-
Re:Toshiba LCD /Faq , обсъждане , мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от userman
Инсталирах DivX 7 И получих регистрационен файл,който пуснах през флашката на телевизора.
Хотели как лучше ,получилось как всегда-нищо!
E какъв е смисъла на тази регистрация ,само ъпдейт на Divx на плеъра май. Всяко китайско менте ДВД НЕО за 39,90 лв. чете всичко що е файл през USB ,а тук имаме сериозен процесор и осакатен софтуер. Все пак това е телевизор и най- важното е картината , пиши по-подробни впечатления.
-
2 Прикачен файл(ове)
За всички, които искат да разберат,каква матрица слагат Toshiba да погледнат стикера на кашона или на гърба на телевизора.В долната част на стикера има картинка с буква до нея(Благодаря на Adtomov за подсказването :Drinks: )
И така, след кратка разходка до ТМ с лупа в ръка открих следното :ole
1.Модели преди средата на 2008г.
''S'' --->SAMSUNG матрица
''С'' --->SHARP матрица
''L'' --->LG матрица
2.Модели след средата на 2008г.
''S'' ---> SHARP матрица
''К'' ---> SAMSUNG матрица
''L'' --->LG матрица
''А'' ---> AUO матрица
Примери:
1.На кашона на тв
http://www.nix.ru/autocatalog/lcd_tv...2248_draft.jpg
2.На гърба на тв
http://forum.setcom.bg/index.php?act...ach=2015;image
За годината на модела
http://www.prad.de/en/tvguide/hersteller157.html
-
Здравейте,
След дълго умуване май избрах този модел:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054614
Ще се гледа предимно цифрова КейбълТел, филми от компа, DVD, a може би и PS игри. Разстояние - около 3 метра.
Какво ще кажете?
А този:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09060630
-
Цитат:
Първоначално публикувано от NikSam
XV серията е 100хц. чете и Divx , без субтитри ,но 37" ще са ти малко за това разстояние така ,че помисли за 40"-42".40LV635 има перфекна картина и за цената в момента e много добър избор ,но е 50хц.
-
благодаря, NKD.
Като че ли и аз си мисля за това - за съжаление XV 42" не ми е по джоба, за Z-серията да не говорим...
Макар че това огледало хич не ми хареса на Z-тицата...
Знае ли се нещо повече за LV - гледам на първа страница, че е сложена тази серия като най-слаба...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от NikSam
благодаря, NKD.
Като че ли и аз си мисля за това - за съжаление XV 42" не ми е по джоба, за Z-серията да не говорим...
Макар че това огледало хич не ми хареса на Z-тицата...
Знае ли се нещо повече за LV - гледам на първа страница, че е сложена тази серия като най-слаба...
AV e най- ниската серия ,не че в LV има кой знае нещо повече ,просто е 40" с матрица най- вероятно на Самсунг ,но може и да е друга , има контраст 50000:1 .Ето тук можеш да ги сравниш : http://www.toshiba.fr/egp/produit_li...e_categorie=20 ПП. На стикера на кашона на LV пише "К" ,което трябва да означава матрица Самсунг. 37/42XV635-" L" -LG , a AV32635- "S"- Sharp.
-
Знае ли някой защо на тошиба http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078 му свалиха цената......може би дава дефекти или матрицата му е кофти!?
-
4 Прикачен файл(ове)
Привет на всички!
Айде на Тошибите!! :)
Toshiba 40LV685DG - матрица Samsung, 8 bit. (благодарение на любезното съдействие на miro_vampiro :Drinks:)
Цената е повече от ниска за това качество на картината, което наблюдавах. Картината е повече от приятна и то на SD сигнал, какво остава за HD съдържание...
Изобщо казано - много изгодно предложение за 40 инча :-)
-
Здравейте колеги и аз от 2-3 месеца имам TOSHIBA 32AV635 , както е ясно на повечето интересували се е с DVB-T ,C Тунер, от картината на SD сигнал съм доволен (цифровата кабеларка) , но като тунер хич го няма май, търси около 3 часа и нещо на пълно сканиране и не изкарва коректно всички програми , в един пакет от 7 4 ги има 3 ги няма , а силата на сигнала е добра , качеството на сигнала също
-
Интересувам се при тошиба 42XV635DG има ли го този проблем с тунера!?
-
здравейте, спрял съм се на 42XV635DG. искам да го ползвам като монитор за PC. може ли да ми каже някой дали ще тръгне на 1920/1080 през VGA или HDMI, защото в ТМ продавача ми каза че през VGA входа не се поддържа тази резолюция.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от joch
здравейте, спрял съм се на 42XV635DG. искам да го ползвам като монитор за PC. може ли да ми каже някой дали ще тръгне на 1920/1080 през VGA или HDMI, защото в ТМ продавача ми каза че през VGA входа не се поддържа тази резолюция.
Да ...през HDMI входа се поддържа посочената резолюция!
-
Колега jordania за 42 не мога да ти кажа трябва да пробваш в магазина , по принцип AV серията са на нисък клас 42 е XV отиваш в магазина и пробваш , Аз си смених кабелната защото на старата не хващаше цифровата ТВ от кабеларката ми казаха да сложа страна Швеция ,но я няма има Германия и Други , и така
Аз ще ходя да пробвам в техното с друг ТВ от същия модел че 3-4 часа търсене ми се струва бая по вечко
-
Преди два дни с един приятел си взехме по е един Toshiba 42XV635D. Дълго се двоумях между ZV и XV ,но промоцията в Техномаркет реши проблема ,1349лв. за този модел си е направо подарък. Такава цена няма и в он-лайн магазините в Европа ,за които тук често си мечтаем. За сега го гледам на цифрова на Кейбълтел с тяхното устройство чрез кабели и въпреки това очакванията ми бяха надминати. Добрите канали и предавания са отлични (лошите и господ не може да им помогне) Голямото ми притеснение за ъгъла на гледане отпадна , почти отвсякъде в помещението се вижда без загуби с изключение ,разбира се, ако се гледа едновременно отстрани и отгоре(косо),което си е особеност на S-IPS матриците . Относително матовият панел си върши работата и не се забелязват никакви отражения ,въпреки близоста на прозорци и многото лампи , а това беше и главната причина да се откажа от плазмите, за които продължавам да смятам,че са по-добрата технология. Черното е отлично и само може би в дирекно сравнение с друг тип матрица може да се види разлика. Телевизорът разполага с безброй настройки ,някои от които, мисля ,че само на око трудно могат да се нагласят. Звукът е на много добро ниво , еквилайзерът(по-скоро това е някакъв компресор-лимитер) ,който изравнява автоматично не само отделните канали ,но и изобщо всичко е направо прекрасна екстра,рекламите вече не "избиват". Като събера повече впечатления ще ги споделя. Искам да кажа на тези ,които имат някакви двоумения,че моделът си заслужава и да побързат да хванат промоцията , според мен това е отличен избор и няма да съжаляват. ПП. Разстоянието ,от което го гледам е 2,5 -2,8м и на SD сигнала си е направо перфектно !!!!
-
Честито nkd.
Защо си мисля, че и XV635 беше с лъскав панел?