Или нещо друго, но да си зяпам .mov филмчетата без допълнителен освен WMPlayer плейър. Може и кодек някакъв...
има една много куца dos-овска програмка, която би трябвало да работи с всички инсталирани codecs, което е най-голямата мистерия, понеже как dos prog ще разбере какво има инсталирано под win?!.... default-ното конвертиране става без проблем, има си и картина и звук, но качеството е под всякаква критика! нямам спомен откъде я дръпнах, ако някой я иска, ще я пратя на пощата му.
Ами много просто, това, че програмката е конзолна, не значи, че е досовска, това си е нормално приложение, което не ползва графичен интерфейс, казано с по-прости думи...
VirtualDub?? пробва ли с нея? мисля че може да стане
Вижте сега, ако има инсталиран кодек за .mov, то MPlayer ще го отваря без проблем, така че не му трябва да го конвертира, VirtualDub също работи с кодеци и няма да го отвори, ако го няма кодека. Ако говорим за QuickTime файл, то единствената надежда е да се инсталира куиктайм плейър, той най-вероятно инсталира кодеците, и ще може да се гледа и с MPlayer. Колкото до това да се намери самостоятелен кодек, доста е невероятно, аз така търсих кодек за MPEG2, но те или са платени, или са скапани.
страх, мисля че разбирам достатъчно от комп, и за да съм казал, че програмата е dos-овска, значи е dos-овска!
освен това .mov Е quicktime формат и не съм чувал да е нещо друго. при нормална инсталация на quicktime-a не се слагат codecs за win media player-a, а не съм виждал някъде профи инсталацията. аз имам qt5, който е около 8 mb. профи-то би трябвало да е около 30 ( поне такива спомени имам от инфото на site-a ). да не говорим за простотията net install! защо никой не мисли за нас, бедните сомалийски дечица?! :)
а ти кажи кой mpeg2 codec си намерил, защото и аз имам един. ако
искаш мога да ти го пратя, но ще стане след празниците, защото пачангата започва :)
Edited by - FearMe на 29/12/2001 10:56:38
znachi i az sym saglasen che quicktime-a ne slaga nikwi codec-i . prosto programkata si e i codec. a za zqpane na mpeg2 s media player i kakwoto i da e tam , izolzwam Ligos Mpeg2 Player Demo. Ne moga da razbera zashto e twa demo w imeto sled kato wsichko si warwi perfektno. Ligos Mpeg2 Player ne e player a samo instalira mpeg2 codec-i na ligos, koito sa dosta dobri. Inache ima i drugi ama smqtam che ne sym nameril po dobro ot na Ligos-a
Kato stana duma za filmi iskam da popitam kak moga da si zapi6a film, koito se otvarja directno v Media player v I-net explorer-a, t.e. kato gledam klip online moga li da go zapi6a po njakakyv na4in na harda?
Ami to ti e zapisan na hard-a no ako e real player format .... maj ne moje no ako si e obiknoveno avi ili niakakyv drug format da.Explorer-a ti go save obiknoveno kydeto mu e ke6a za failaove.Po default na Win9x e \windir\temporay internet files\ ako ne ti se rovi tam puska6 edin find i ti namira kyde e film4eto.:)
Ако медията (клип, музика...) е "streamed", няма начин да си я запазиш...;-((
Може да се пробва това, ама то не е решение на проблема...
Imam i oste edin vupros. Ako imam 2 avi files kak moga da gi napravja otnovo na edin? 10x
Abe ima programa deto da zapiswa kato e streaming, Kazwa se ASF Recorder. Ako iska nqkoi moga da my q pratq.
Edited by - hipo на 01/01/2002 17:45:19
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Abe ima programa deto da zapiswa kato e streaming, Kazwa se ASF Recorder. Ako iska nqkoi moga da my q pratq.
Edited by - hipo на 01/01/2002 17:45:19
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Предпочитам линк, ама ако няма друг начин, блъскай по пощата ми....надявам се не става дума за 500 и повече МБ...;-)))
trastika - програмката се казва VirtualDub
10x, hipo.