Опитвам се да подкарам булсат HD приемника с дистанционното на телевизора, обаче не успявам нещо.
Дистанционното знам, че е Bluetooth, но би трябвало да има и IR, защото пускането на TV е по IR.
Някакви идеи ? Изобщо дали е възможно това ?
Опитвам се да подкарам булсат HD приемника с дистанционното на телевизора, обаче не успявам нещо.
Дистанционното знам, че е Bluetooth, но би трябвало да има и IR, защото пускането на TV е по IR.
Някакви идеи ? Изобщо дали е възможно това ?
Приемникът на булсат има ли hdmi cec? Заради тая липса не можах да подкарам вивакомското от старите модели. То в крайна сметка отиде и в шкафа, щото не гледам тв... [emoji16]
Sent from my Note10+ using Tapatalk
Ами би трябвало да има HDMI CEC модела е ZHD 210 , има една единствена опция "Управление през HDMI" която е включена.
На телевизора също са включени Bravia Sync настройките (Sync control, Auto TV on, Auto devices off).
HDMI кабела ми е 2.1 и поддържа CEC ...
Има нещо бъгаво в цялата работа.
- - - - - - - - - -
Значи , оказва се, че работи само от дистанционното на Булсат - ако изгасиш приемника , се гаси и телевизора. Но това не ми върши работа изобщо, щото идеята е да управлявам приемника с дистанционното на тв то.
Намерил си ключа за палатката!И моят IPTV приемник се управлява от дистанционното на телевизора от дъжд на вятър. Не съм открил закономерност кога работи и кога не.
За това с приложения като eon tv ще е най-добре, но ги няма навсякъде. Иначе имам и програма на булсат. Работи прилично и декодер не ми трябва. Гадното е, че всеки път трябва да давам ОК на име и парола преди да влезна...
Sent from my Note10+ using Tapatalk
Този пост е редактиран от evdiko; 07-06-21 в 10:04.