Notepad не иска да се стартира как мога да го преинсталирам или да поправия проблема
с Windows XP съм
Notepad не иска да се стартира как мога да го преинсталирам или да поправия проблема
с Windows XP съм
Единия ти вариант е да преинсталираш ХР-то
Другия е да си намериш отделно пакет или да го вземеш от друго ХР, на което работи[:D]
Успех!!!!!
Няма ли друг начин без да преинсталирам windows
версията на Notepad e 5.1
Ако някои знае от къде да я дръпна моля да каже
Вземи си го от друг комп с winXP. Ако и тогава не тръгне ще се няложи да преинсталираш.
причина 1 - забранил си го през firewall-a си
причина 2 - имаше един вирус, който заместваше notepad.exe със себе си
причина 3 - file is corrupt
решение - просто си копираш notepad.exe от друг win xp
Win-а ти се е скапал - мое мнение - тази програма е 67 кв - [V]
пробвах да ти я копирам на фрии сървър, но нещо не става ...
нека някой от пичагите тук да я качи на някое урл и да даде линк, та да пробваш - и като не тръгне - пак инстал следва ....[:P]
Наистина има такъв вирус. Дай SEARCH и претърси WINDOWS папката и ако съм прав ще намериш два файла - прецакания и истинския. Само, че ще бъдат в различни папки. Копираш истинския върху скапания и готово.
Снощи ходих по разни руски сайтове да търся някакъв крак и ми наскочи някакъв троянец. Антивирусната го изтри, но преди това се получи съобщението, че не може да се намери Notepad. Проверих в \Windows - файла се e там и си работи. Освен него има още един - Notpad.exe. Не разследвах случая поради липса на време - просто си стартирах линка за Notepad и си намерих изпълнимия файл. Сега Notepad работи, но мисля че ще има и други проблеми - тази вечер ще проверя как стоят нещата и ще пиша пак, ако установя нещо.
Важното е, че проблема твърдо идва от вирус и трябва веднага да се пусне някакъв скенер, за да се види какво е станало. Апропо, с ХР съм, ако иде реч за системата.
Geo
http://www.pandasoftware.com/actives..._principal.htm
пробвай тук:
натисни "Scan your PC"
Сканирах за вируси Panda намери цели 3 бр.
Дадох search-намерих два повредени фаила на Notepad като ги стартирам Notepad се отвария.Но фаиловете в компа които са с раширение Notepad не могат да се отварят
Каква може да е причината