-
Re:Toshiba LCD /Faq , обсъждане , мнения
Днес ходих до ТМ и разгледах новия Toshiba 55ZV635.
Не съм си играл много, просто исках да видя с каква матрица е. Не успях да я снимам защото не намерих нужните приспособления за голям зуум. Момчета не успяха да ми покажат кашона да видя за някакви кодове и в крайна сметка не стана ясно каква е.
Иначе това което забелязах /освен размер му!/ е доста ниския ъгъл на виждане. Още при 30о встрани от центъра се забелязва изветляване и спад в контраста. Също така не бях и толкова впечатлен от нивото на черното. Може и да се лъжа, но като че ли то е по-слабо от на 42-инчовата версия и осезаемо по-слабо от на S-PVA моделите.
Един от клиповете беше SD и определено беше добре. Там му е силата. От около 3 метра нямах никакви забележки за резолюцията.
-
Аман от тоя хаос с матрици, партиди, размери и маркова псевдо продукция!
Тука има, тука нема!!! Кога ли ще свърши тая тегоба проклета? Ей, платихме от скъпо по-скъпо простотиите на тия производители.
-
В кой ТМ е изложен ,сигурно на Цариградско ? Отзад има стикер ,на който също пише , но ако е окачен трудно ще се види.
-
lazarus 18 чакаме за още твои мнения за въпростният тв.
-
Закачен беше на стената и нямаше как да се види.
В ТМ Цариградско шосе го има.
Много добра цена за тоя размер.
-
Матрицата е S-IPS LG adtomov го е писал вече: http://forum.setcom.bg/index.php?topic=41551.180 Това е минуса на тези матрици , ако очите не са точно на нивото на панела ,а се гледа косо ,ъгълът рязко се влошава.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Лоша работа тогава. Въпреки че като разгледах 42LH9000, Който би трябвало да е със същата матрица нещата бяха съвсем различни. Много добро постижение като контраст и черно са постигнали.
Ще чкаме да видим SV на Тошиба какво ще предложи като матрици, цени и резултат.
-
Може би този "лачен" панел допълнително влошава ъгъла при повече осветеност. Аз също съм с такава матрица,но мат и доста трябва да увелича ъгъла в посока встрани и отгоре/отдолу за да се влоши. Тенденцията обаче си остава. 55SV685 също най-вероятно е S-IPS , защото в някои ревюта като минус дават ъгъла .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Днес ходих до ТМ и разгледах новия Toshiba 55ZV635....
Благодаря за наблюдението и мнението, lazarus18. :) Ако няма някой, който да отиде поне с лупа до ТМ Цариградско шосе и да види тая матрица за потвърждение, ще ме накарате да ходя до София в скоро време, ей! :))
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
... 55SV635 също най-вероятно е S-IPS , защото в някои ревюта като минус дават ъгъла .
За 55SV685 е S-PVA, 55SV635 не е ясно... но може да е същата. :
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg381716
-
Всъщност имах пред вид 55SV685 ,грешката е моя поправям поста. Интересно тогава защо не им харесва ъгъла ,пак ми идва на ум като причина гланцовите панели.
-
4 Прикачен файл(ове)
Здравейте :)
Най-сетне успях да се докопам до един Тошиба 40LV685D, благодарение на един приятел, който си го купи. Писали сме за тоя модел, ето малко допълнение.
Матрица - Самсунг LTA400HA11-001 (снимка: 1 пиксел):
-
adtomov,
моля те направи лек коментар как се държи тази Тошиба 40LV685D: контраст, черно, дълбочина, ъгъл, обработка на SD/HD острота и детайлност при sharpnes-a, еднородност на подсветката.
Благодаря!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
adtomov,
моля те направи лек коментар как се държи тази Тошиба 40LV685D: контраст, черно, дълбочина, ъгъл, обработка на SD/HD острота и детайлност при sharpnes-a, еднородност на подсветката.
Благодаря!
Привет:)
Контрастът е много приемлив, ако екранът се гледа челно. При гледане от ъгъл, различен от вертикалата към панела черното започва леко да синее. Фабричните настройки за яркост са високи, трябва да се смъкнат на -9 до -10. Подсветка 40-45. Цветността трябва да се вдигне на +8, +9, за да съответства на стандарта. Има и леки настройки на отделните цветове, но не са съществени. Обработката на SD сигнал е много добра (Rezolution+ включена на средна степен.) - достатъчна детайлност без забележим уклон към Edge enhancement. Na HD - отлично представяне (HDMI). Noise reduction - Low (при SD, за HD - изключена). Цветна температура: 2 (при възможности 1-10, 1 - най-топли цветове, 10 - най-студени.).
:)
P.S. най-добър режим: Movie. Всички режими за зависими от входа, т.е. трябва при рзличните режими (TV, HDMI, PC, Scart, etc.) да се настройват отделно.
-
Бих препоръчал режим Auto View почти индентичен като настройки с Movie ,но отчита осветеноста на помещението и променя настройките . Така картината реално изглежда винаги еднаква независимо от осветлението.Според мен е доста сполучлив режим.
-
Някакво мнение за Тошиба 42XV500, тип матрица, струва ли си - в момента е 999 лева в Техномаркета?