Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Дефрагментиране?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. silverfox
    Guest
    #16

    Дефрагментиране?

    @D3BEP

    и понеже ми стана интересно - вчера пуснах VoptXP 7.22 на един 30GB дял с 43756 files and 3466 folders, които общо заемат ~12GB, като най-големия файл е 1GB, а най-малкия <1KB. След като VoptXP свърши с дефрагментацията пуснах Diskeeper 8.0.480.0 Server Enterprise и той нямаше никакви забележки относно дефрагментирането на VoptXP.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #17

    Дефрагментиране?

    Най доброто което съществува е О#О,тествакл съм много и по добро НЕМА[8D]

  4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #18

    Дефрагментиране?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Но същността на дефрагментирането е нещо като преподреждане на частите на физическите файлове така по клъстерите на харда, че да са максимално бързо достъпни за четящата глава</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Двер,ман,моля те недей пиши по теми които не си наясно...всъщност най добре ела да си говорим за маршове[:D]



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не разбирам въпроса ти. Може ли по - ясно да го зададеш? По принцип SWAP файлът не се дефрагментира</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Освен че суапа се дефрагментира се дефрагментира и паметта...ако беше сис админ досега да си скапал сума ти сървъри[8D]

    Решил си да надмогнеш Дъра Бъра...недей по този начин[)]

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #19

    Дефрагментиране?

    Мое лично мнение (непотвърдено с факти):NTFS не се нуждае от дефрагментация - чиста загуба на време (освен ако се дефрагментира, когато никой не ползва машината). Стигнах преди време до извода, че "забързването" е пракалено малко и трае кратко (при начина, по който аз използвам системата). Демек съм на едно мнение с FearMe (както обикновено, ама тоя път взех, та, го и написах ).

    ;-))



    С FAT нещата са коренно различни - увеличаването на бързодействието е осезаемо.



    Доколкото помня, boot-optimization (prefetch) работи само, ако system volume е с NTFS.





    @silverfox

    Прав беше, че ще се изненадам от теб (въпреки че не ти разгледах профила, когато стана дума).

    Поздрави! ;-)




  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #20

    Дефрагментиране?

    Определено има полза и от дефрагментиране на НТФС.

    пример: теглил съм едновременно от 3-4 пц-та в лана по един филм. Имаше фаилове на по 26000 фрагмента. Забавяне нямаше но харда тракаше ужасно. След дефрагментирането не се забърза но шума намаля доста усезаемо.

  7. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    753
    #21

    Дефрагментиране?

    Според мен ползата от дефрагментирането е в зависимост от големината на файловете, файловата система и размера на клъстерите. Преди около 2 месеца правих експерименти с различни файлови системи - NTFS, FAT16 и FAT32, с всички възможни размери на клъстерите, т. е. инсталирам Windows, тест на производителността, Format, инсталиране и т. н. Най-добър резултат получих с NTFS на 64к клъстери и Diskeeper.

    Идеята е следната: 2Gb Boot-ващ дял (с, 10Gb (d за WinXP SP1, 20Gb (e за игрите и останалото - за backup. След инсталацията и всички настройки поставям Swap-а (800Мв) на (с, дефрагментирам с Diskeeper (Highest priority), след това Boot time defragmentation и отново дефрагментиране в Windows c Diskeeper.

    Тествал съм със Сандра, Неро, total copy и часовник със секундарник.

    Диска ми е Maxtor 6L040J2, 40Gb, UDMA6.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #22

    Дефрагментиране?

    Според мен NTFS по самия си начин на работа не предраполага фрагментация на дисковото пространство. И най-добри резултати, според мен, се получават с по-малък размер на клъстера, така се печели дисково пространство, колкото и минимално да е.

    При NTFS да се дефрагментира е губене на време и параноя от времето на FAT.

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #23

    Дефрагментиране?

    глупости пишеш ru-boy. погледни в сайна на MS препоръките за OEM производителите на компютри - ТРЯБВА да се дефрагментира.

    Освен това НЯМА файлова система, която да не се нуждае от дефрагментиране. НЯМА - това е добре да го запомнят всички привърженици на "губенето на време" всички да го запомнят веднъж за винаги



    Всеки сам преценява дали ще дефрагментира, както всеки преценява кога да рестартира Windowsa, с колко омазан Windows може да търпи да работи и т.н... всичко е въпрос на лична преценка. Правило няма.



    Аз дефрагментирам сървъра всеки weekend. работните станции веднага след инсталиране и примерно 2-3 седмици след това, за да се натрупа статистика. Не го правя "просто така", а защото знам точно какво става по време на дефрагментиране.



    Естествено ценното е дефрагментиране + преподреждане на диска.

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #24

    Дефрагментиране?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз не дефрагментирам. Не съм видял особена разлика, а и не ми се чака сума ти време да ми чагърта и се тормози диска. Но ще ви споделя как става номера при мен

    Правя с Norton Ghost, Image на системния дял, веднага след инсталация на всички програми. След това си възстановявам от образа. Диска е идеално подреден Това е подобно на копирането на ново на файловете, само че става неколкократно по - бързо и лесно. Процедурата я изпълнявам поне веднъж месечно (възстановяването от образа), така че за това време просто диска не може да се дефрагментира много.

    А другите дялове освен системния няма пък абсолютно никакъв смисъл да се дефрагментират (от практическа гледна точка). Още повече, че повечето съхраняват на тези дялове големи файлове, като МР3 - ки и филми и те не се дефрагментират толкова силно.



    <div align="right">Originally posted by Pitar K*-*02/11/2004*:* 00:07:05</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Аз действам по абсолютно същият начин, като сам достигнах до него, без препоръка от някого. Естествено, IMAGE-файла не включва pagefile.sys, а диска е дефрагментиран веднага след инсталициите на всички програми. Долу-горе по веднъж на месец възвръщам старата "снимка", колкото да обновя антивирусните дефиниции, да направя някои Windows Updates (ако има такива) или да инсталирам още нещо, което ми е направило впечатление през предходният месец (и за което се предполага, че ще използвам за вбъдеще), след това правя нова "снимка" - до следващият месец. Говоря само за системният C: дял, който си е малък по размер - 4-5 GB, и на който инсталирам абсолютно всичко, а разните му там Favorities, Toolbars, etc., са ми на друг дял. Затова и вече, почти 1 година от първоначалното инсталиране, Win-а ми "фърка като обезумял"... []




  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    38
    #25

    Дефрагментиране?

    систем механик

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    59
    #26

    Дефрагментиране?

    NTFS файловата система е създадена с цел оптимизиране работата и бързодействието на файловата система, и правата които можеш да налагаш. Дефрагментатори дотолкова оптимизират системата доколкото за много фрагментираните файлове са необходими повече премествания на главата. Windows XP има специално направено свойство да изкопира всяко EXE което стартират и да го премества на място концентрирано с често използвани файлове с цел по бързо стартиране на често използвани програми. Другото което прави е да държи DLL файловете в оперативната памер и да не се налага прочитането им отново и отново от същите често използвани програми. Просто наглеждайте една четвърт от системите ви дялове да е винаги свободна и няма да имате особенни проблеми защото <span id='hl' style='background-color: yellow'>важните</span id='hl'>[/hl] файлове Windows-а сам ги дефрагментира!!! А бързодействието можете да подобрите с още оперативна памет.[8D]

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Дефрагментиране
    От taralion във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-07, 11:58
  2. програма за дефрагментиране
    От kasis във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 12-07-06, 17:25
  3. Дефрагментиране под XP
    От Usera във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 24-03-05, 20:36
  4. Дефрагментиране на HDD
    От MasterCop във форум Windows
    Отговори: 33
    Последно: 21-10-02, 08:16
  5. Дефрагментиране
    От DPetrov във форум Общ - софтуер
    Отговори: 13
    Последно: 24-04-02, 17:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе