Резултати от 1 до 11 от общо 11

how to change win xp interface language

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    20
    #1

    how to change win xp interface language

    Днес попаднах на две писита внос от германия и са с инсталиран win xp на немски как да променя интерфейса на win-а да е на английски. тоест всички менюта, бутони и т.н. да са на английски

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #2

    how to change win xp interface language

    Има един файл LIPSetup.msi, който прави българизацията на интерфейса. Може да опиташ с него като алтернатива на английския интерфейс.

    ----

    LIPSetup.msi е достъпен от страницата на М$, но преди инсталацията прочети условията за ползване :-). Между другото съществуват два еднакви файла с име LIPSetup.msi, които правят едно и също, като единия е с големина около 3Мб, а другия 5Мб. Мисля, че този 5Мб беше за XP Home, а този 3Мб за XP Poffesional.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    125
    #3

    how to change win xp interface language

    Трябва ти Language Interface Pack за съответния език (английски или български). За съжаление, Microsoft не са направили лесно превключване (без инсталация/деинсталация).



    Немският език може да е сложен по два начина - немски WinXP или английски WinXP с немски LIP. Разликата е, че във втория случай можеш просто да деинсталираш немския интерфейс и "отдолу" се показва английския.



    Български интерфейс за WinXP Pro & Home



    Основен (английски) езиков пакет за WinXP

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #4

    how to change win xp interface language

    Ако е локализиран с немски език без възможност за деинсталация , т.е. първия начин на Борис направо си вземи инстал диск от пазара . Иначе просто деинсталирай LPI ( Language Pack Interface ) . Както ru-boy спомена има и български интерфейс но не ти го препоръчвам освен ако не си бос в англииския .Аз бях известно време с българския , но се върнах на англииския , защото около 50 % е само преведен ХР , а и на места е много лош превода , да не говорим че и част от менютата или техни опции са разместени . И ако си свикнал на единия вариант ще ти е в началото трудна ориентацията .

  6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    20
    #5

    how to change win xp interface language

    първо благодаря за отговорите, []

    но казаното тук съвпада с това, което знаех и преди това

    явно няма свясно решение на проблема

    1. за българския интерфейс да не става и дума - SUCKS

    2. XP е локализирано така че неможе да се дейсталира немския LIP

    3. английски LIP не намерих въпреки търсенето си, а линка даден от Борис води до страничка където може да се свалят следните LIP

    Bulgarian Interface Pack

    Catalan Interface Pack

    Croatian Interface Pack

    Estonian Interface Pack

    Hindi Interface Pack

    Latvian Interface Pack

    Lithuanian Interface Pack

    Romanian Interface Pack

    Serbian (Cyrillic) Interface Pack

    Serbian (Latin) Interface Pack

    Thai Interface Pack

    Ukrainian Interface Pack

    с две думи XP ще се инсталира на ново [][][]

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    125
    #6

    how to change win xp interface language

    Съжалявам за подвеждащия линк. Ето още един с някои разяснения:

    http://www.microsoft.com/globaldev/D....mspx#MUIques4



    И един цитат от там:

    "MUI is an add-on to the English version of Windows XP Professional and Windows 2000 family of operating systems, and will not install on localized versions of Windows XP/2000 or on Windows XP Home Edition."

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    182
    #7

    how to change win xp interface language

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    1. за българския интерфейс да не става и дума - SUCKS

    ...........

    <div align="right">Originally posted by Simon Phoenix*-*23/05/2004*:* 23:22:56</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Абе който съм питал досега, никой не е могъл да ми обясни - какво толкова не харесвате в българсаката версия на ХР? Или Офис пакета? Или която и да е друга програма, която притежава българси интерфейс (такива са много).

    Толкова се говори и изписа, не само в този форум за писането на кирилица, за запазване на българския език, за правописните грешки и т.н., а все още се срещат изказвания като горното (дори не са обосновани с аргументи). Не сме ли българи? Не заслужаваме ли да си имаме софтуер на българси си език? Защо останалите страни могат да си имат локализирани версии на продуктите, а ние да нямаме?



    Аз лично, ако някоя програма има българси интерфейс, ползвам него. Ако няма, а има друга подобна програма, ползвам тази, която има. Windows също ми е на българси, както и най - често използваните програми - WinRar, WinAmp, TotalCommander, Opera, MyIE, Alcohol 120, WinISO, BSPlayer, CloneCD, FlashGet. Имам поне още толкова програми, които не се сещам в момента, и които са на български език. Хората са се постарали да ни ги преведат, а ние не искаме да ги ползваме. Защо?

    Та това ми е въпроса, знам, че не е по темата, ама не ми се пускаше отделна тема за това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #8

    how to change win xp interface language

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Абе който съм питал досега, никой не е могъл да ми обясни - какво толкова не харесвате в българсаката версия на ХР? Или Офис пакета?

    <div align="right">Originally posted by Pitar K*-*24/05/2004*:* 23:44:28</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Както вече nikolin писа, преводът на XP и OfficeXP е частичен и нескопосан, има разместени и позиции от менютата, и полета в прозорците за диалог. На практика се губи до голяма степен възможността за ползване на априорни знания за средата. Българският интерфейс може би е подходящ за нови потребители, но лично за мен (ползвам продукти на Microsoft вече двайсетина години) е объркващ и неудобен. Пък и на новите потребители сигурно ще им се наложи да ползват и нелокализиран софтуер. И няма да могат да се възползват от предимствата на единния, стандартизиран интерфейс на различни продукти, работещи в една и съща работна среда.

    Така или иначе не може да се избяга от английския език: нито функциите на Excel ще станат на български (vlookup = впретърсване? []), нито VBA ще бъде преведен [:D], да не говорим за абсурдността на клавишна комбинация Контрол+Ъ за "Копирай"...

    Когато софтуерът е специализиран (счетоводство, складово стопанство и др. подобни), напълно нормално и естествено е да е на български език. Когато обаче се използва за решаване на абстрактни задачи (текстообработка "изобщо", изчисления "изобщо" и т.н.) и в интерфейса му има наложени стандартни <u>термини</u>, то опитите те да бъдат заменени с български аналози водят до абсурди.



    @Pitar K

    Не искам да бъда разбран криво. Сигурно от предишни мои писания във форума можеш да научиш мнението ми "за писането на кирилица, за запазване на българския език, за правописните грешки и т.н.". Но всяко нещо - с мярка. Не използваш "драсни-пални-клечица" вместо кибрит или "координатен преобразувател" вместо мишка, нали?

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    182
    #9

    how to change win xp interface language

    На мен също ми се налага да ползвам и локализирани и не - локализирани версии на едни и същи програми. Клавишните комбинации (стандартните) си отговарят (специално за Офис ХП съм пробвал). Новият превод на ХП (този, дето става и за Home Edition) е доста по добър и по пълен (поне аз забелязах разлики). Вярно е, от английския език трудно ще избягаме, но ако функционалноста на една програма не страда от превода и на български, то аз бих предпочел да я ползвам на български. И без това рядко чета менютата и бутоните, щракам по навик, но за някои, които не са толкова в час нито с компютрите, нито с английския, българския интерфейс е по - удобен.

    Това за "Драсни - пали - клечица" не го използваме, защото е доста по - тромава конструкция от наложилата се "кибрит"[8D]. Същото е и с мишката, пък и това не е само чуждица от английския, но е и асоциация с формата и. Но за думи, които си имат идеален и удобен аналог на български, не виждам смисъл да се използват чуждици.

    Пример:Едитвам, вместо редактирам е доста често използван термин, заедно със Сейвам, Пеиствам и т.н. Те са се наложили именно заради дългото използване на английски версии на продуктите, и на хората вече им е трудно да използват нормалните термини за това.

    Прав си за мярката, някъде бях чел предложения за аналози на чуждиците - звучаха тромаво и смешно - примерно сметач, вместо компютър[:D]. Сметач е доста двусмислена дума, докато компютър си е вече наложена и широкоизвестна дума. Или показвач, вместо монитор[:D][8D].

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #10

    how to change win xp interface language

    Ами като ти чета "поста" ("съобщението", "мнението", "изказването"? []), очевидно нямаме разминаване във виждането си за необходимостта от български интерфейс на някои продукти и за някои кръгове потребители. Просто се опитах да обоснова идеята на малко крайното изказване "1. за българския интерфейс да не става и дума - SUCKS".


  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    20
    #11

    how to change win xp interface language

    явно темата се промени [:D]

    ок българския интерфейс не SUCKS

    въпроса е че когато си свикнал с английския, заставането пред български интерфейс създава проблем поради срещането на безумни преводи и неточности.

    според мен един от най-големите проблеми въобще при българските интерфейси на програми е липсата на стандарт, докато при английския това отдавна е факт (естествено има изключения)

    и човек предварително знае какво да търси из менютата



    признавам че преведените версии на програмите са най-добрия вариянт за английски неговорящите. Но ако знаеш английски по добре си карай с него защото така ставаш по гъвкав и имаш възможност където и да седнеш пред компютър да се чувстваш в свой води. Пък да не говорим ако имаш някъкв проблем примерно с WIN и ти е на български то тогава можеш да си зададеш въпроса само в български форум и там не всички ще те разберат, а тва си е бая проблем







    [:D]

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. WIN INTERFACE LANGUAGE - GER. - Как ?
    От connect във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 02-09-07, 21:03
  2. междинка(The change)
    От tonych във форум Логически задачи
    Отговори: 23
    Последно: 30-11-06, 01:12
  3. Windows XP Home Edition и BG Language Interface Pack ?
    От DEF във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 25-06-06, 22:32
  4. Windows 2000 CD key change???
    От drag във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-07-05, 15:28
  5. change drive latter
    От ivo80 във форум Windows
    Отговори: 13
    Последно: 19-03-02, 20:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе