Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26
Like Tree14Одобрявам

Проблем SONY 55XH9505, прилича на смущение някакво.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

Отговор: Проблем SONY 55XH9505, прилича на смущение някакво.

Дисплея е лепен и няма вариант да се смени. Моя 55xh9505 е в Стемарк и е с перфектен дисплей, но с проблемна подсветка. Поради това, че е ремонтно непригоден съвместно със Сони ми бе предоставен ваучер за 30% отстъпка за закупуване на нов.

Изпратено от моят SM-S918B с помощта на Tapatalk

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Би било хубаво, да видим някакви снимки на самият видеопанел - как е лепен. Стандартно LCD панелите са със пластмасови щипки, които с течение на времето и топлината от подсветката се спичат и стават трошливи. Често при опит за отваряне на панела се чупят.
    Явно заради увеличената отделяна топлина от FALD/miniLED подсветката, са решили да се застраховат, като го залепят..

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005

Проблемът е, че моят е купуван от Емаг и може би заради това не ми дадоха такъв ваучер. Нещо ми обясняваха как никога не трябвало да си купуваме техника от там заради гаранцията... Незнам какво точно е значението откъде е купуван, но Sony би трябвало да застават зад името си при такива ситуации и особено, когато става дума за върхов модел. Както казах - за мен вече тази китайска марка не съществува - поредният боклук. Човек като си поръчва "маркови" стоки очаква отношение, поддръжка и най-вече надеждност.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

Аз също усетих горчивия вкус на разочарованието. Върховия модел да се скапе след 2.5г ползване... За щастие моя е купен от България, въпреки, че химизираната касова бележка почти не се четеше.
    Проблема им е, че Сони се представлява от частна фирма в България, прекалено малък пазар сме , за да се занимават официално с нас. А в Румъния е друга фирма...
    @hristoslav2 за съжаление няма как да покажа аз как е лепен, но това е информацията от два различни сервиза, което е огромен минус за Сони - върховия модел да е ремонтно непригоден...

Изпратено от моят SM-S918B с помощта на Tapatalk

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

аз откога търкам клавишите да обяснявам, че в днешно време само удължена гаранция (от производителя или отделно закупена към застраховател) е някакво спасение от калпава изработка

7. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от kriki Виж публикацията
    Проблема е в матрицата. Казаха, че са 100% сигурни.
    В сервиза провериха всички платки - дънна, tcon и т.н. и казаха, че всичко друго е наред.
    Самата матрица е за съжаление Първите пъти след определено време проблема изчезваше, но вече е постоянен.

Но както и да е - проблема го реших току що - Samsung 55 QN90C - 1999лв от Техномикс ...

Sony за мене вече не съществува....
    Неприятно е, доста при това.

По-дълга гаранция и това е, за да са по-малки загубите, на всяка марка може да се случи, просто защото качестовото на компонентите е паднало тотално в последните години. При сони е лесно да доплатиш 150 лв за 5 години. Имам няколко телевизора сони, включително същият модел 55XH9505, и един от другите модели се развали след 9 години, не беше екрана. Нито един не ми се е е развалял след 2 години, но винаги може да се случи и винаги има първи път, за това аз си доплащам винаги за 5-годишна гаранция, особено на скъпите модели. Самсунг имат хубави модели, по-скъпи, с повече зони, но там качеството не е по-добро.

От платките и от телевизора може да изкараш пари, направо го пусни в OLX.

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    От личен опит със Сони БГ
    Проблемът си е хардуерен. Гаранционен тв се сменя с 55X93J, защото серията X95 няма такъв диагонал. Като се изчерпи и той, парите...Основната разлика е липсата на филтърът за подобряване ъгъла на виждане, но нативния контраст е значително по-висок.
    55X93J има 24 димминг зони, а за 9505 са 48 .. разликата е голяма, не е само филтъра.Не е меродавно да гледаш само измервания на нейтив контраста, кой е по-голям и кой по малък, може да видиш това ревю където X95L е с най нисък контраст и най-малко зони а предава по-добре от други с по вече зони и по-висок контраст.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005

Така, има развитие по темата.

Аз все пак потърсих второ мнение от други сервизи (то малко като докторската работа), дали наистина е безнадежден случай и няма никакъв шанс за ремонт, както казаха в Стемарк.
    Повечето на които звънях отказаха изобщо да го погледнат и казаха, че нищо не може да се направи щом проблема е в дисплея и щом така са казали от официалния сервиз.

НО един единстен сервиз ми каза да им го докарам и да погледнат дали и какво може да се направи.
    Преди 3 дни им го закарах.
    Днес ми се обадиха - Телевизора е ремонтиран на 100% и е като нов!
    Даже и гаранция 6 месеца ми дадоха за ремонта.

Проблема е бил в някаква платка в самия дисплей, сменили са нещо, не ми дадоха повече инфо (не е T-con, не е main board ...)
    За мен това са истинските професионалисти, а не прехвалените Стемарк които ме пратиха в коша за боклук директно !!!

Не знам дали е позволено да кажа кой е сервиза и майстора (за да не прозвучи като реклама), но ако е разрешено ще напиша (не са от тия великите и прехвалените).

Много съм доволен - евала, че има такива професионалисти.

Но сами си правете сметка за фирмата Sony в България, поддръжката, гаранциите им и изобщо начина им на работа ...
    Crazy_hatteR®, tanatos, brotzki и 2 други харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Браво на истинските специалисти и майстори!
    Пиши кой са. Официалните и на другите марки са толкова зле. Влизаш за едно, излизаш с друго! Бе части да си пишат.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ето това са моите герои

Сервизен център "Жицата"
    Девизът им е "Няма невъзможни ремонти!" )

Управител на сервиза е Инж. Александър Боцев

Адрес на сервиза: гр, София, кв. Дианабад бл. 19 Телевизионен сервиз на гърба на блока.

Доказано качество и професионализъм - от 24 години се занимават единствено с това.

Сайт: www.tvservice.bg

Имат и в Красна Поляна сервиз до стадион Славия.
    Ремонтират и в дома на клиента дори когато е възможно ! Имат и собствен транспорт - взимат-ремонтират-връщат
    Gena_bs, eleena, svetlio1 и 5 други харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Ами погледнато реално на официалните сервизи това им работата, да сменят проблемната част.
    Един приятел имаше проблем със скоростната кутия на бмв и държеше да отиде в официален сервиз (не можах да го раздумам) , отиде, казаха му, че могат да я сменят ... цената не е за споделяне, не си заслужава ...

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

ако е гаранционна стоката нямаш избор - само официален сервиз, а там дали ще сменят въпросната дефектна част или направо целия телевизор вероятността е почти 1 към 1
    затова се молете дефектите да се случват в гаранционния срок иначе пиете студената вода и се убеждавате за себе си лично че "счупеното носи разходи"

иначе едно браво от мен за пичовете от сервиза!!!

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Проблем със Sony android TV модел kd-55xh9505
    От Emil87 във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 25-04-23, 11:07
  2. Проблем със Sony android TV модел kd-55xh9505
    От Emil87 във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 20-04-23, 15:30
  3. Sony 55XH9505- интересна ситуация
    От psi във форум Sony телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 22-07-21, 18:56
  4. Избор на SONY KD-55XH9505 или нещо подобно
    От vegata във форум Sony телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 10-06-21, 16:07
  5. това ми прилича на хакнат сайт
    От knothole във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 27-07-04, 23:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе