на енергия)/SPP (сериен профил на порта)/A2DP (стерео аудио) /AVRCP (AV дистанционно управление)
Този пост е редактиран от eleena; 04-04-20 в 12:50.
И аз мисля, че трябва да работят но не знам защо не става.
Може да пробваш този метод:
SONY Android TV - Обсуждение - 4PDA
Направих връзката. С приложението bluetooth pair.