Отговор: TCL телевизори 2025
| Peak Luminance | Off |
| Local contrast | Off |
| | |
| Dynamic Colour | Off |
| | |
На 98''C7 съм с почти същите настройки, само тези горе съм оставил включени. С динамичният цвят ми е малко по цветно, което ми харесва, този Peak Luminance RTINGS го дават да е - High-Dynamic и в SDR, и в HDR, макар че в SDR не съм сигурен, че е мн добре. Локалният контраст пак от там е на High. Така или иначе още търся оптималната настройка за SDR, така че ако изкочи нещо, ще съм благодарен. Иначе разбрах кога има режим IMAX, макар на места да прочетох, че C7 няма такава опция. Има, излиза само при HDR 10 съдържание, съответно настройките са заключени, а картината е топ.
Включването и изключването от дистанционното управление не е блутут.;) Има ли преграда или е под завивката - не работи.Трябва да го отвия :BigGrin
Сложили инфрачервено за пали/гаси тия китайци :thumbdn:
Deyan Stoykov
Изключи динамичният цвят. При HDR може и да помага малко, тъй като при всяка технология използваща цветни филтри, с повишаване на яркостта цветовете избледняват, но при SDR пренасища цветовете.
В настройки "Движение" има неактивно "Скорост на обновяване".При какви условия се активира? Пробвах всякакво съдържание без игри.
1 Прикачен файл(ове)
Имам нужда от помощ.
1 Основно за настройките на език на звука с TCL 40S51K.
Както вече писах, Nova TV излъчват ефирно българския дублаж и оригиналната звукова пътечка
на хинди, турски и прочие "оригинални" езици на сериалите.
Днес пак се наложи да се занимавам с настройките за звука, защото родата учеше горните езици от миналата сряда.:thumbdn:
Настройвам Език (за менюто) - Български,
Основен/предпочитан Аудио поток - Български, Втори аудио поток - английски йок, но има такъв Ад???
Връщам се отново на основния аудио поток и изненада - там се мъдрят две позиции: Български 1 и Български 2.
По законите на Мърфи, активен е вторият, който всъщност е оригиналното турско аудио на сериала.
На 3-я опит се оказа, че всяка промяна на Втория аудио поток води до активиране на Основния Български 2, демек турски, хинди и т.н.
Идиотия пълна!
При скъпите модели и там ли е така? Има ли някакво лекарство за проблема?
2. На XDA, където любезно ме насочи h2, се оказа, че телевизорът е на старата V8-T221T05 platform / Android TV 11 от ххS540x серията.
А дисплеят трябва да е различен или поне така тръбят.
С други думи firmware няма, а на мястото - нет. С мобилния не ми се рискува да правя update.
Някакви предложения или фирмени сайтове на TCL няма ли?
Дори Thomson и т.н. имат такива...
3.Откъде да намеря калибровъчни настройки за ТВ?
Подобрителите съм ги изключил, яркост, контраст и ниво на цвета са ОК.
Основно ми трябват за баланса на бялото, че нещо не е както трябва дори на Кино режим.
А на тези сериали с "високо" качество нямам шанс да направя нещо смислено на око.
С качествено съдържание не ми направи впечатление да има съществени отклонения.
Благодаря, hristoslav2!
Сигурно някъде в темите тук има указания как да извърша FW update с този OTA file?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Имам нужда от помощ.
.
И при C7 е омазан по звуковите настройки. Не гледам Нова, но на каналите с няколко звукови пътеки, долу в избор на звук излизат български 1, български 2,3,4.....;) Не намерих англиски като език за избор.
Зададените фабрични режими Кино и Филмейкър/Йелоумейкър за нищо не стават. Не се гладат от жълтеене и черното сивее.
Пробвах калибриране от сайтове без успех. Няма драстична разлика.
Бюджетният минилед не предава добре 1080 качествен сигнал. Замазва и цветове са нереални ,с всички изключени филтри и подобрители. Смяната на режими също не помaга с донастройка.
Интересно ми е дали няма още нещо за изключване през сервизното меню.
Да, прекалено ярък и вероятно наблягат за неизживяното детство с игриците и hdr съдържанието.
Старaто ипс предава много по-точно цветовете.
Сега да гледаме Дришо, разбира се на ипс матрицата. Теренът на него е реален, не омазан като на първата снимка, където зеленото е жълто и без детайли.:lol:
Преди малко мина някаква актуализация, въпреки че съм изключил автоматичното обновяване.
Crystal glow HVA
https://i.postimg.cc/9fBwqShP/IMG-20250628-160013.jpg
IPS
https://i.postimg.cc/q7rCqr9M/IMG-20250628-160103.jpg
Преди 2 часа взех стария Philips 32PHS4203/12 от ремонт.
Срещу скромните 100лв. му смениха подсветката с оригинална. За сравнение, покупната му цена преди 6,5 години беше 319лв.
За да е ясно, това е долнопробен обикновен китаец HD Ready на TPV с Novatek някакъв проц, за който няма datasheet.
Тази гавра с клиентите никога, даже като нов на 0 часа, не е работил както трябва.
Не знам какво е шаманил специалистът, обаче след Factory Reset и елементарни настройки изображението заспа.
Едва се отделих от него - толкова качествена изглежда картината! Иска малко фина донастройка на Gamma, но това са дреболии.
Същото смятам да направя и с новия TCL 40S51K. За съжаление на място има смущаващ фактор, който не мога дори временно да отстраня.:(
Та мисълта ми е - взима се един калибровъчен диск/ флашка, сяда се пред ТВ с любима напитка, мезе, салата и се почват настройките.:thumbsup:
Важното е да няма смущаващи фактори за следващите часове. Като например тъщата, старшината, децата и т.н.
Няма изправен ТВ, който да не може да се настрои!
Така, че - дерзай!
Благодаря, h2!
Явно вчера и онзи ден много бързо съм скролирал първата страница и съм прескочил инфото за FW update.
В момента между 65C765 и 65C7K, кой е по-добрия избор? На старият модел out of the box цветовете изглеждат по-топли, а разликата към момента с код в еМАГ е 170лв. за 65 инча варианта.