-
Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от pci
Е той човека си е казал.......че качеството му е приблизително като на DVD.....явно за HD не е чувал........
Само да попитам колко HD филма сте сваляли през живота си? и изобщо колко от наистина качествените филми в замунда примерно са на ХД?
КрИс: Интересно като е интерфейс колко точки предава на твоето фул хд тв? особено филм от някой торент? Колко от хората им се чака по час за да теглят поредната холивудска боза и то на бест качество? Май форума е за взаимопомощ особено тази тема за тошиба, която е може би най евтиното тв на пазара с толкова функции, а не да обсъждаме колко по добри работи има. То има и по добре платена работа от тази която работиш , ама си работиш нея нали? То има и чисто нови коли, луксозни, скъпи, хубави, возиш се два пъти в годината в тях ама после се връщаш на 10 годишната кола нали?
Твоето изказване стана нещо като продавачите на телевизори в магазините, телевизор за 1000 лв не си струва тъй като има такъв за 2000 и ако няма си купуваш за 2000 хич не ги занимавай, в същото време обаче у тях си гледат старите 10 годишни ЦРТ щото със заплатата няма пари за друго. Та как си пускаш ти един дивХ? Дот бай дот? разплиокваш го на цял екран и гледаш замазване? или оригинал сайз през хдми? Я ми обясни че ми стана интересно?
-
привет...честит 2-ри февруари. предният колега ме искефи ...споко всичко е ден да мине ..щом сме си взели тошибите ще си ги ползваме,аз разбрах и се обедих колкото по голям по добре ...46 ми е вече малък пичове ... :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pastir
Само да попитам колко HD филма сте сваляли през живота си? и изобщо колко от наистина качествените филми в замунда примерно са на ХД?
КрИс: Интересно като е интерфейс колко точки предава на твоето фул хд тв? особено филм от някой торент? Колко от хората им се чака по час за да теглят поредната холивудска боза и то на бест качество? Май форума е за взаимопомощ особено тази тема за тошиба, която е може би най евтиното тв на пазара с толкова функции, а не да обсъждаме колко по добри работи има. То има и по добре платена работа от тази която работиш , ама си работиш нея нали? То има и чисто нови коли, луксозни, скъпи, хубави, возиш се два пъти в годината в тях ама после се връщаш на 10 годишната кола нали?
Твоето изказване стана нещо като продавачите на телевизори в магазините, телевизор за 1000 лв не си струва тъй като има такъв за 2000 и ако няма си купуваш за 2000 хич не ги занимавай, в същото време обаче у тях си гледат старите 10 годишни ЦРТ щото със заплатата няма пари за друго. Та как си пускаш ти един дивХ? Дот бай дот? разплиокваш го на цял екран и гледаш замазване? или оригинал сайз през хдми? Я ми обясни че ми стана интересно?
Колега има и blu-ray в замунда и аз имам цяла колекция от близо 2Tb на плеъра. Вярно е, че първо излизат рипнати на дивекс или ексвид новите филми но за месец идват и рипове на HD качество или blu-ray. Това, че ти не си претинциозен към това което гледаш не значи, че и останалите сме такива. За свалянето нета ми е сравнително бавен и понякога чакам ден два за един филм да се свали ако е 20-30 или малко повече гигабайта и ако филма си заслужава да се настани в колекцията не е проблем.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Колега има и blu-ray в замунда и аз имам цяла колекция от близо 2Tb на плеъра. Вярно е, че първо излизат рипнати на дивекс или ексвид новите филми но за месец идват и рипове на HD качество или blu-ray. Това, че ти не си претинциозен към това което гледаш не значи, че и останалите сме такива. За свалянето нета ми е сравнително бавен и понякога чакам ден два за един филм да се свали ако е 20-30 или малко повече гигабайта и ако филма си заслужава да се настани в колекцията не е проблем.
Колега по същата логика - това чи ти си, не значи че всички са! Особено за хамериканските бози 99% от които гледаш ли трейлъра все едно си гледал целия филм! И да 2TB блу рей? Е аз имам толкова дивХ и това ли е мерилото?
-
Колеги ,много неясен спор нямащ нищо общо с моделите на Тошиба . Мисля , че ако някой има въпрос или констатация трябва да формулира ясно , а не да хвърляме на боб за какво точно иде реч.
-
Здравейте, нов съм във форума и имам едно питане. Купих си нов телевизор Toshiba 42SL833 обаче имам един проблем. Като вляза в медийните настройки и като дам на DIVX VOD регистрация не ми излиза номер за регистрация. Пише код за регистрация и след това няма нищо. Някакви идеи?
Искам също да попитам нормално ли е да имам бели петна по ъглите на дисплея при черна картина? Чудя се дали това е заради Edge LED технологията или е дефектен проблем, защото ако е дефектен явно не ми е писано да имам късмет с телевизорите :laugh: (предния ми телевизор пак беше Toshiba 32LV655P и при него се появиха вертикални сенчести линии)
-
Регистрацията е за да се получи достъп до платените филми на Divx.com Трябва да се влезе в техния сайт да се въведе номера за регистрация и от там изпращат файл. Въобще това е ненужно движение , защото не вярвам да тръгнеш да теглиш и плащаш филми без субтитри или превод.
Белите петна на черен екран в ъглите са характерни за Edge LED подсветката в по-голяма или по-малка степен при всички модели и марки.
-
Вече наистина се убедих, че нямам късмет. Сега открих, че са ми дали използван телевизор, забелязах, че от лявата страна целия дисплей е опръскан с нещо, което не се чисти и на места е надраскан. Сега даже не знам дали мога да го върна.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kristian93
Вече наистина се убедих, че нямам късмет. Сега открих, че са ми дали използван телевизор, забелязах, че от лявата страна целия дисплей е опръскан с нещо, което не се чисти и на места е надраскан. Сега даже не знам дали мога да го върна.
От къде го купи и преди колко време?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
От къде го купи и преди колко време?
От Карфур-Варна вчера и днес го монтирах. Като ми казаха ние тук не ги пробваме, пробвате си ги у вас и ако има проблем до една седмица може да го донесете и да го сменим с нов. Само се много лесно могат да ми кажат ами то това ти си го направил. Друго, което забелязах, е че като пуснах телевизора за първи път не ме пита за език, държава и други настройки, а директно менюто си беше на български. Нищо чудно да е бил мострена бройка.
-
Цитат:
От Карфур-Варна вчера и днес го монтирах.
Можеш да го върнеш до 3 дни след покупката и като го сменяш огледай добре другата бройка. Само не знам как ще докажеш, че това опръсканото и одрасканото не е причинено от теб.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Можеш да го върнеш до 3 дни след покупката и като го сменяш огледай добре другата бройка. Само не знам как ще докажеш, че това опръсканото и одрасканото не е причинено от теб.
Аз опръсканото успях да го изчистя с навлажнена кърпа обаче надрасканото си остана, но не ми пречи чак толкова. Повече ме притеснява, че на черна картина бели петна няма само в ъглите ами и на други места, това нормално ли е?
-
Цитат:
Аз опръсканото успях да го изчистя с навлажнена кърпа обаче надрасканото си остана, но не ми пречи чак толкова. Повече ме притеснява, че на черна картина бели петна няма само в ъглите ами и на други места, това нормално ли е?
Това е неравномерна подсветка. Проблемът е че когато го занесеш да ти го подменят, няма как да провериш дали новата бройка ще е по-добре в това отношение. В магазините е ярко осветено, а тези петна може да ги видиш само в тъмно помещение. ще трябва да го тестваш у дома и ако е пакположението е същото отново да се разкарваш до магазина за подмяна с друга бройка.
-
Моят също беше от Карфур Варна.И ми дадоха 3-4 ползвани докато не си харесах този .Преди това бях взел един пак от там но не Фул ХД.Върнах го след оглед от консултанта на ТМ.То не бяха фасони мръщенки и други от рода .Бях готов да си тръгна без ТВ .Бяха ми върнали първата вноска от тв то.Да не говорим консултанта как ме нервеше .както и да е С 200 лв по скъп тв и всичко е наред .Телевизора го върнах на третият ден .
-
някой има ли представа какво е това "Direct LED" споменато в 2012 моделите?