Нужна ми е малко помощ от България
Здравейте,
Казвам се Драго и съм от Пловдив, но сега живея в САЩ. От няколко години всички тук чакаме БНТ да направи нещо за емигрантите в северна америка, обаче... Както и да е, реших да поработя по въпроса. Тук имам приличен интернет - 3 Mbps и мога да взема fiber optic ако е необходимо. Сега си играя с Windows Media Server - да видя как ще се държи multicast stream. Нужна ми е помощ от България - някой с TV Tuner card и W2K3 и... малко време за губене за да stream Канал 1, а аз от тук ще го каствам за нашите хора. Разбира се, това ще са само проби.
Предварително ви благодаря!
Драго Тотев
Milledgeville, GA
USA
Еми малко встрани от темата, ама за да стане врътката ще трябва да ти помогне някой закачен директно към доставчика си без шейпъри, щото международния ъплоад е доста орязан не само за простосмъртните в България. За стрийминг ще трябват поне 50-100К+, което значи към мегабит гарантиран международен канал :) Да не говорим за загубата на пакети по пътя... С такъв канал могат да се похвалят малко простосмъртни и от тях някой да има тунер и желание да ти помогне...
аз ще помогна бе !!
събери там от 200-300 човека по 10-тина долара месечно - няма да има проблеми - даже ще сложа какъвто тунер кажат..[:D]
майтап, майтап ... - ама от майтап може и бизнес да си стане .....
Смятам да говоря с БТК (вече говорих с БНТ за евентуален лиценз) какво може да се направи за гарантиран bandwith... Някакви идеи и (или) предложения?
Драго
Според мен по-добре е да говориш с Нова телевизия или бТВ. Като знам от няколко години каква боза е програмата на националната телевизия ако се спрете на нея най-вероятно за 2 дни да ви мине носталгията. :)
бTк много яко ще те одерат. Виж през някой друг доставчик, който не минава през бTк :)
Можете ли да ми препоръчате няколко стабилни ISP в България?
Благодаря,
Драго
Пробвай с нетера, имат бая излишен капацитет доколкото подочувам http://www.neterra.net/
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Можете ли да ми препоръчате няколко стабилни ISP в България?
Благодаря,
Драго
<div align="right">Originally posted by bluepill - 16/04/2005 : 19:29:03</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Освен бтк не мисля че другите ще са ти толкова полезни все пак те продават на всички :)
за нетера не знам какъв им екапацитета, но май още не са толкова напред че да конкурират бтк
@Glarus, ми нетера имат към 600 МВ/s ако не се лъжа и са чудят кво да си го праят :) така че каква по добра алтернатива на бТК :) има и още една но сега не се сещам за името на този доставчик който обслужва бТК за международната свързаност :).
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте,
Казвам се Драго и съм от Пловдив, но сега живея в САЩ. От няколко години всички тук чакаме БНТ да направи нещо за емигрантите в северна америка, обаче... Както и да е, реших да поработя по въпроса. Тук имам приличен интернет - 3 Mbps и мога да взема fiber optic ако е необходимо. Сега си играя с Windows Media Server - да видя как ще се държи multicast stream. Нужна ми е помощ от България - някой с TV Tuner card и W2K3 и... малко време за губене за да stream Канал 1, а аз от тук ще го каствам за нашите хора. Разбира се, това ще са само проби.
Предварително ви благодаря!
Драго Тотев
Milledgeville, GA
USA
<div align="right">Originally posted by bluepill - 15/04/2005 : 23:44:20</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Не е нужно да се правят прости неща по най-сложния начин. Купуваш си една сателитна чиния, един цифров приемник и карта за достъп. Всичко това може да ти струва не повече от 300-400 лева, пардон $200-300. Гледаш си BG телевизия и си подсвиркваш и не само К1, а една дузина други BG телевизии. Пък, като искаш и кабелна можеш да пуснеш, като вместо цифров сателит си вземаш цифров тунер за компютър и т.н. да не обяснявам елементарни неща. Айде със здраве.
ru-boy,
Как да ги гледам от Северна Америка бе, майна?[:D]
Драго
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте,
..... От няколко години всички тук чакаме БНТ да направи нещо за емигрантите в северна америка, обаче...
<div align="right">Originally posted by bluepill*-*15/04/2005*:* 23:44:20</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
offtopic//
БНТ направи все пак нещо за емигрантите в Северна Америка, макар и за кратко [:)]
Грешка! БНТ си излъчва канала за Европа, а някакъв капут в Лас Вегас го пусна за малко, събра парите на хората за 6 месеца или 1 година напред (също за инсталация и оборудване) и... "ела да те те заведа до хладилника ако не знаеш къде е студената вода..."
Д
Този разговор отива на м... си! Попитах чисто технически въпрос, получих някои отговори... Благодаря!
Драго