-
Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от pastir
Аа ти говориш за хдми :) Ами аз нямам блур, картината е много ясна. (говоря за цифрова тв) На хдми някои филми са с доста кофти качество, но това е от ниската резолюция, за това ги пускам през хоум медиа сървър и са доста по изчистени.
Питам, защото на моя има малко и при включен active vision, но отдалече не се забелязва иначе преди да го сменя беше сякаш по-ясна картината. Може и от това, че качеството не е много на ниво, но на HD се справя добре.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kristian93
Питам, защото на моя има малко и при включен active vision, но отдалече не се забелязва иначе преди да го сменя беше сякаш по-ясна картината. Може и от това, че качеството не е много на ниво, но на HD се справя добре.
По скоро пробвай на различни канали. Ти ако си с виваком директно ли го свързваш или с външен приемник? Аз от кабелната съм чудно доволен, от близо ако гледаш има лека разлика между СД и ХД, но от далеч. разлика почти няма да хванеш (поне аз) А ресолюшън+ на колко го пускаш? Казват да е на 2, ама не съм сигурен моя дали не е на 3.
-
Цитат:
По скоро пробвай на различни канали. Ти ако си с виваком директно ли го свързваш или с външен приемник? Аз от кабелната съм чудно доволен, от близо ако гледаш има лека разлика между СД и ХД, но от далеч. разлика почти няма да хванеш (поне аз) А ресолюшън+ на колко го пускаш? Казват да е на 2, ама не съм сигурен моя дали не е на 3.
При Виваком винаги е с външен Сет Топ Бокс за съжаление .
Resolution+ e добре да е на 2 , защото при 1 ефекта е слаб , а по нагоре може да влоши картината при некачествен сигнал . Това е функция , която изработва и допълва пиксели към SD сигнала , но качествен , а не бозите на кабеларите. При качествен сигнал може да се засили нивото и ефекта е отличен , но понеже качеството на нашите оператори е непостоянно и незадоволително 2 се явава като компромис .
-
Цитат:
На виваком съм и няма как директно, със сет топ бокс само. Чух, че щели да пускат кам модули ама да видим. Да ти кажа наистина нивото на блура зависи много от канала, ако канала е с кофти качество има повече блур иначе и на хд канала има ама е лек. Резолюшън плюс ми е на 2, защото autoview позволява само толкова като максимум.
-
Цитат:
На виваком съм и няма как директно, със сет топ бокс само. Чух, че щели да пускат кам модули ама да видим. Да ти кажа наистина нивото на блура зависи много от канала, ако канала е с кофти качество има повече блур иначе и на хд канала има ама е лек. Резолюшън плюс ми е на 2, защото autoview позволява само толкова като максимум.
Ползвай - холиууд дай (препоръчва се и от много от тествалите телевизора) него можеш даже още да си го къстамизираш, аутовюто е калпаво, щото нощем почва да променя спрямо сцените и става доста кофти мигане.
-
Сега се сетих да попитам. Значи в комплекта на телевизора имам 4 метални кръгчета с дупка по средата и от долната част могат да се залепят. За какво са тези неща, които така и не разбрах какво са, не ми приличат много на феритни сърцевини, ако може някой да помогне?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от isich
Когато пише че ти изпратило емейл за фейсбука трябва до 5 мин да цъкнеш на линка в емейла иначе не става, изтича времето на действие на линка.
1) се регистрираш в тошиба плейсис с емейл адреса с който си се регистрирал във фейсбук
2) атачваш успешно в тв-то този акаунт
3) отиваш на Manage my account и избираш facebook, казва ти да си видиш пощата
4) предварително се логваш в фейсбук
5) до 5 мин трябва да копираш и заредиш Link my Facebook account with Toshiba Places от е-пощата в същия браузер с който си се логнал в facebook
6) трябва да разрешиш на Toshiba Places application да има достъп до профила на фейсбук
7) даваш ок на тв-то трябва да върже без грешка facebook
при мен проработи
Успех :smiley:
при мен не се получи! мисля и съм сигурен че регистрациите ми са правилни но все пак ми изписва че се е получила грешка при изпращането на имеил до пощата ми
-
Цитат:
Първоначално публикувано от penkeler
Когато пише че ти изпратило емейл за фейсбука трябва до 5 мин да цъкнеш на линка в емейла иначе не става, изтича времето на действие на линка.
1) се регистрираш в тошиба плейсис с емейл адреса с който си се регистрирал във фейсбук
2) атачваш успешно в тв-то този акаунт
3) отиваш на Manage my account и избираш facebook, казва ти да си видиш пощата
4) предварително се логваш в фейсбук
5) до 5 мин трябва да копираш и заредиш Link my Facebook account with Toshiba Places от е-пощата в същия браузер с който си се логнал в facebook
6) трябва да разрешиш на Toshiba Places application да има достъп до профила на фейсбук
7) даваш ок на тв-то трябва да върже без грешка facebook
при мен проработи
Успех :smiley:
Цитат:
при мен не се получи! мисля и съм сигурен че регистрациите ми са правилни но все пак ми изписва че се е получила грешка при изпращането на имеил до пощата ми
По този начин не става!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от El_Nino
По този начин не става!
незнам какъв емайл ползваш може да е от това, на gmail явно работи за други нямам представа.
-
Вече много въпроси станаха мойте ама какво да направя като не съм много навътре с нещата. Сега въпроса ми е каква е разликата между ActiveVison M100HD Pro и 200 AMR и какви са оптималните им настройки, т.е. дали Active Vision да е на smooth или standard и AMR дали да е на standard или wide? Питам, защото бях писал по-рано, че леко ми се замацва картината при движения и не знам дали е нормално или е възможно матрицата да има някакъв дефект?
-
Цитат:
Сега се сетих да попитам. Значи в комплекта на телевизора имам 4 метални кръгчета с дупка по средата и от долната част могат да се залепят. За какво са тези неща, които така и не разбрах какво са, не ми приличат много на феритни сърцевини, ако може някой да помогне?
Това са дистанционери за стойка.
-
Цитат:
незнам какъв емайл ползваш може да е от това, на gmail явно работи за други нямам представа.
И с gmail - а не става.
-
Цитат:
Вече много въпроси станаха мойте ама какво да направя като не съм много навътре с нещата. Сега въпроса ми е каква е разликата между ActiveVison M100HD Pro и 200 AMR и какви са оптималните им настройки, т.е. дали Active Vision да е на smooth или standard и AMR дали да е на standard или wide? Питам, защото бях писал по-рано, че леко ми се замацва картината при движения и не знам дали е нормално или е възможно матрицата да има някакъв дефект?
http://eu.consumer.toshiba.eu/en/articles/standard/cp_feature_active_vision
Доколкото аз съм разбрал нещата когато се рових и преди
ACTIVE VISION M100 HD (100Hz) добавя по още 1 кадър за всеки (1+1)x50=100 - размазване при движение се намалява значително
ACTIVE VISION M200 HD (200Hz) добавя по още 3 кадъра за всеки (1+3)x50=200 - осигурява видимо по-добри движещи се изображения
-
Цитат:
http://eu.consumer.toshiba.eu/en/articles/standard/cp_feature_active_vision
Доколкото аз съм разбрал нещата когато се рових и преди
ACTIVE VISION M100 HD (100Hz) добавя по още 1 кадър за всеки (1+1)x50=100 - размазване при движение се намалява значително
ACTIVE VISION M200 HD (200Hz) добавя по още 3 кадъра за всеки (1+3)x50=200 - осигурява видимо по-добри движещи се изображения
Да, това съм го гледал обаче въпроса ми беше каква е разликата между Active Vision M100HD, което си е 100Hz и 200Hz AMR, защото SL863 ги има и двете и не мога да разбера кое какво прави?
-
може ли още малко инфо за facebook в toshiba rl 838g.значи каква се получава : имам валидна регистрация в тошиба пласес със същите имена и пароли както във фейсубка и продължава да ми исписва грешка при изпращане на емайл? прави ми впечатление че няма икона за фейсбук на тош.пласес на компа! дали може това да е проблема или при всички е така?