Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 134
Like Tree30Одобрявам

TCL телевизори 2025

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Отговор: TCL телевизори 2025

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Гледам това, където много слабо се представя.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Напиши малко впечатления за модела.
    Модела на дистанционното не е ли RC833A ? https://www.ebay.com/itm/127006538758
    И братушките са без числата дистанционно. Доста бюджетно с тез гумени копчета, характерни за ниските класове

Този пост е редактиран от brotzki; 06-06-25 в 23:56.

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

По-добре дистанционно с цифрови бутони, вместо с много спонсорирани такива

4. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

[QUOTE=brotzki;1084077]Гледам това, където много слабо се представя.

- - - - - - - - - -

А като го гледа, чу ли, че сравнението е при режим стандарт, както го вадиш от кашона? Едва ли тук има някой, който гледа на фабрични настройки. И понеже ме питахте за впечатления, вече имам някакви - супер равномерна подсветка, изобшо не съм го очаквал от 98'' телевизор, особено след като съм гледал ревюта на 65'', с не толкова равномерна. "Броцки" беше качил клип, в който обясняват за невероятни проблеми с движението... и тук ще те разочаровам, гледам пoчти само спорт, нямам такива проблеми (но не в режим стандарт)
    Този пост е редактиран от Deyan Stoykov; 07-06-25 в 22:52.

5. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Ако не е тайна от какво разстояние гледате тази холна секция, и как се представя на българските телевизионни канали?

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Deyan Stoykov Виж публикацията
    А като го гледа, чу ли, че сравнението е при режим стандарт, както го вадиш от кашона? Едва ли тук има някой, който гледа на фабрични настройки. И понеже ме питахте за впечатления, вече имам някакви - супер равномерна подсветка, изобшо не съм го очаквал от 98'' телевизор, особено след като съм гледал ревюта на 65'', с не толкова равномерна. "Броцки" беше качил клип, в който обясняват за невероятни проблеми с движението... и тук ще те разочаровам, гледам пoчти само спорт, нямам такива проблеми (но не в режим стандарт)
    Разбира се, съм чул и видял. Няма с какво да ме впечатлите отностно движенията. Знаем, че им куца! Проблемът не е от вчера. Вероятно не го забялзвате.
    Едва ли нещо са променили. Ще го видим как ще е при C8K.
    С донастройки на картината няма да докарате много по-различно.
    Пускайте качествен сигнал.

И този потребител се оплаква от проблеми с движенията:

https://xdaforums.com/t/tcl-2025-goo...#post-90133217
    "Hello all, yesterday my new 55C7K (Europe), same as QM7K, arrived. After hassling a few hours, I can not get the motionhandling to my satisfaction. The image is choppy and it stutters, regardless of the mode I choose. Already played with the various picture and motion options and had all suspicious options set to off. But still that sturdy movement of people and many artifacts in motion-rich scenes."
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-06-25 в 18:32.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

https://xdaforums.com/t/tcl-2025-goo...#post-90133217
    "Hello all, yesterday my new 55C7K (Europe), same as QM7K, arrived. After hassling a few hours, I can not get the motionhandling to my satisfaction. The image is choppy and it stutters, regardless of the mode I choose. Already played with the various picture and motion options and had all suspicious options set to off. But still that sturdy movement of people and many artifacts in motion-rich scenes."
    Нямам нужда да убеждавам някой в нещо. Само че ти явно имаш. Виждам, че цитираш AVS форума и в чатност негативен коментар, само че там повечето са положителни. Само от вчера има двама с 98C7K, които също твътдят, че нямат проблем с движението. Ще се повторя, нямам нужда да убеждавам някого в каквото и да е, поискаха ми мнение и аз го дадох от първа ръка като ползвател на въпросния модел. Това че ти цитираш и то основно негативните коментари си е твоя работа. Аз отговорно мога да кажа, че ако някой е решил да взима такава "секция", за тези пари определено си струва и едва ли ще съжалява.

А на питането, от какво разстояние се гледа - между 3,50 и 4,50, в зависимост, кой къде е седнал. И отново от опит ще кажа, че макар и да имах притеснения, дали няма да ми дойде прекалено голям, отговорът е не. Правете си сметка обаче за качването по етажите
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-06-25 в 18:32.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Вярвам, че уау ефекта с този диагонал е голям и може би наистина за тези пари си струва отвсякъде. Обаче това с качването по етажите не бих си го причинил каквото ще да става. Играл съм го вече с един голям хладилник и не ми се мисли за момента, в който ще сгъне Такива гимнаситки повече не.

10. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Не знам какъв е точно този "уау ефект" , но като знам качеството на нашите оператори ,да гледам почти сто инча от 3 метра и половина , ще е направо " ууууаааууу"...Щото все пак телевизорите са за телевизия , а не монитори за 4К филми по сто гигабайта...
    До 55 инча екран като се доближа на около 2 метра и ме дразни FHD,какво да говорим за двойно почти...
    Представям си резолюция 1920/1080 разпъната на два метра и половина диагонал , от три метра и половина....
    Тук ми трябва и бутилка Paddy за да го гледам....
    Този пост е редактиран от coverstar; 09-06-25 в 13:54.
    brotzki одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Вчера в махалата видях мобилeни хаспели или асаньори, които качваха извъгабаритни прозорци. Повечето коопераци са 40-50 години и са с големи и широки стълбища, но явно се улесняват с тази услуга.

Виждам, че цитираш AVS форума и в чатност негативен коментар, само че там повечето са положителни. Само от вчера има двама с 98C7K, които също твътдят, че нямат проблем с движението.
    Не познахте, цитирах XDA.
    Помогнете с настройките на този потребител, за да гледа правилно движенията. Дайте му пример.

Цитат Първоначално публикувано от coverstar Виж публикацията
    Представям си резолюция 1920/1080 разпъната на два метра и половина диагонал , от три метра и половина....
    Тук ми трябва и бутилка Paddy за да го гледам....
    И гледат през приложение на вива с 4мв/с :D
    Този пост е редактиран от brotzki; 09-06-25 в 14:05.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Човека казва, че гледа много спорт и е добре. А кое е добре, критериите на всеки са различни. За телевизията съм съгласен и аз. На 55" oled в спалнята експлора на ментел от под 2 метра е тоталка. Напоследък започнах да тегля ремукси и като се опъна в хоризонтално положение картината е убийствена На 65" oled в хола положението е друго, но там сме с приемник (в пъти по-добре от малоумното приложение на ментел), а и телвизора е Sony.

P.S. Това с Paddy-то ми хареса
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 09-06-25 в 15:28.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Човека казва, че гледа много спорт и е добре.
    Вероятно повече се спи на спорт.

И този уж "флагман" C855 със същите проблеми:

Телевизорът има много големи проблеми с яснотата на изображението или обектите, които се движат бързо по екрана, мини LED панелът създава много артефакти около обекта или героя, който се движи бързо през кадъра.
    например: ако гледате футболен мач, ще забележите, че панелът не може да се справи с топката, ако тя се движи бързо по екрана. На практика това е много силен ефект на „ghosting“ и ще откриете, че кръглата топка се превръща в кубична с неточно положение на екрана или, нека бъдем внимателни, на заден план има бял банер, над който топката „лети“, тъй като на практика ще изчезне, докато не премине тази част от екрана.
    В динамични или слабо осветени филмови сцени, панелът създава този много неприятен „шум“ около обектите и актьорите и ще създаде същия ефект на много големи кубчета или пиксели около силуетите на актьорите, което е абсолютно ужасно за гледане. Пробвах абсолютно всички възможни настройки на телевизора, но без никакво влияние върху картината.
    Търсих във форумите за тези проблеми и изглежда, че е нещо доста често срещано, особено при модела c855, независимо от диагонала.
    Предимствата на този мини LED панел се открояват при бавни кадри или статични изображения, където той наистина може да се конкурира с OLED панелите на Samsung и LG... Но с ускоряването на изображението... Качеството се влошава значително.
    coverstar одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Днес и утре 55C7K е 1200 лв в ЕМАГ https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...medium=android

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Гледал съм ги и никъде не съм видял стария да е по-добър от новия, по-скоро са на едно дередже
    .
    Тум можеш да се огледаш за по-добри оценки на стария модел, въпреки различните диагонали. https://www.rtings.com/tv/tools/comp...ed/88608/60899
    Само в отражението е по-добре и контраст. Останало е същото и повечето надолу.
    Звукът с повече говорители на B&O е по-зле от Онкио с по-малко.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

B&O, Onkyo и прочие - само маркетингови трикове!
    Беше то - 20-30 години, (даже 40 за B&O) назад. Сега всичко е ширпотреба.
    CubanLinx одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Тум можеш да се огледаш за по-добри оценки на стария модел, въпреки различните диагонали. https://www.rtings.com/tv/tools/comp...ed/88608/60899
    Само в отражението е по-добре и контраст. Останало е същото и повечето надолу.
    Звукът с повече говорители на B&O е по-зле от Онкио с по-малко.

Можеш да видиш, кога сме го коментирали, въпросното ревю на RTINGS. И пак в същото ревю пише следното: "TCL QM7/QM751G QLED и TCL QM7K са подобни телевизори, въпреки че по-новият QM7K предоставя малко по-добро качество на изображението поради значително подобреното си контрастно съотношение".
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. SONY телевизори 2025
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 27
    Последно: 03-07-25, 11:10
  2. Избор на климатизатор '2025 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 332
    Последно: 30-06-25, 13:16
  3. windows 7 в 2025...
    От estqwerty във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 03-04-25, 18:23
  4. Toshibra RAS-U~DR Japan 2025
    От nanizealot във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 6
    Последно: 10-11-24, 22:33
  5. Хладилник Ariston BMBL 2025 CF-HA
    От sisan във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 24-06-10, 16:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе