-
Отговор: връзка с EON
интернета ми е топ , техния рутер е в гардероба , ползвам меш система с 2 тела , едното е на 2 метра от единия тв , другото е до него, пробвал съм и с лан - същата жалка история, с бокс няма проблем / имам и бокс на тв в кухнята/. Сигнала навсякъде ми е отличен , скорост на интернета на тв - 99 мбс - мисля тв не поддържа по-голяма скорост/ приложението и стрийминга харчат 10 мбс на 4 к излъчване/. Бокса работи по wifi също , само захранване + HDMI към тв.Резет няма да правя засега , защото после е голяма игра с настройките и акк за HBO, Netflix, Apple и тн / акк са споделени с дъщеря ми и става мармалад /. Чак 2 тв с една повреда е почти невероятно , те и хората от Вива си признаха , че има проблем с приложението и техните IT работят по въпроса ....
-
това, че е на двата телевизора едновременно е сигнал, че проблемът може да е извън телевизорите...
аз ако съм няма да мога да заспя, ако не съм направил всички възможни проби...
-
Бързо ли забива приложението? Пусни тетеринг от гсм към тв и погледай така. Предполагам имаш ънлимитед мобилен нет...
-
когато се включи тв и стартирам приложението, зарежда и тръгва звук, цък- всички канали - цък кой и да е канал и черен екран с иконите долу на каналите, после те изчезват и остава черен екран в повечето случаи със звук дори, след 2-3 проби назад-напред е все същото, при пускане на стрийм - всичко върви. След рестарт на тв тръгва. Това и с двата тв. В кухнята с бокса няма проблем след като сложих меша
Забравих да добавя , че има огромно разминаване в между тв с ЕОН и тв с бокса, на практика ако изтървеш дузпата в хола може да я видиш в кухнята, според мен разликата е повече от 5 секунди, доста дразни
-
... ако пък имаш и телевизия по коаксиал, направо цялата атака може да изгледаш ;) - поне 20-30 сек. е разликата с "живото" предаване
п.п. слагай боксове докато си оправят бакиите, за ги гледам на Хайсенс и китайски румънец и освен прескачане понякога на "румънеца", рядко е имало други проблеми.
Пускал съм и стрийм от телефона към Филипс с Андроид - пак няма проблеми
п.п.2 изключвал ли си скоро Сони-тата от захранване за 5-6 мин. и какво има свързано към тях(че не ми се търси из темата дали има писано)?