има една много куца dos-овска програмка, която би трябвало да работи с всички инсталирани codecs, което е най-голямата мистерия, понеже как dos prog ще разбере какво има инсталирано под win?!.... default-ното конвертиране става без проблем, има си и картина и звук, но качеството е под всякаква критика! нямам спомен откъде я дръпнах, ако някой я иска, ще я пратя на пощата му.
Ами много просто, това, че програмката е конзолна, не значи, че е досовска, това си е нормално приложение, което не ползва графичен интерфейс, казано с по-прости думи...
Вижте сега, ако има инсталиран кодек за .mov, то MPlayer ще го отваря без проблем, така че не му трябва да го конвертира, VirtualDub също работи с кодеци и няма да го отвори, ако го няма кодека. Ако говорим за QuickTime файл, то единствената надежда е да се инсталира куиктайм плейър, той най-вероятно инсталира кодеците, и ще може да се гледа и с MPlayer. Колкото до това да се намери самостоятелен кодек, доста е невероятно, аз така търсих кодек за MPEG2, но те или са платени, или са скапани.
страх, мисля че разбирам достатъчно от комп, и за да съм казал, че програмата е dos-овска, значи е dos-овска!
освен това .mov Е quicktime формат и не съм чувал да е нещо друго. при нормална инсталация на quicktime-a не се слагат codecs за win media player-a, а не съм виждал някъде профи инсталацията. аз имам qt5, който е около 8 mb. профи-то би трябвало да е около 30 ( поне такива спомени имам от инфото на site-a ). да не говорим за простотията net install! защо никой не мисли за нас, бедните сомалийски дечица?!
а ти кажи кой mpeg2 codec си намерил, защото и аз имам един. ако
искаш мога да ти го пратя, но ще стане след празниците, защото пачангата започва
znachi i az sym saglasen che quicktime-a ne slaga nikwi codec-i . prosto programkata si e i codec. a za zqpane na mpeg2 s media player i kakwoto i da e tam , izolzwam Ligos Mpeg2 Player Demo. Ne moga da razbera zashto e twa demo w imeto sled kato wsichko si warwi perfektno. Ligos Mpeg2 Player ne e player a samo instalira mpeg2 codec-i na ligos, koito sa dosta dobri. Inache ima i drugi ama smqtam che ne sym nameril po dobro ot na Ligos-a
Kato stana duma za filmi iskam da popitam kak moga da si zapi6a film, koito se otvarja directno v Media player v I-net explorer-a, t.e. kato gledam klip online moga li da go zapi6a po njakakyv na4in na harda?
Ami to ti e zapisan na hard-a no ako e real player format .... maj ne moje no ako si e obiknoveno avi ili niakakyv drug format da.Explorer-a ti go save obiknoveno kydeto mu e ke6a za failaove.Po default na Win9x e \windir\temporay internet files\ ako ne ti se rovi tam puska6 edin find i ti namira kyde e film4eto.