Проблем със субтитри Toshiba 42SL863
Здравейте, пускам нова тема, защото в търсачката не открих моя проблем. А той е:
Пускайки филм през USB плеъра на телевизора не излизат субтитрите. Пробвах различни начини да го оправя (сменях кодирането им от ANSI на Unicode и UTF-8, записвах ги с различно разширение и т.н.), но нищо не се визуализира. Сякаш файл със субтитри не съществува. Файлът е със същото име като това на филма и се намира в същата директория. Моля дайте идея как да се справя и каква може да е причината . Благодаря предварително !
Re:Проблем със субтитри Toshiba 42SL863
Пробвай да добавиш в името .srt
Нещо не правиш както трябва!
На мен, как ми излизат субтитрите?
Достатъчно е писано в темата за Тошиба-телевизорите.
nkd,това с srt в името го направих най-напред. Пробвах с филм във формат avi и mkv , вграждах субтитрите във филма, тогава те се появиха, но се изгуби звука.
InternetZombie, твоят телевизор същият модел ли ? Отивам да чета темата за Тошиба. :embarrassed:
Здравейте,
от днес съм собственик на същия телевизор-toshiba 42sl863 и съответно имам същия проблем с sub.Моля за отговор по темата.Мерси предварително.
това да смените sub със srt е като да смените doc с pdf. Нали не очакване след тази процедура Acrobat-a да отвори файла :)
Субтитрите трябва първо да се преобразуват от sub в srt и после номера с Unicode и UTF-8
Вече незнам какво да опитам,пробвах всичко изписано по форумите но без никакъв резултат.Явно това си е проблем на точно този модел toshiba 42sl863.Продължавам опитите да накарам да тръгнат субтитрите.
Ако някои все пак успее да подкара субтитри моля да постне как точно става.
Вече няколко пъти в темата за Тошиба се обяснява как се "пускат" субтитрите . :RTFM: Ако сте пропуснали - възможно е проблемите ви да се дължат на кофти кирилизация на Уиндоус-а ви - опитайте процедурата на друг комп. :Drinks:
Сега се връщам от един приятел,той има TOSHIBA 42SL738G и същата флашка която при мен вади само видео при него тръгна от 1вия път
Явно проблема е точно на този модел
Виж дали си с последния фирм.
Има ли някакво развитие по темата, вчера закупих същия телевизор и нищо не помага с проблема относно субтитрите. Не съм пробвал все още актуализацията със софтуера понеже мисля, че е със последния 19.2.49.2??
Наистина си има проблем. Сега пробвах няколко видео формата и тръгват, но проблема със суба е реален. През седмицата ще ги мислим.
Така е, голям проблем си е. Надявам се, че ще се намери решение. Не ми се иска да връщам телевизор (въпреки, че магазина ме увериха, че със субтитрите нямам да имам проблем само ако съм им сменил разширението...)
Цитат:
Първоначално публикувано от dec_90
Така е, голям проблем си е. Надявам се, че ще се намери решение. Не ми се иска да връщам телевизор (въпреки, че магазина ме увериха, че със субтитрите нямам да имам проблем само ако съм им сменил разширението...)
Явно трябва да се ходи с флашката под ръка и да се тества на място преди покупката.
Може, от къде да знае човек. Някой от вас да е пробвал ъпдейта на софтуера?
Явно щом има единици с 42SL863G, на които им вървят субтитрите проблема е отстраним....