Outlook Express реже писма?!
Здравейте,
от 2-3 седмици съм с нов компютър под WinXP, но едва в последните 2-3 дни забелязах невероятно гаден проблем с Outlook Express - реже дългите писма и то (поне на пръв поглед) доста произволно. Кратките писъмца май винаги минават, но по-дълги от 50-100 думи ги реже както му дойде. Понякога пуска почти цялото, понякога през средата и засега не виждам зависимост. Търсих за някоя нова настройка дето да прави тези мръсотии, но не намерих нищо. Някой с подобен проблем или решение?
Някои текущи настройки:
Mail sending format - HTML settings:
MIME message format = Quoted Printable
"Allow 8-bit characters in header" - забранено, но мисля че трябва да е с чавка
Благодаря,
Борис
Явно още съм ядосан от поредното отрязано писмо, та пропуснах да уточня, че Outlook Express реже само изходящите писма.
Пробвай известно време да поработиш с някой друг mail клиент, който ползва същия протокол и виж какъв ще е ефекта. Може проблемът да не е в Outlook Express, а примерно в сървъра или връзката ти към него и т.н.
Аз също имам OUTLOOK EXPRESS и някой пут ми връща писмата обратно т.е.не ги изпраща а ми ги връща???От какво може да е това.Tой поддържа GMAIL.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз също имам OUTLOOK EXPRESS и някой пут ми връща писмата обратно т.е.не ги изпраща а ми ги връща???От какво може да е това.Tой поддържа GMAIL.
<div align="right">Originally posted by MAD - 25/05/2005 : 10:58:01</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Сбъркал си адреса, вероятно. Или използваш Fw: вместо Re:
Или акаунта ти е останал временно "отворен" на e-mail-сървъра на доставчика ти...
въпросната грижа я има и в Outlook 2003 - абсолютно произволно се случва :( Досега поне не съм намерил решение.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">въпросната грижа я има и в Outlook 2003 - абсолютно произволно се случва :( Досега поне не съм намерил решение.
<div align="right">Originally posted by mitsy - 26/05/2005 : 23:09:51</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
при много неща писани от microsoft се случват прозиволни неща и няма решение за тях. Нo Outlook 2003 е наистина много добър. лошото е че powerpoint на този пакет нещо нечитав и води до голямо завиване. За което също не знам да има решение
Но аз пиша правилния адрес и пиша RE:.И поради някаква причина не ми ги изпраща.Т.е много често не ми ги испраща.Но незнам защо.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Но аз пиша правилния адрес и пиша RE:.И поради някаква причина не ми ги изпраща.Т.е много често не ми ги испраща.Но незнам защо.
<div align="right">Originally posted by MAD*-*27/05/2005*:* 01:37:40</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Не ти ги изпраща или ти ги връща както писа по-горе?
Към един и същи получател ли имаш този проблем?
-Може да си маркирал да те известява за получаване на писмото.
-Може да не минава през мейл сървъра защото съдържа вирус или спам примерно.
Ай стига бе, направо не мога да повярвам че това може да е познат дефект и да се полерира?! Всъщност, не зная за Outlook 2003 (той е част от MS Office 2003), аз ползвам Outlook Express, който си е част от Windows (в моя случай WinXP). От две седмици ползвам WinXP и не бях забелязал проблеми първата седмица, но сега за 3-4 дни ми наряза 3-4 писма. Невероятно гадно е защото ако не си го копирал в буфера и губиш всичко изрязано (а гадът реже само дългите писма)...
Май ще взема да превключа на Outlook 2003 и да пробвам дали прави същите магарии. На работа има Win2000 с Outlook 2003 и общо взето си нямам разправии...
Отиди на Tools/Account/Advanced - провери дане е маркирано Break apart mesagess larger than --- KB , най често 60 К, това може и да ти реши проблема :)
Благодаря за съвета, но бе беше чекната чавката, а и 60-те кБ по подразбиране са си бая много. Мен ми реже писмата като надхвърля 15-20 реда...
Проблемът се реши с Windows Update - пише си на програмката, че "решава някой въпроси, свързани с Outlook Express".
Re: Outlook Express реже писма?!
С този проблем се сбъсках и аз ... самоче е малко по различно ... един изпращач праща писма на много хора (та в този човек е проблема) ... всички ги получават наормално ... в момента в които самоче някои от тях даде "Форлард" ... от писмото се отрязва чат и се праща не цяло ... тъи като се случва с писма от един определен човек и ефекта (дефекта) се появява на различни клиенти (Оффице 2003) смятам че проблема е в изпращача ... но за сажаление него не мога да го стигна за това се чудех дали няма някое решение за клиентите ... освен копи/пеист ...