Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789
Резултати от 121 до 134 от общо 134
Like Tree30Одобрявам

TCL телевизори 2025

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

Отговор: TCL телевизори 2025

Peak Luminance Off
    Local contrast Off
    Dynamic Colour Off

На 98''C7 съм с почти същите настройки, само тези горе съм оставил включени. С динамичният цвят ми е малко по цветно, което ми харесва, този Peak Luminance RTINGS го дават да е - High-Dynamic и в SDR, и в HDR, макар че в SDR не съм сигурен, че е мн добре. Локалният контраст пак от там е на High. Така или иначе още търся оптималната настройка за SDR, така че ако изкочи нещо, ще съм благодарен. Иначе разбрах кога има режим IMAX, макар на места да прочетох, че C7 няма такава опция. Има, излиза само при HDR 10 съдържание, съответно настройките са заключени, а картината е топ.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Включването и изключването от дистанционното управление не е блутут. Има ли преграда или е под завивката - не работи.Трябва да го отвия
    Сложили инфрачервено за пали/гаси тия китайци
    Този пост е редактиран от brotzki; 25-06-25 в 19:43.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Deyan Stoykov
    Изключи динамичният цвят. При HDR може и да помага малко, тъй като при всяка технология използваща цветни филтри, с повишаване на яркостта цветовете избледняват, но при SDR пренасища цветовете.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

В настройки "Движение" има неактивно "Скорост на обновяване".При какви условия се активира? Пробвах всякакво съдържание без игри.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

brotzki
    VRR при игри
    brotzki одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

65C9 само 5 бона!
    Този пост е редактиран от brotzki; 30-06-25 в 21:50.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Имам нужда от помощ.
    1 Основно за настройките на език на звука с TCL 40S51K.
    Както вече писах, Nova TV излъчват ефирно българския дублаж и оригиналната звукова пътечка
    на хинди, турски и прочие "оригинални" езици на сериалите.
    Днес пак се наложи да се занимавам с настройките за звука, защото родата учеше горните езици от миналата сряда.
    Настройвам Език (за менюто) - Български,
    Основен/предпочитан Аудио поток - Български, Втори аудио поток - английски йок, но има такъв Ад???
    Връщам се отново на основния аудио поток и изненада - там се мъдрят две позиции: Български 1 и Български 2.
    По законите на Мърфи, активен е вторият, който всъщност е оригиналното турско аудио на сериала.
    На 3-я опит се оказа, че всяка промяна на Втория аудио поток води до активиране на Основния Български 2, демек турски, хинди и т.н.
    Идиотия пълна!
    При скъпите модели и там ли е така? Има ли някакво лекарство за проблема?
    2. На XDA, където любезно ме насочи h2, се оказа, че телевизорът е на старата V8-T221T05 platform / Android TV 11 от ххS540x серията.
    А дисплеят трябва да е различен или поне така тръбят.
    С други думи firmware няма, а на мястото - нет. С мобилния не ми се рискува да правя update.
    Някакви предложения или фирмени сайтове на TCL няма ли?
    Дори Thomson и т.н. имат такива...
    3.Откъде да намеря калибровъчни настройки за ТВ?
    Подобрителите съм ги изключил, яркост, контраст и ниво на цвета са ОК.
    Основно ми трябват за баланса на бялото, че нещо не е както трябва дори на Кино режим.
    А на тези сериали с "високо" качество нямам шанс да направя нещо смислено на око.
    С качествено съдържание не ми направи впечатление да има съществени отклонения.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 30-06-25 в 22:05.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Gena_bs
    V8-T221T05-LF1V320.000763
    https://xdaforums.com/t/tcl-32s6200....#post-90094917
    Gena_bs одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря, hristoslav2!
    Сигурно някъде в темите тук има указания как да извърша FW update с този OTA file?
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 01-07-25 в 12:34.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Имам нужда от помощ.

.

И при C7 е омазан по звуковите настройки. Не гледам Нова, но на каналите с няколко звукови пътеки, долу в избор на звук излизат български 1, български 2,3,4..... Не намерих англиски като език за избор.

Зададените фабрични режими Кино и Филмейкър/Йелоумейкър за нищо не стават. Не се гладат от жълтеене и черното сивее.
    Пробвах калибриране от сайтове без успех. Няма драстична разлика.
    Бюджетният минилед не предава добре 1080 качествен сигнал. Замазва и цветове са нереални ,с всички изключени филтри и подобрители. Смяната на режими също не помaга с донастройка.
    Интересно ми е дали няма още нещо за изключване през сервизното меню.
    Да, прекалено ярък и вероятно наблягат за неизживяното детство с игриците и hdr съдържанието.

Старaто ипс предава много по-точно цветовете.
    Сега да гледаме Дришо, разбира се на ипс матрицата. Теренът на него е реален, не омазан като на първата снимка, където зеленото е жълто и без детайли.

Преди малко мина някаква актуализация, въпреки че съм изключил автоматичното обновяване.

Crystal glow HVA

IPS
    Този пост е редактиран от brotzki; 01-07-25 в 14:51.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Преди 2 часа взех стария Philips 32PHS4203/12 от ремонт.
    Срещу скромните 100лв. му смениха подсветката с оригинална. За сравнение, покупната му цена преди 6,5 години беше 319лв.
    За да е ясно, това е долнопробен обикновен китаец HD Ready на TPV с Novatek някакъв проц, за който няма datasheet.
    Тази гавра с клиентите никога, даже като нов на 0 часа, не е работил както трябва.
    Не знам какво е шаманил специалистът, обаче след Factory Reset и елементарни настройки изображението заспа.
    Едва се отделих от него - толкова качествена изглежда картината! Иска малко фина донастройка на Gamma, но това са дреболии.
    Същото смятам да направя и с новия TCL 40S51K. За съжаление на място има смущаващ фактор, който не мога дори временно да отстраня.

Та мисълта ми е - взима се един калибровъчен диск/ флашка, сяда се пред ТВ с любима напитка, мезе, салата и се почват настройките.
    Важното е да няма смущаващи фактори за следващите часове. Като например тъщата, старшината, децата и т.н.
    Няма изправен ТВ, който да не може да се настрои!
    Така, че - дерзай!

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря, h2!
    Явно вчера и онзи ден много бързо съм скролирал първата страница и съм прескочил инфото за FW update.

17. Novice
    Тук е от
    Feb 2023

В момента между 65C765 и 65C7K, кой е по-добрия избор? На старият модел out of the box цветовете изглеждат по-топли, а разликата към момента с код в еМАГ е 170лв. за 65 инча варианта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789

Подобни теми

1. SONY телевизори 2025
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 27
    Последно: 03-07-25, 11:10
  2. Избор на климатизатор '2025 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 332
    Последно: 30-06-25, 13:16
  3. windows 7 в 2025...
    От estqwerty във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 03-04-25, 18:23
  4. Toshibra RAS-U~DR Japan 2025
    От nanizealot във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 6
    Последно: 10-11-24, 22:33
  5. Хладилник Ariston BMBL 2025 CF-HA
    От sisan във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 24-06-10, 16:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе