Здрасти,
Не, не става дума как да инсталирам 98 от CDROM-а, това го умея. Става дума за лаптоп Toshiba Satellite A60 серията. Идва без флопи устройство и контролер. Зареждаме от сидирома и стартираме инсталацията на 98, направил съм го чрез собствено bootable cd, което съдържа образ на 98 стартъп дискета, копиране на файловете на твърдия диск и последваща инсталация от там. До тук добре. Дискът е разделен и форматиран както подобава - 5ГБ за 98, а останалото за ХР. Започваме всичко нормално, но след като се стигне до последните екрани, където сетъпа чегърта флопито, изведнъж излиза син екран и се [xx(] на пейзажа. Няколко рестарта и най-накрая стига до зареждане на десктопа. Добре, майната му, работи някак си. Обаче програмата по някаква нещастна случайност решава да си търси първо нещата от дискетата и се сещате какво става - веднага излиза син екран и всичко отива подяволите.
Инсталацията на XP минава като песен. Но не ми върши работа. Става дума за закупена програма с тапа, която не върви на нищо различно от 98.
Та питането ми е: Има ли някой идея как може да се накара шибaнaтa 98ца да не рови като гладно куче из боклука за флопи и да не вади сини екрани?