Unicode to ANSI и ANSI to Unicode макроси има във FlexType но въпроса е:
Kак може да се направи такова нещо без да се инсталират никакви "флексове" и "тесли" ?
Също така как може да се направи същото и под OfiiceXP !?
Unicode to ANSI и ANSI to Unicode макроси има във FlexType но въпроса е:
Kак може да се направи такова нещо без да се инсталират никакви "флексове" и "тесли" ?
Също така как може да се направи същото и под OfiiceXP !?
Mojesh da si napishesh script na VBS i da go polzvash kato makros
razlikata mejdu ANSI i Bulgarian unicode e 64 nachi ako gi vzimash simvolite ot stringa na ANSI kato byte pribaviash 60 i poluchavash
string na unicode.
http://www.rootbg.com
Edited by - ivan на 07/12/2001 18:40:23
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Mojesh da si napishesh script na VBS ...
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Добре, но ако е мешан с латиница и/или уникод ще трябва да се направят проверки и не съм сигурен дали ще работи както трябва и как да направя проверките!
Сега за да конвертирам старите шрифтове ползвам Office 97 с FlexType, но неведнъж ми се налага да чета разни текстове, пуснати по мейла и става много кофти щото, чета само маймуни.
За целта държа една машина с Офис 97, но скоро време ще го махам.
Въпроса е, че ходя насам-натам, а много хора вече са с 2000!
Освен това с VB съм много зле.
Моля, давайте акъл, щото моя вече го няма!!!
Edited by - milanoff на 07/12/2001 1737
Znachi moga da ti dam procedura na delphi koiato pravi tova koeto iskash ili programka za konvertirane na txt failove...
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\list.LoadFromFile(form1.od.filename);
i:=list.Count;
for j:=0 to i-1 do
begin
s:=list[j];
for m:=1 to length(s) do
begin
c:=s[m];
move(c,b,1);
if (b > 127) and (B < 193) then inc(b,64);
move(b,c,1);
s[m]:=c;
end;
list.Strings[j]:=s;
end;
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
mmm... kuv ti e problema da si slojish office 2000 i FT2K?
А можеш да помолиш някой да ти услужи с макросите, дето идват с flex-type и да ползваш само тях...
За Иван: Мерси за програмката - ще я пробвам!
За Flex:
Изрично съм написал, че не искам да инсталирам Flex-ове!
Откакто не слагам FlexТype определено имам по-малко проблеми.
Иначе за Office XP намерих някакъв XP Converter Pack, които върши работа, но недостатъка му е че много бавно конвертира,(файл 72 страници RTF ги конвертира за почти час)!(((
Probvai moita programka ima ia na ftp-to konvertira s skorost nad 60str v min a moje i poveche zavisi ot shrifta..
ftp://ftp.rootbg.com/app/cyrconvertor/project1.exe
Понеже съм имал подобен проблем:
Това което прави скрипта е всичко друго но не и ANSI 2 Unicode. Уникод работи с по 2 байта за символ и разликата няма как да е 64...
Ако това върши работа за конвертиране към Уърд - ОК, просто "името" на типа конвертиране е неправилно.
Иначе съм писал конвертор от БДС (кирилица за дос) към Уникод, ако някой има нужда бих могъл да го вкарам в ГУИ програмка....