-
Отговор: Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3
Ами докато чаках озив за питанката ми за фърмуера на 40TL938, след работа се връщам и тъкмо засичам малкия пуснал телевизора и пак съобщението че има нов софтуер - да тегли или не. Докато се развикам да не пипа нищо, тоя взе че избра Да и ... след като го изгоних от стаята телевизора почна да сваля доста бавно новите файлове (за около 15-16 мин. ги свали), след това диалога продължи: да се инсталира ли новия софтуер или не, викам си така и така половината работа е свършена - айде: Да, да се инсталира. след още 4-5 мин ъпдейт (с дежурното предупреждение да не се изключва телевизора) взе че се ъпдейтна успешно (на 99% наистина се бави около 45-50сек.), рестартира се ТВ-то и при кратко преглеждане по менютата не видях никакви разлики. Настройките на каналите (подредбата им) и разни други (IP, мрежи, цветове, ect.) се запазиха. Ето и новата версия на фърма:
7.0.28.14.1
Jul 1 2013 - 87.8.97.9
boot 00646225
Ами това е от мен засега.
-
само аз ли го имам този проблем с тези черти на екрана ,кабелният оператор ли да търся нещо в настройките ли ,първо беше едното НВО после една от диемите стана така и вчера тв7 и няма оправяне .
и не мога да разбера ,как мога ръчно да сканирам да търся само един канал на този теливизор ,всяко сканиране води до цялостно изтриване на каналите и наново запаметяване ,най вероятно аз не разбирам нещо не може да не може да си търсиш ръчно определен канал .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan_19
само аз ли го имам този проблем с тези черти на екрана ,кабелният оператор ли да търся нещо в настройките ли ,първо беше едното НВО после една от диемите стана така и вчера тв7 и няма оправяне .
и не мога да разбера ,как мога ръчно да сканирам да търся само един канал на този теливизор ,всяко сканиране води до цялостно изтриване на каналите и наново запаметяване ,най вероятно аз не разбирам нещо не може да не може да си търсиш ръчно определен канал .
Задай формат на картината "естествен"(бутона над цифри 1 и 2 на дистанционното).Ако не се оправи,кабелния оператор ти подава такъв формат на картината.
Относно сканирането,не мога да дам компетентен отговор,аз гледам със сателитен приемник на Булсат.
-
днес от кабелната са идвали и са остановили че със сигнала всичко е наред и проблема най вероятно идва от цифровият тунер на телевизора. с техен тунер тръгват програмите . само ми е странно защо проблема с тези черти е само на няколко канала ако ще е от тунера на тивито но ...ако някой има идее да казва
-
Toshiba Cloud TV Smart System review - Smart TV
Цитат:
ivan_19
днес от кабелната са идвали и са остановили че със сигнала всичко е наред и проблема най вероятно идва от цифровият тунер на телевизора. с техен тунер тръгват програмите . само ми е странно защо проблема с тези черти е само на няколко канала ако ще е от тунера на тивито но ...ако някой има идее да казва
Дай няколко снимки да видим какъв е проблема.
-
2 Прикачен файл(ове)
Ето няколко снимки на вертикалните черти.
Прикачен файл 10395Прикачен файл 10396
-
Цитат:
ivan_19
Ето няколко снимки на вертикалните черти.
Ха - нали бяха хоризонтални :rolleyes:
Цитат:
ivan_19
TOSHIBA 42YL863G
На някои канали излизат две хоризонтални черти от двата края на екрана и не мога да разбера дали е от кабелната или от самия телевизор ?
Някой да е имал подобен проблем ?
Виждам две картини наложени една върху друга. / В 4:3 и 16:9
Има някакъв проблем с аспекта на картината, но и някакъв паразитен сигнал - вероятно причинен от неправилни настройки на кабелният ти оператор.
Пробвай да изключиш всички устройства свързани към телевизора и го пусни да сканира наново. После пиши какъв е резултата.
Ето и фирмуер
http://www.dl.toshiba.com/tsb-dtv/NA.../42YL863G.html
-
Здравейте,
и аз днес си купих телевизор на Тошиба от промоциите на Карфур. Модела е 40L6353DG
Имам 2 бързи въпроса - надявам се да ми помогнете.
1. Трябва ли държавата да я сменя на Германия? По този начин ще използвам ли цялата функционалност на телевизора? - поне това разбрах. В момента съм на България и като цъкна на Toshiba Cloud TV Portal - и ми изилиза само Premium Apps таба - и Picture in Picture го няма никакво.
2. Кой е най-лесният начин за транфер на файлове от лаптопа на телевизора? - как се шерват най-лесно? В момента съм шернал няколко папки на лаптопа, но като се опитам да ги достъпя през My Videos - не намира нищо.
Благодаря много за помощта.
-
За съжаление след сканирането нямаше промяна , а при аналоговите канали всичко е наред.
Също всичко , което се намира под лявата лента се копира в дясната и това се поставя над друга картина, най-често тази от предишния канал.
-
Цитат:
ikrassi
Здравейте,
и аз днес си купих телевизор на Тошиба от промоциите на Карфур. Модела е 40L6353DG
Имам 2 бързи въпроса - надявам се да ми помогнете.
1. Трябва ли държавата да я сменя на Германия? По този начин ще използвам ли цялата функционалност на телевизора?
Честито :rolleyes:
При държава Германия би трябвало да имаш повече приложения +
USB Recording - само в следните държави AT, BE, CH, DE, ES, FR, GB, IT, NL, PL, PT
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post463414
Цитат:
ivan_19
За съжаление след сканирането нямаше промяна , а при аналоговите канали всичко е наред.
Също всичко , което се намира под лявата лента се копира в дясната и това се поставя над друга картина, най-често тази от предишния канал.
Чудничко....направи му ъпдейт с флашка.
Ето и фирмуер
http://www.dl.toshiba.com/tsb-dtv/NA.../42YL863G.html
-
и след ъпдейта няма промяна вече колкото и да не ми се иска се замислям за повреда на телевизора ...
-
Цитат:
ivan_19
и след ъпдейта няма промяна вече колкото и да не ми се иска се замислям за повреда на телевизора ...
Занеси го в сервиза и им покажи снимките. Ако може им демонстрирай в случай, че имат сигнал от същият кабелен оператор.
https://www.youtube.com/watch?v=aVr5Yd8SIIk
-
Здравейте, някой има ли идея, как да се реши проблемът с DLNA, за който писах по-горе? Благодаря предварително!
-
Цитат:
mimito_i
Здравейте, някой има ли идея, как да се реши проблемът с DLNA, за който писах по-горе? Благодаря предварително!
Виж си настройките на мрежата - десен бутон върху компютърчетата до часовника- махни файъруола,ако е включен,пробвай с автоматичен IP адрес,виж шерването на файловете-изобщо огледай настройките.99% там ти е проблема,щом всички DLNA сървъри отказват връзка.
-