Интересно ми е какво решение да се изпозлва за да се накара този уиноус да работи с български език при Non - unicode програми. Какви ли не чудесии опитвам и ...пак ми излизат ?????? вместо кирилски символи. Идеи приемам всякакви
Интересно ми е какво решение да се изпозлва за да се накара този уиноус да работи с български език при Non - unicode програми. Какви ли не чудесии опитвам и ...пак ми излизат ?????? вместо кирилски символи. Идеи приемам всякакви
control panel -> clock, language and region -> change display language -> administrative -> language for non-unicode programs
там си е български то в това е проблемаПървоначално публикувано от FearMe
Кажи някоя конкретна програма която ти излиза с питанки.
конкретна е складовата програма на фирмата. не епроблем да кача някъде някое ехе.
Дай да видим как би изглеждала при наш'те седмици.
качвам едно примерно ехе къде проблема си съществува
При мен си е на нормален български.
при мен е нормално на 2 - закупени ОЕМ windows 7 PRO и един Windows 7 Ultimate - нередовен. А на готови закупение с ОС лаптопи не работи съответно на 3 с Windows 7 Home, 1 - Windows 7 Home х64; 1 - Windows 7 Pro
И при мен показва нормално кирилицата, Win 7 ultimate 32 и 64 bit.
п.п.
Като промених в регионалните настройки формата на дата, час, валута и т.н. на English програмата я изкарва с питанки, независимо, че "language for non-unicode programs" е зададено на Български.
проблемът ти е в инсталираните шрифтове
разгледах програмата и освен вездесъщия mssansserif и timesnewroman, ти трябват правилните версии на arial и courier:
http://www.easy-share.com/1912130951/Fonts.zip
Оказа се, че при инсталацията още е зададено всичко да е България и от там за да се разчете правилно, е нужно да върна всичко на английски и от там български и нещата се оправиха, но за което имаше няколко дена псуване.
точно това мислех да ти предложа.
При мене беше същата боза, с един плеър на бъллгарски, излизаха ми маймунки, след като върнах windows-а на френски, и после на бг се оправи всичко.