Харесал съм си LG sl4y 2.1 soundbar. Интересува ме дали е възможна безжична връзка с телевизор Sony 55XG8096 или само с кабел ще стане?
Харесал съм си LG sl4y 2.1 soundbar. Интересува ме дали е възможна безжична връзка с телевизор Sony 55XG8096 или само с кабел ще стане?
Защо държиш на безжичната свързаност?
Събуфера му е безжичен, и това няма връзка дали е друга марка телевизора. По сигурно/качествено от кабела няма.
Все пак е начaлен клас бар, и няма HDMI, само оптика. Което е недостатък. Ако се гледат losless формати, също и ако искаш да се свърже към HDMI Arc на телевизора.
Принципно на Сонос продуктите са безжични (wi fi). Използват безжичната мрежа, която рутера създава. Обаче всяка колона си иска захранването, а саундбара се връзва с ХДМИ кабел към ТВто. Други кабели няма, останалото (буфера+задните) се свързва през безжичната мрежа.
При мен и задните към саундбара се водят безжични, но всъщност имат кабели към тяхното си захранване, което се свързва безжично със саундбара.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Сега пробвах и вързах телевизора чрез блутут със саундбара. Но се разминават звук и картина. Саундбарът има настройка за това, но не ми се занимава. Та в крайна сметка можеш да го вържеш безжично, ако устройствата поддържат блутут, но не е препоръчително, а и качеството ще е по-лошо.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk