Проблем с телевизор TCL 55C735
Здравейте колеги,
Имам адски дразнеш проблем с TCL C735. Телевизора работи чудесно, до момента в който не му се извади захранващият кабел от мрежата или не стане токов удар. След рестарт на телевизора губи всякакъв интернет, било то по lan или wi-fi. След нулиране на настройките, интернета отново тръгва. Ако го оставя дори 10 дни без нулиране, няма да тръгне интернета. В настройките навсякъде пише, че е свързан, установена е връзка, но такъв реално няма.
Отворен съм на всякакви предложения и препоръки.
От TCL сервиза ме отсвириха преди година, а може и повече вече да е.
ПС: извинявам се, ако има такава или подобна тема, но не успях да се справя с търсачката :(
Отговор: Проблем с телевизор TCL 55C735
TCL 65C8L е на 1149 евро спрямо 65C8K 1139 евро, като съм добавил едно шпакли за китосване за отстъпката. Сърбят ме, ама ще мисля. Единственото което ме дразни на моя TCL 65C845, като го изключа от щепсела му трябва доста време да осъзнае за WI FI, за да се свърже отново, задържам бутона за включване мисля за 10 секунди докато е издърпан щепсела, като преди това съм му изтрил(забравя) мрежите за интернет. И след това се получава.
Копирах си едно старо писане, не съм редактирал.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bir40o0
Здравейте колеги,
Имам адски дразнеш проблем с TCL C735. Телевизора работи чудесно, до момента в който не му се извади захранващият кабел от мрежата или не стане токов удар. След рестарт на телевизора губи всякакъв интернет, било то по lan или wi-fi. След нулиране на настройките, интернета отново тръгва. Ако го оставя дори 10 дни без нулиране, няма да тръгне интернета. В настройките навсякъде пише, че е свързан, установена е връзка, но такъв реално няма.
Отворен съм на всякакви предложения и препоръки.
От TCL сервиза ме отсвириха преди година, а може и повече вече да е.
ПС: извинявам се, ако има такава или подобна тема, но не успях да се справя с търсачката :(
Това ми се струва, че е нещо свързано с рутера.
Мда, да тества с друг рутер. И на кабел...
Вярвате не вярвате, не е от рутера. Жично и безжично все едно и също мазало става.
Това му е стазмндарната цена в мага. Не е промоционална.
Ми, що не сте го врънали за ремонт или смяна толкова години, а се мъчите.
Сега чета за отсвирването със сервиз.
Явно марката отдавна има проблем с отказите за сервизирани. Практика каъм ниската цена.
Всичко друго ако е наред, взимате стик или кутия за 50 евро и сте в играта, вместо един бон за друго неизвестно:BigGrin
Може и капризен чипсет, но е хубаво да се тества и с друг рутер. Следваща стъпка - външно устройство.
На някои тв-та работи usb към ethernet адаптер, което може да се пробва.
Абе хора, аз ви пиша от опит, вие ми давате кво ви е написал изкуствения интелект. На Тутурутка кво казват: Ами идва изкуствения интелект, щото няма естествен...Нищо лично. Забравих какъв ми беше стария рутер пак не беше нисък клас за времето си, сега съм с Archer ax73 , рутера работи повече от задоволително.
Не знам по чий адрес пишеш, но аз отговарям на започналия темата, както и другите като гледам. А българите и AI не може да ни научи да благодарим.
Като гледам автора май не е много заинтересован от темата, вие се джафкате за глупости. ;)
Може да е от рутера. Особено ако е някой операторски боклук (а те са такива)
Имал съм проблем с TPlink EX220 на А1
Авторът и да не влезе повече, все някой друг може да влезе. Има ги всички възможни решения - точка.
Между другото, адаптер може да работи и с външно устройство.
Здравейте отново,
Не е от рутера категорично.
Преди половин година някъде сменихме доставчика, минахме на вивако от местен кабелен оператор. Цялата инсталация е нова, бях с рутер асус, сега съм с хуавей от виваком, проблема си остана. Телевизора е свързан с лан кабел. Другите телевизори или устройство вкъщи не губят връзка при токов удар(по-ниско напрежение). Сервиза казаха, че можело при тях да не го направи, не знаели от какво е, нямали са досега такъв проблем.
Към телевизора какво друго е свързано, освен рутера?
Някаква жълта кутийка, например? Без значение от предназначението й.