-
Снимка на Windows
Тъй като ми писна само да преинсталирам и всеки път да слагам безброй програми искам да ви питам нещо.
Имали такова нещо<font face="Arial Black"><font color="red"> "снимка на windows"</font id="red"></font id="Arial Black"> или нещо такова..........
Тоес след като сложиш всички програми и драйвери целият windows да се качи на друг хард и като ти се скапе windowsa само да си го копираш от харда изобщо можели да стане това и дали ще си запази настройките или ще стане някаква боза [:D]
Ако някои е в час с тази работа ще съм благодарен да ми обясни как става номера.
-
Снимка на Windows
norton ghost е един от вариантите който ще ти помогне
-
Снимка на Windows
в Norton Ghost има възможност да клонираш цял диск. когато си смених 30GB-товия диск с 40GB-тов направих точно така, като новия диск дори не беше форматиран !!!. за 5-10 минути имах цялата си информация барабар с операционната система + 10Гб extra space
-
Снимка на Windows
Другият вариант се нарича <font color="blue">"Drive Image"</font id="blue"> [на <font color="red">Power Quest</font id="red">] - аз по принцип с нея работя и съм адски доволен засега.
И двете програмки - <font color="blue">"Norton Ghost"</font id="blue"> и <font color="blue">"Drive Image"</font id="blue"> - можеш да намериш в <font color="red">Hiren's BootCD 6.0</font id="red"> [последна засега версия].
<font color="green">Успех!</font id="green">
-
Снимка на Windows
А аз ползвам Norton Ghost и като дефрагментатор - правя имидж и после "възстановявам" диска от него. Става по-бързо отколкото с дефрагментатор( при мен около 30 минути ).
-
Снимка на Windows
И аз съм с Norton Ghost и вече забравих как се преисталираше нормално[;)] Правиш копие на преисталиран windows, инсталирани относително стабилни програми и драйвери и като ти се скапе след време ОС си слагаш копието за около 2-3 минути под ДОС и всичко е наред:-)
-
Снимка на Windows
Още една добра дума за Norton Ghost!! СУПЕР Е!!!
-
Снимка на Windows
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И аз съм с Norton Ghost и вече забравих как се преисталираше нормално[;)] Правиш копие на преисталиран windows, инсталирани относително стабилни програми и драйвери и като ти се скапе след време ОС си слагаш копието за около 2-3 минути под ДОС и всичко е наред:-)
<div align="right">Originally posted by Sunny*-*18/01/2005*:* 10:55:02</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Под дос?
Доса на бот дискетите на уин98/Ме върши ли работа, защото аз така и не успях да копирам поддиректориите и филовете под дос, копират ми се само отделни файлове???
-
Снимка на Windows
До тук добре[:D]
Намери това в нета:
<font color="red">Създаване на имидж файл на диска</font id="red">
Следващите няколко стъпки описват как да създаде*те “имидж” или огледално копие на цял диск или част от него във вид на един файл, който в последствие можете да използвате за възстановяването на цялата информа*ция. Тук описваме работата с програмата Norton Ghost 2002, но в общи линии процедурата е същата и при други версии на тази програма, а и при други подобни инструменти.
Стартирате Norton Ghost под „чист DOS”
Ако желаете да зададете някакви специални параметри, можете да направите това от меню Options
Избирате Local => Partition => To image (ако искате
да направите пълно копие на диска, а не само на един дял
вместо Partition избираме Disk).
Указваме желания твърд диск и дял от него, на който ще правите
който ще правите огледалното копие.
Задавате местоположението на файла, който ще съдържа огледалното копие и неговото име (той не трябва да е на същия дял, на който правите имидж).
Избирате дали да има компресия, най-добре без
такава или на Fast метод (това ускорява създаването и
възстановяването на копието).
Започва създаването на копието, което ще отнеме
известно време (в зависимост от размера на информацията на диска). Когато завърши този процес, е добре да направите проверка на създадения имидж от Local =>
Check => Image File.
Ако проверката е наред, можете да излезете от
програмата или да продължите с възстановяването на копието на новия диск.
Най-добре е да направите огледално копие само на Windows и инсталираните програми. Ако разполагате с архиви, музика, филми и други, е най-добре да ги премести*те, преди да преминете към създаването на имидж файла.
<font color="red">Създаване на огледално копие от имидж файл</font id="red">
Тази процедура е много по-лесна от създаването на файла, но крие много повече опасност и ако не внимава*те много, рискувате да загубите важна информация от диска.
Избирате Local => Partition => From Image (или Disk вместо Partition).
Указвате устройството, пътя и името на имидж файла.
Задавате дял или целия диск, който ще бъде огледалното копие. Тук трябва да бъдете много внимателни и да внимавате да не объркате устройствата или дяловете, затова преди да дадете потвърждение, се подсигурете двойно.
Изчаквате процеса да завърши и вече разполагате с огледално копие на новия диск, остава да рестартирате, за да видите дали всичко е наред.
Дали е всичко така или нещо ще трябва да се допълни.
За първи път ще го правя и гледам да не объркам нещо[^]
Още един въпрос как да го стартирам под DOS по точно кави са командите
-
Снимка на Windows
Имам и още един въпрос:
Значи следкато вляза под дос ми дава два харда единият 120 ГБ и другият 20ГБ (в който искам да направя Image File - а).
Ами на мен 1 хард ми е разден на 3 части защо ми го дава на едно?
И другото което искам да попитам е не правя ли Image File само на C-то и дали като го исползвам Image File(след време като ми се скапе ОС) информацията в D-то и E-то ще се запази или ще се върне от момента на направния Image File.[?][?][?]
-
Снимка на Windows
Значи ти не влизаш под ДОС, а програмата те предупреждава и сама си прави всичко под ДОС, когато искаш да сложиш копието.
Ще ти кажа как съм направила с дяловете при мен. ОС ми е на C и е примерно 5ГБ. Направила съм още един дял със същия рамер за Ghost копието. Копираш C на D (където ти е дяла за копието). Когато искаш да преинсталираш, просто избираш да ти копира image от дял D на дял C и програмата сама си прави всичко, като те предупреждава, че го прави под ДОС.
-
Снимка на Windows
Ок готово [8D]
Всико вече е ток и жица[:D]
Мерси Sunny[;)]
-
Снимка на Windows
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ок готово [8D]
Всико вече е ток и жица[:D]
<font color="red">Мерси Sunny</font id="red">[;)]
<div align="right">Originally posted by Tores*-*20/01/2005*:* 01:09:55</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
???
[:D]
-
Снимка на Windows
Макар и малко късно, но да попитам и аз. Имам два физически HDD. Първият е SATA, а вторият е нормален. На първият, който е разделен на 2 части- C и D ми е операционната система- ХР. И тъй като нещо взе много на хърка, се опасявам от скорошната му тотална загуба. Затова реших чрез drive image 2002 да си създам имидж на С-то върху втория физически диск. Да но не става. Стигам до момента с рестартирането, след което не се подхваща програмката, не влиза под ДОС, а нормално си се рестартира уйндоуса и се зарежда без да стане нищо! Защо? Някой може ли да подскаже и да помогне? На служебния ми комп. стана без проблем. Там съм с 2000.
Моля за съвет!?
-
Снимка на Windows
А в БИОС-а включено ли ти е да ти зареди първо от cd-то и после от харда?