кажете ми как да си настроя виртуалната памет на уинХР,защото 768мб ми се струват много за минимум аза максимумам да не говорим?
кажете ми как да си настроя виртуалната памет на уинХР,защото 768мб ми се струват много за минимум аза максимумам да не говорим?
http://www.setcom.bg/news/forum/topi...12&whichpage=1
Погледни 8-ма точка!
По принцип знам че е препоръчително за минимум да зададеш колкото ти е паметта, а за максимум двойно на нея било най-оптимално. Все пак зависи колко памет имаш ако е към гигабайт вече не се задава толкова много. Аз така знам и така съм си настройл компа и работи добре. Иначе няма чак толкова голямо значение всичко зависи все пак колко свободно място ти се заделя, то има опция да я и забраниш ...Така че решаваш си.
При памет 512, съм ограничила swap faila на 200 MB (мисля, че по-малко не е добре за XP). Не съм забелязала разлика в бързината на компютъра, а по този начин си реших проблема с мястото на C.
няма еднозначен отговор - всичко зависи от това, какво правиш на компа. ако ще е само word/excel на 512 дори можеш и без, ако е игри - зависи от игрите, но до момента не съм засякъл игра, на която да не й стигат заделените от мен 800gb, а ако е photoshop (или нещо от рода) и 1gb ram + 2gb swap няма да ти стигат
а това за "колкото е ram-a, още горе-долу толкова swap" е абсолютно погрешно. на 128 ram + 500 swap win xp се тътри, но все пак върви, но на 128+128 ще тръгне само насън.
Абе остави я по подразбиране. Няма смисъл да я барникаш. Единствено ако имаш 700+ МБ хардуерно можеш малко да й понамалиш размера на SWAP-a. Иначе не се занимавай. Няма да спестиш много място, ще си влошиш работата на системата.