Странна работа - пускам си компа, опитвам се да отворя някоя уеб-страница - не става. Пускам icq - няма връзка.
Гледам долу ZoneAlarm-ата свети здраво - трафик има! Пуснах NetPerSec (за следене на трафика) - нещо се тегли с над 500К и качва с около 40К (това звучи невъзможно, защото нета ми все пак е ограничен на 96К - вероятно се комуникира с нещо в локалната мрежа). Рестарт - пак същата работа.
Stop all Internet activity на ZoneAlarm понамали наполовина трафика, но не и напълно. Избих всички процеси в TaskManager-а...безуспешно. Сканирах с McAfee - вика чисто е.
След 5-6 рестарта и триене по регистрите в момента трафика изчезна (не съвсем де...пак и нищо да не е отворено има up/down по около 1К, не зная дали това е нормално).
Та след тоя разказ искам да попитам - да не би да има някакъв луд вирус напоследък, който да се гаври с мен? В крайна сметка не успях да си изясня причината за тоя фал...[V]
P.S. Ако някой локален ми се е закачил по някакъв начин за компютъра (въпреки, че това до сега не се е случвало, а и нямам нищо шернато), има ли начин да разбера и да го килна своевременно?
Благодаря предварително на всички!