Избор на нов телевизор а83j a93j a83k
Здравейте, предстои ми закупуване на телевизор. Засега сигурното е, че ще е сони и най-вероятно 55". Двоумя се дали да е лед или олед. Ще се работи сравнително доста часове, понеже се ползва и за радио и за детски за децата и общо взето едни 5-6 часа средно ще работи на ден. Чудя се дали да е а83j 2021, a93j 2021 или a83k. Приемам всякакви мнения и ще съм много благодарен да ги чуя. Благодаря предварително на отзовалите се!
Отговор: Избор на нов телевизор а83j a93j a83k
Цитат:
Първоначално публикувано от
Димитър Стоянов
Здравейте, предстои ми закупуване на телевизор. Засега сигурното е, че ще е сони и най-вероятно 55". Двоумя се дали да е лед или олед. Ще се работи сравнително доста часове, понеже се ползва и за радио и за детски за децата и общо взето едни 5-6 часа средно ще работи на ден. Чудя се дали да е а83j 2021, a93j 2021 или a83k. Приемам всякакви мнения и ще съм много благодарен да ги чуя. Благодаря предварително на отзовалите се!
Здравей колега, приготви се за пропагандата на @TOPALOV212 да ти говори глупости за А83J, че даже да се опита да ти продаде неговия.....Стига да няма много статични неща и да се гледа в стая с контролирано осветление, OLED-а е добър избор.
В неговия случай, по-добре да заложи на лед или мини лед, че олед за "радио' и фонов шум не е особено препоръчителен.
Цитат:
gurcayy
В неговия случай, по-добре да заложи на лед или мини лед, че олед за "радио' и фонов шум не е особено препоръчителен.
Аз не знам кой си взима висок клас телевизор за "Радио"... :Д
А дали има голяма разлика в картината между олед и лед, освен, че черното е наистина черно. И мисълта по-скоро ми е, кое е по-добър вариант да се вземе миналогодишен модел 9та серия или тазгодишен 8ма?
Естествено,че има и тя е в полза на олед. Даже не мисля, че изобщо подлежи на коментар. Точка.
Ако имаш бюджет, разгледай C2.
аз бих взел миналогодишен висок модел вместо тазгодишен средняк
Днес го прадох на един софийски чичко. Мега доволен съм. Ако взимаш олед само 9та серия Сони, защото там яркостта е ок. Всичко остало ще палиш свещи да гледаш. Не ги слушай тея тупани, разбирачи. Оледа няма яркоат това е.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Dominator
Здравей колега, приготви се за пропагандата на @
TOPALOV212 да ти говори глупости за А83J, че даже да се опита да ти продаде неговия.....Стига да няма много статични неща и да се гледа в стая с контролирано осветление, OLED-а е добър избор.
Днес го прадох на един софийски чичко. Мега доволен съм. Ако взимаш олед само 9та серия Сони, защото там яркостта е ок. Всичко останало ще палиш свещи да гледаш. Не ги слушай тея тупани, разбирачи. Оледа няма яркост това е.
Цитат:
TOPALOV212
Днес го прадох на един софийски чичко. Мега доволен съм. Ако взимаш олед само 9та серия Сони, защото там яркостта е ок. Всичко остало ще палиш свещи да гледаш. Не ги слушай тея тупани, разбирачи. Оледа няма яркоат това е.
- - - - - - - - - -
Днес го прадох на един софийски чичко. Мега доволен съм. Ако взимаш олед само 9та серия Сони, защото там яркостта е ок. Всичко останало ще палиш свещи да гледаш. Не ги слушай тея тупани, разбирачи. Оледа няма яркост това е.
Сложете го в поста на първа страница, че умника TOALOV212 рече и отсече..... СЛУШАЙТЕ Него, че да не са Ви мвръчкави ТВ-тата после......
Ходи се лекувай ве бро!
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a80j-oled
Real Scene Peak Brightness
298 cd/m² vs
Real Scene Peak Brightness
277 cd/m²
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a90j-oled
Ся чакаме с нетърпение к'ви ще са другите глупости които ще ръсиш за X93J... итн.
Няма да стои постоянно на радио... но го написах, понеже се случва, когато жената чисти или готви, често го оставя за радио по 1-2-3 часа (различно), но ако е проблем за олед-а може и да не го прави. Иначе понякога се оставя и като фон просто на някой канал за по час-два (рядко за повече), това дали е проблем? Бях и в магазин за техника и казаха, че новите модели имали някакво рефрешване, когато телевизора има нужда и по този начин уж не би трябвало да ме притеснява, ако работи по-дълго време на един канал примерно или на много динамична картина. Много се чудя за 55-А83К, понеже има някаква промоция в момента (до днес) и може да се поръча за 3999 после да ми върнат уж кешбек 460 лв. и е с 5 годишна гаранция, та в крайна сметка идва 3540 лв. с 5 години гаранция. Доста ме изкушава и затова търся мнение от вас дали да си заслужава за тези пари или е по-добре някой лед, мини лед или миналогодишен олед спрямо тазгодишните модели? Дали има и съществени разлики спрямо миналогодишния примерно а83j защото пък той е на 2700 лв, някъде без удължената гаранция? От друга страна за същите пари (3600 лв) е миналогодишния модел 9та серия 55-а90j. Общо взето съм ги прежалил около 3 600 лв. въпросът е кое е най-доброто сони в тези пари?
За 1-3 часа нищо няма да му стане. Но не е препоръчително да взимаш олед, ако е в много светла стая.
5-те години гаранция са сериозен плюс за Сони.
Стаята е с 1 прозорец, но има завеси и като цяло не е от най-светлите, а може и да се позатъмни принципно, но през деня завесите са дръпнати за да използваме дневната светлина вместо изкуствена. Аз също четох, че яркостта не е особено висока на олед-а и затова търся мнения. Много по-тъмно ли дава от лед телевизор? До сега съм ползвал kd-55x8507c и се вижда много добре при максимална осветеност в стаята. Но няма как да направя сранение, не съм виждал олед освен в магазин.
П.С. Топалов, защо да бягам от оледа?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Димитър Стоянов
Стаята е с 1 прозорец, но има завеси и като цяло не е от най-светлите, а може и да се позатъмни принципно, но през деня завесите са дръпнати за да използваме дневната светлина вместо изкуствена. Аз също четох, че яркостта не е особено висока на олед-а и затова търся мнения. Много по-тъмно ли дава от лед телевизор? До сега съм ползвал kd-55x8507c и се вижда много добре при максимална осветеност в стаята. Но няма как да направя сранение, не съм виждал олед освен в магазин.
Прикачен файл 39502Гледай разликата в осветеността, а не че синее. Оледа има ограничител на яркостта , кпйто намалява яркостта при ярки сцени, като например футбол и на многодруги. За това 55a93j e с 1200 лв по скъп от 83, защото има някакъв радиатор, който уж охшажда и там дават,че яркостта е по-голяма. Но ако си свикнал с ярка картина ще се прецакаш с тези оледи.
Цитат:
TOPALOV212
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39502&stc=1Гледай разликата в осветеността, а не че синее. Оледа има ограничител на яркостта , кпйто намалява яркостта при ярки сцени, като например футбол и на многодруги. За това 55a93j e с 1200 лв по скъп от 83, защото има някакъв радиатор, който уж охшажда и там дават,че яркостта е по-голяма. Но ако си свикнал с ярка картина ще се прецакаш с тези оледи.
Няма ли някой вече да го банне този? Видяхме те как изопачаваш нещата, бягай от тук!!!
- - - - - - - - - -
Цитат:
Димитър Стоянов
Колега, не го слушайте той ЯКО изопачава нещата....
Та да отговоря на въпроса Ви, ОЛЕДА се гледа перфектно в стая с контролирано осветление и няма да Ви е проблем.
Аз бих си взел за тези пари това https://www.technopolis.bg/bg/bg/Televizori/Televizor-SONY-XR-55A90J-4K-Ultra-HD-OLED/p/16163
Успех!